Брюксел може да ни съдере кожите за заменките

Борисов бесен, че Тройната коалиция си раздала гори
270

ЕК е започнала преписка срещу България за нерегламентирана държавна помощ под форма на заменки на гори, направени от предишното правителство. 

Страната ни е заплашена от дело с иск 55,205 млн. евро, а ако имотите са в регулация, искът ще е за 126 млн. евро. Сумата е изчислена на базата на разликата между реалната цена на терените и цената, на която са сключени сделките.

Правителството има 20 работни дни, за да се аргументира, че заменките не са били държавна помощ. Според премиера Бойко Борисов обаче такива аргументи няма. 

"Ако това е факт и ние не докажем, а в случая аз няма да се опитвам да го докажа, защото знам, че това е точно така, срещу България ще бъде заведено дело", заяви Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
0
 
2
 
! Отговори
кики преди 14 години
нищо няма да ни направи брюксел за заменките в ес отдавна знаят за тях и те стават с тяхното мълчаливо одобрение да не се правят техните ***-комисари че не са знаели. ес е изгнила от корупция мафиотска структура.
231
0
 
0
 
! Отговори
mnpnvkyxi преди 14 години
yKpXjt <a href="http://jcfokxmyfrpi.com/">jcfokxmyfrpi</a>, [url=http://swbcvstiodod.com/]swbcvstiodod[/url], [link=http://xbobqljaoiay.com/]xbobqljaoiay[/link], http://ytidbdbgawhg.com/
230
0
 
0
 
! Отговори
bzzhvpc преди 14 години
thSWVi <a href="http://aojnmsxtnkom.com/">aojnmsxtnkom</a>, [url=http://iltbzpglyemk.com/]iltbzpglyemk[/url], [link=http://bahadtyxidem.com/]bahadtyxidem[/link], http://ejrnjfhmddce.com/
229
0
 
7
 
! Отговори
оплюван преди 14 години
БОЙКО. Българина си няма и на идея, какъв късмет извадиха, че гласуваха за тебе.
228
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Спортната общност е потресена от такава наглост. Предполага се, че Каратанчев, ще се постарае да раздържави и продаде всички обекти, стопанисвани от Академик : зала Фестивална , Зимния Дворец, с-н Академик, както и тенис-кортовете в Борисова градина. Шушука се, че апетитните спортни съоръжения са предвидени за лица, близки до Борисов
227
2
 
1
 
! Отговори
zoro преди 14 години
Как се става шеф на държавно дружество? Много просто- като си приятел на Бойко Борисов. Премиерът назначава на големи постове свои авери и продължава порочната практика на предходните правителства, по-известна като шуробаджинащина.Поредният, който ще бръкне в кацата с меда е Радослав Каратанчев- бащата на печално провалилата се наша тенисистка- Сесил . Благодарение на талантливата си дъщеря, Каратанчев поема ръководството на спортно дружество Академик. Как е станала врътката.
226
1
 
0
 
! Отговори
Gio преди 14 години
...седни си на опита тогава и гледай сеир...
225
2
 
1
 
! Отговори
NIKOL преди 14 години
От моя скромен опит знам, че някои "българи" са ***.На такива индивиди Брюксел не може да им съдере кожичките!
224
3
 
0
 
! Отговори
безхаберник преди 14 години
споко дърева, ще плати.
223
0
 
0
 
! Отговори
Walle преди 14 години
Спокойно. Г-н Велчев и компания ще измислят една не много сложна комбинация и нещата ще се оправят. А после тези със заменките да му мислят какво ще им се стовари, защото българският народ няма да им плаща "замогването". Да не са решили да бетонират и асфалтират 1/2 от държавата?
222
1
 
0
 
! Отговори
Пинокио преди 14 години
Министърът на земеделието Мирослав Найденов заяви, че няма опасност от спиране на европейските пари по Програмата за развитие на селските райони.Така той опроверга вчерашното си изявление, че заради нарушение на предишното ръководство на Фонд Земеделие", България може да изгуби пари по програмата.Междувременно говорителят на Еврокомисията по въпросите на земеделието Майкъл Ман съобщи, че одитът, извършен у нас миналата година, е установил проблеми, които са в нормалните граници. Според него те не могат да се сравняват с тези отпреди години, когато се наложи спиране на плащания по САПАРД. Ман определи писмото на Дирекция Земеделие" до българското правителство като част от обичайна процедура след всеки одит. Няма никакво конкретно предупреждение в това писмо - то е част от нормална процедура по даване на насоки за работа на базата на това, което сме установили при одита. За момента няма причини за предупреждения от страна на Европейския Съюз. Няма нито определени дати за действие, нито крайни срокове, които трябва да се спазят спешно, нито конкретни препоръки към билгарските власти, каза говорителят.
221
0
 
