Кабинетът трябвало да защити основанието си да съществува

Поддръжниците му щели да се питат за какво е това правителство
27
Кабинетът трябвало да защити основанието си да съществува
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"След компромиса в Народното събрание в негативния смисъл, правителството ще оцелее. Въпросът е неговите избиратели и поддръжници да не започнат да се питат за какво им е това правителство. В следващите дни българското правителство трябва да защити основанието си да съществува и да осмисли този компромис, който беше направен, защото понякога може да оцелееш, но всички да се питат за какво беше цялото това усилие", коментира пред БНР  доц. Светослав Малинов, ръководител на Катедра "Политология" в СУ и бивш евродепутат. По думите му в момента макар временно да е заздравило своите редици, правителството започва да изглежда по-слабо.

Още по темата

"Дългосрочната преориентация на ЕС за енергийна независимост вече е необратим процес. Въпросът е колко години ще отнеме на няколко държави, за да може целият ЕС да застане извън енергийното насилие и изнудване, което упражнява Русия", подчерта Светослав Малинов в предаването "Преди всички".

"Всяко отлагане на нашата енергийна независимост от Русия, всяко шикалкавене ни поставят в по-лошо положение и ще предизвикват бъдещи проблеми", смята Малинов. Според него трябва да осъзнаем, че се намираме в нова ситуация и трябва да се вземат категорични решения.

"Ценностите на ЕС са това, около което в момента се обединяват европейските държави, членовете на ЕС и всички, които искат да са членове. В момента ЕС е по-силен, защото вижда алтернативата", посочи той.
"Нашият общ интерес е Русия да загуби агресивната война, която започна и никога повече да не е в състояние да води такива агресивни войни, коментира преподавателят.

Според Малинов "тези, които поддържат Русия, ще трябва да изпият горчивата чаша докрай."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"доц. Светослав Малинов, ... ... и бивш евродепутат." -това говори достатъчно ! Още не може да прежали хилядарките евро заплата , надява се пак да го огрее! Затова дрънка небивалици и оскиморони , ама всуе ...
20
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Сигурна съм, че всички гласували за тези СЛУЧАЙНИЦИ, сега горчиво съжаляват!
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гн Премиер,във тези критични времена за България,трябва май да смените гн Бойко Рашков.Той не трябва да е русофил.Особено той.Май бившият министър на правосъдието гн Йорданов ако не е русофил,незабавно трябва даго предложите.В Свети Власт май май руснаците си прават каквото си искат и във София русофилите също.Несе усеща за притискане на русофили и руснаци.Те са против Българският народ.И вие ли ги търпите,не забравяй че народа е със вас гн Петков.Изборите ще дойдат рано или късно,нищо не показвате че държите за БГ народа.Преспавате някои важни неща.Вие знаете какво иска Българският народ и Ва
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПП дойдоха уж за промяна- реформи, а реформи няма. Има инфлация, скок на цените, стопяване на доходи и пенсии, от правителството- никакви мерки. Съдебна реформа няма. Вместо това върнаха кварталните милиционери, за още по- голям натиск над хората за дребни неща, а борба с корупцията и престъпленията по високите етажи на властта- няма.
17
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Анонимен Мене много отдавна е спряло да ме интересува какво става в политиката, щом 12 години БГ се управляваше от пълен *** и завършен престъпник. Интересуваме ние да живеем добре, което няма да стане в тия времена. нека не изреждам други циркаджии като Яне Янев, Волен Сидеров и *** Бареков. Те се явиха в нормални времена и можехме да им се смеем, а сега е време за тъга и работа, а не за смях. А политическата ни система е престъпна и глупава; не я мисля.
16
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Анонимен Вие очевидно мислите само за това кой да е в НС, а аз отдавна не мисля, защото достатъчно некадърни хора минаха през различните парламенти. Светослав Малинов е политолог и преподавател за тези, които не знаят. Засичал съм го, докато бях студент често, но това няма значение. Аз се издразних на глупостите, които говори за основание на кабинета на съществуване. Правителството прави грешки, но трябва да го има по време на тежки кризи, каквито има сега. А в НС и правителства виждате ги.
15
1
 
9
 
! Отговори
Offf преди 2 години
Кабинетът е на командно дишане от самото си начало, а простокиро отдавна е чаЛ. Кое не е ясно? И защо като е в Щатите, не се остане там? ПопКръстювци си имаме и тук, вносни като него,не са ни притрябвали.
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ако българите поддържат не Украйна а Русия. тогава какво?
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако целия български народ я поддържа, трябва ли българският народ да изпие хорчивата чаша и да страда заради собственото си правителство? Ами направете реферндум да видим каква част от българияте я поддържат! Ако е 51% тогава какво следва?
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
като войната толкова лошу нещу, що на 6ти имахме военен парад? а може би е била чужда армия?
11
0
 
12
 
! Отговори
Извод преди 2 години
В името на "демокрацията" оскъпиха живота на народа. После викат неволята да им помогне. Е как да стане??
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тоя канцеларски плъх се изходи на метеното.
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като си толкова компетентен,да се беше кандидатирал за парламента,да беше спечелил доверието на народа и сега ти да ни управляваш.И щяхме да цъфнем и да вържем с такъв умник като тебе.
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
туркинята която сащ ни натресе като посланик каза, че войната е много лошу нещу и ако трябва ще гладуваме само и само да има вечен мир в Европа. а под 'вечен мир' разбирайте кротуване и толерастия
7
3
 
4
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Ако падне това правителство, пак ще почнат избори и служебни правителства на Румен Радеев ?!___Определено ОПГ герПдпс не биха искали това, така че те могат и да ръчкат, но внимателно, защото тогава отново ще им се стъжни !!!____Само партиите извън Парламента имат реален интерес да свалят това правителство !!!
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо не ни трябва.Да си остава в САЩ.
5
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'Нашият общ интерес е Русия да загуби агресивната война, която започна и никога повече да не е в състояние да води такива агресивни войни' ----- ЗАЩО? Какво лошо има в това да воюваш срещу враговете си? Значи работа е на морална основа (войната е лошо нещо), а не защото това ни застрашава.
4
3
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Без клишета, г-н Малинов. Основанието му да съществува са войната, високите цени и евентуалният хепатит.
3
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кое правителство щеше да е силно при тази война,ковид и инфлация в цяла Европа?Аман от пишман анализатори и умници,дето само акъл дават,а ако са на мястото на управляващите,ще правят същото.
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и ние се чудиме тва доцентче що е жив ама ей на, никой не го кара да се оправдава.