Русия обвини САЩ в тестване на биологични препарати

Те били направени върху психично болни в Харков
14 апр 2022 20:43, Нели Христова
42
Русия обвини САЩ в тестване на биологични препарати
Снимка: БГНЕС

Американски учени са тествали потенциално опасни биологични препарати върху пациенти на Харковската регионална клинична психиатрична болница № 3 от 2019 до 2021 г. Това заяви Игор Кирилов, началник на войските за радиационна, химическа и биологическа защита (РХБЗ) на руските въоръжени сили.

"В хода на специална операция на територията на Украйна беше установено, че между 2019 и 2021 г. американски учени от лаборатория в град Мерефа (Харковска област) са провели тестове с потенциално опасни биологични препарати върху пациенти на областната клинична психиатрична болница № 3 в Харков", каза той.

Според него лицата с психични разстройства са били подбрани за експериментите, като са взети предвид тяхната възраст, националност и имунен статус.

"Специални формуляри са отчитали резултатите от денонощното наблюдение на състоянието на пациентите. Информацията не е била въведена в базата данни на болниците, а персоналът на лечебното заведение е подписал декларация за неразкриване на информация", добави Кирилов.

Той също така отбеляза, че през януари 2022 г. дейността на лабораторията в Мерефа е прекратена, а цялото оборудване и лекарства са изнесени в Западна Украйна. "Съществуват показания на редица свидетели на тези нечовешки експерименти, чиито имена не можем да разкрием в интерес на тяхната безопасност", заяви началникът на руските войски за биологична защита.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
4
 
4
 
! Отговори
Мистър Пропър преди 2 години
Русия се е втренчила в САЩ докато яде шутове отвсякъде . А дъртият Джо само дава оръжие докато се усмихва мило защото икономиката на САЩ пращи по шевовете . Това му е работата
36
9
 
9
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Кво стана с пабедата, бре червеножопи путангенси ? Карабляка май утанул, че и ориджинално видиву е изпраскано в нета, как укро-фашистите потопяват великото превозно плавателно-плувателно овенно СеСеСеРейско средство. Такъв резил не е имало досега. Явно проблемите не са само с танковете, самальотите и хеликоптерите, но и с плювателните путински съдове. Ура, тавагишчи.
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до ББ не знам колко ти е известо че полша иска разрешение от байдън да навлизат в украина байдън каза не ако можеш сама да се оправи в украйна без нато влизай полша иска от байдън ядрени боегаловки тои пак му отказа рус има ядрени б.галовки 6970 сащ има около 5000 .путин не иска да унищожава укрнарод а виж полша и сащ и бг и пепел нема да остане ще ми говориш за страхливите американци и натовци воиници че се намокриха гащите от иранските бомби в ирак
34
7
 
6
 
! Отговори
РАША Е НАША преди 2 години
Za родину Zа победу Za путину Za наших детей
33
1
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
като хитлер...!
32
8
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
мали...***...ако САЩ тръгнат...ще им отнеме часове да ви занулят...САЩ и НАТО не са Украйна...не е като да рушите жилищни в Украйна,ще пламват домовете ви...няма да има живи да събират мъртвите!мислите,че плашите някого ли?...а ядрени...няма да излети и една...няма да дойде и китай...ще си има проблеми който няма да може да реши...Свободният Свят не е...балкански...крадец когото можеш да купиш!не е орбан!путин вика Дявола...
31
4
 
13
 
! Отговори
ЗЕЛКАТА преди 2 години
Знае какво е надробил !Знае и какво го очаква !Затова *** и реве , затова се моли и заплашва!!!Идва края му и КРАВАРИТЕ няма да могат да го спасят!
30
4
 
10
 
! Отговори
до 23 от славянин преди 2 години
И какво ти е чудно бе, дженд.растче!? Г.ведарите за какво мислиш използват колониите си!? За разработване и тестове на всякакви отрови и гадости!
29
4
 
9
 
! Отговори
Зеленски е ПРЕДАТЕЛ преди 2 години
На Славянския НАРОД ! Ще бъде сурово наказанието за изменника !
28
4
 
14
 
! Отговори
Хи хи хи преди 2 години
ОНАЯ ДЕМЕНЦИЯ ОТВЪД ОКЕАНА .....ЗНАЕ ЛИ ИЗОБЩО НЕЩО ОТ ТОВА КОЕТО Е ПРАВИЛ СИНЪТ МУ ВЪВ УКРАЙНА ???? КАЗВА ,ЧЕ Е ПРАВЕН ГЕНОЦИД НАД УКРАЙНЦИТЕ.......АМА ОТ КОГО ???? ОТ СИНЪТ МУ И ОТ ФАШИСТИТЕ НА ЗЕЛЕНСКИ ....КОИТО СА РАЗРАБОТВАЛИ БИО- ОРЪЖИЕ РРОТИВ СЛАВЯНИТЕ !!!!!!!!!!
27
10
 
12
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Мирннооо... краварски троляци...))) За почест... На Император Владимир.... На дяснооо...
26
6
 
20
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Аве незнам... Ам Путин им прекина индустрия за милиярди на ковидфашистите, които мачкаха безмилостно собственото си население близо 2 години... Нема вече кинти... Трибунал ги чака...)))
25
6
 
21
 
! Отговори
Запознат преди 2 години
Тук е измислен Ковид-19: "Биолабораторията под завода Азовстал в Мариупол в така нареченото съоръжение PIT-404 е построена и управлявана от Metabiota, която е свързана с Хънтър Байдън, Ринат Ахметов и Владимир Зеленски."
24
20
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Руснаците,лъжат,крадат,военни агресори са,фашисти и алкохолици.
23
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо се мъчат Руснаците да обявяват такива неща,когато еврогейският съюз са под контрола на америка и такива истини няма да бъдат признати,дори и 100% доказателства да имат.Жалко,че и ние сме продадени и поробени,без право на глас.
22
31
 
19
 
! Отговори
Оффф преди 2 години
Преди дни беше химическо оръжие , сега биологическо , Втази клоака Русия имали нормални?! Утре в колко часа да очакваме информацията за космическото оръжие с което САