Нинова иска да се наложи таван на цените на храните

Мерките на служебния кабинет няма да свършат работа, смята тя
8 фев 2023 08:53, Анисия Иванова
70
Нинова иска да се наложи таван на цените на храните
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Корнелия Нинова иска да се наложи таван на цените на храните. На страницата си във Facebook лидерът на БСП написа:

"Мерките за намаляване на цените на храните, обявени от служебния кабинет, няма да свършат работа. Решението е таван на цените на продуктите от потребителската кошница.

Още по темата

В цената да се включат разходи за производство, транспорт и 10% печалба. Всичко друго отгоре е спекула. Спекулата не се бори с информационен сайт, а със здрава ръка.

Вижте какво направи гръцкото правителство. Сложи таван на цените по описания по-горе начин. Който ги наруши, му се отнема лиценза и разрешителните за производство и търговия. Резултатът там е налице, пише тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Ценови таван трябва преди 1 година
Ама на заплатите на програмистите - който е ЗА - зеленото, който е ПРОТИВ - червеното. Нека гласуването започне сега :)
51
0
 
2
 
! Отговори
Трябва таван преди 1 година
Ама не на цените, а на печалбите. Не можи само да купуваш и препродаваш, а чистата ти печалба да е 80-100%.
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова освен да си играе със страховете и неграмотността на хората, друго не умее.
49
0
 
3
 
! Отговори
Г-жа Лъжа преди 1 година
За бога братя не купувайте !!!
48
1
 
4
 
! Отговори
Непознат преди 1 година
Разпространявайте, нека видят!Това олио е снимано снощи във Франция (Krem Yo), произведено от българска фирма до Ямбол.Със печалбата на превозвача до Франция + печалбата на посредника + печалбата на магазина, то струва 1.20. В същото време у нас същото олио под 5 лв не се намира, дори в Ямбол, на километър разстояние от производителя.Значи, правете сметка колко е РЕАЛНАТА цена на олиото, и колко изкуствено е надута у нас, щом след всичките разходи от България до Франция, струва 2.35 лв. за литър! Вероятно е под 1.80 лв., колкото беше и у нас преди "войната" И се продава на французите
47
3
 
2
 
! Отговори
Няма , няма преди 1 година
Няма угодия за *** тарикати. Нинова е абсолютно права , тя познава брутално наглия манталитет на народните обирджии. Само с твърда ръка можеш да озаптиш разюздан , бездарен, безотговорен печалбар. Той л***й ната си ще се попита да продаде на хората , чувствайки се безнаказан. С вашите коментари против Нинова , описвайки разните далавераджийски номера , потвърждавате нейната правота. Щели да продават на черно. Ха да видим как ще стане това. Те складовете им и сега са претъпкани със залежала стока
46
4
 
1
 
! Отговори
много спестявания преди 1 година
имате у банките, кат ви ги вземат , ще се успокоят цените а нинчето се прай че не знае ква е играта, сефте
45
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без да съм и фен, ще кажа, че е права! И за спекулата с олиото беше права. ГЕРБ трябва да преглътнат този факт
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Няма как да скрият храните! Яйцата се развалят, житото също. Тарикатите с олиото и слънчогледа сега реват, заради украинският слънчоглед който купуват рафинериите, а спекулантите наши сега ще хвърлят! МНОГО ВЯРНО!
43
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ХУБАВИ ДУМИ, НО ДАЛИ ЩЕ СЕ СЛУЧИ! ВПРОЧЕМ ВСИЧКИ ЗАБЕЛЯЗВАМЕ, ЧЕ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО РАБОТИ ПО-ДОБРЕ ОТ МНОГО РЕДОВНИ ПРАВИТЕЛСТВА ПРЕДИ НЕГО. АКО ИМАШЕ ВРЕМЕ, ЩЕШЕ ДА СЕ СПРАВИ И С ЦЕНИТЕ!
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Таван на Алчноста в България ? -мисия невъзможна. българина е най-алчното с-во на Земята . от горе до долу Алчни ! нашите политикари ,олигарси и тн капуши Крадът Милиарди Бе -Милиарди ! Никъде го няма това. и дребните мешоци и те Алчни !
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова пише,пише....и накрая НИЩО! Нейните голи приказки и лъжи ги слушаме от година и повече,и откакто я познаваме! Нинова,нали докато беше министър и вице ги обеща тези мерки? Искаш ли да ти вярваме? Кого защитаваш всъщност,Нинова!?
40
0
 
4
 
! Отговори
Програмист преди 1 година
До 45 : Защото ще минем на "сиво", пак ще си взимаме тлъстите заплати без да си мърдаме пръста, но без да данъците, които в момента внасяме и крепят бюджета. Тогава ще преоткриете нови хоризонти пред понятията глад и мизерия. Така че хайде да не пипаме там, където може да гръмне, а?
39
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ще сложи таван на цените и ще изчезнат от магазините. Ще ги пазаруваме на черно, на тройна цена.
38
4
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Не позволявайте на социалист/комунист-Нинова,Гечев и т.н. да пипат в икономиката.Направят ли го ни чака дефицит и високи цени.
37
5
 
3
 
! Отговори
а защо преди 1 година
не се наложи таван на заплатите,докога българите ще получават космически заплати без да са си мръднали пръста
36
7
 
8
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ преди 1 година
ОЖАЛЕТЕ Я ТАЗИ ЖЕНА, ДАЙТЕ И КАКВОТО ИСКА, ГАДОВЕТЕ И СПРЯХА КОМИСИОННИТЕ ОТ ОРЪЖИЕТО ЗА УКРАЙНА, ТАКИВА ХУБАВИ ПАРИЧКИ, КОНГРЕСА И НЕ ДАДАХА ДА СИ ПРОВЕДЕ КАКТО ИСКА САМО С ПОКОРНИ БЕЗ МОЗЪЧНИ ХОРА. МИЛАТА ТЯ БАБА ЯГА КАУНКА НИНОВА - ПУХЛИЧКА
35
5
 
10
 
! Отговори
бонго преди 1 година
В половин Европа може ценови таван, ама според бг-троловете не може! Лакомията на дистрибутори и магазинери няма граница и няма да се озаптят докато не им сложат чатал на врата.
34
11
 
2
 
! Отговори
Частник - Чорбаджия преди 1 година
Дрън, дрън, ярина, ще ме хване червената кукумявка за дедовия като скрия стоката и я продавам на черно на двойна цена. Когато е управлявал комунист, държавата се счупва, сега дигнаха пенсиите на папардаците и литна инфлацията, догодина като се увеличи МРЗ ново литване ще очакваме. Еврозоната за съжалание през крив макарон ще я гледаме ...
33
8
 
8
 
! Отговори
Реално ще стане ... преди 1 година
Ценови таван = празни рафтове по магазините, ще скрият голяма част в складовете от храните с голям срок на годност докато отмине тавана, другите ще ги пласират, но няма да поръчват на доставчици нови зареждания ... Само някой червен неандерталец може да се радва на идеята ...