1
 
! Отговори
Georgi преди 14 години
Моля те млъкни, не се излагай. Много се изтърка това, че ББ само ревял за да отклони вниманието от некъдърността си. Опозицията само това знае да говори, ама не ББ тръгна да реве срещу наш представител за еврокомисар пред цяла европа, а комунистическата ***. Това с горите е много сериозно! Безобразията на миналото правителство ако сега не се оповестят, няма кога - хората имат право да знаят!
220
1
 
0
 
! Отговори
анти-марко преди 14 години
Марко ,Марко... Разбираш нещата колкото моя Марко в обора. И така гръмогласно ревеш. Нищо от твоите 11 точки не е вярно. Вярна е 12-тата: И Б.Б.,и ти, и други магареподобни само знаете да ревете и да хълцате. И все друг ви е виновен - като на кривия х.../исках да кажа "храст"/. И какво е това "СК", дето е изнесен "брифнга"?
219
0
 
1
 
! Отговори
марко преди 14 години
11 ТОЧКИ ЗА РЕАЛНИЯ ОТЧЕТ НА СТАНИШЕВ И ДОГАНТяхното правителство:1. Спря реформите и влоши здравеопазването, образованието, правораздаването и работата на администрацията.2. Провали европейското членство и лиши българите от безвъзмездната финансова помощ на Европа.3. Опозори България и я превърна в нарицателен пример за корупция и беззаконие, кражби на обществени пари и източване на ДДС.4. Създаде отново държавни органи за репресии над политическите противници и защита на близките до властта обръчи от фирми и лица, извършващи злоупотреби и престъпления.5. Сключи неизгодни договори за доставка на природен газ, остави страната беззащитна в газовата криза и лиши хората и фирмите от компенсации за претърпените от тях щети по вина на Газпром.6. Въвлече България в енергийни проекти вредни за националните интереси и утвърждаващи за десетилетия напред пълната й зависимост от Русия.7. Извърши безпрецедентни корупционни сделки за замяна на имоти и гори, ощетили страната с милиарди левове.8. Превърна България в резерват за разбити пътища, лошо водоснабдяване и безнаказано разрушаване на природната среда.9. Проспа настъпването на кризата и остави страната без програма за защита на работните места и доходите на хората.10. Увеличи броя на социално слабите, бедните и лишените от здравна застраховка българи.11. Провали бюджета, застраши изплащането на пенсиите и заплатите до края на 2009 г. и минира следващото управление чрез масирани назначения в последния момент на партийни активисти на БСП и ДПС на ключови постове. Брифинг на СК относно отчета на кабинета "Станишев" from dsb media on Vimeo.
218
0
 
0
 
! Отговори
Honorik преди 14 години
Kakvo da napravi li?Ami sled kato zamenkite sa nezakonni,da otneme na vaprosnite hora nezakonnata sobstvenost,da gi izpravqt pred sad i da obqsni,4e tezi ne6ta sa stanali pri predi6noto pravitelstvo,za koeto ne trqbva bulgarskiq narod da pla6ta i sega6noto pravitelstvo da otgovarq.Trqbva da otgovarqt tezi,koito sa bili na vlast po tova vreme,a nqma za6to grajdanite da se potarpev6i,zaradi nezakonnite deistviq na nqkoi politici.
217
0
 
0
 
! Отговори
danakoplatec преди 14 години
az gori nqmam za kakvo trqbva da plashtam
216
0
 
0
 
! Отговори
стига толкова! преди 14 години
Б.Борисов и сие ще кажат ли най-накрая кои са тези заменки и кой се е облажил от тях. Лично аз чувам за Батков.И dnes.bg,като коментирате това,ами разучете и напишете кои са тези лица със заменките.Иначе преливате от пусто в празно.Много важно какво казал Б.Б. и министърът на земеделието-що трябва ва им вярвам.Посочете лицата и тогава говорете за 3-та коалиция.Писна ми,все едно и също.Дали за оставащите 3,5 год. все Станишев ще е виновен?Ха свършете нещо,иначе ставате смешни.
215
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тоя ББ много взе да ме дразни нещо.Той напрови са каза" еми крали са ся ко да напрая" Вземи иде се гръмни, ако не може да измислиш нищо басииии
214
0
 
0
 
! Отговори
kwekeke преди 14 години
da otiva stanishev i da se orpavq tam,hahahhaah boikooo kartiiiii :) :)
213
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
да се гласува "закон за защита на държавата " и всички далавери обявени от ЕС а не от нашия съд да се конфискуват в полза на държавата . така и да ни обвинят в тоталитаризъм ще се оправдаем с тях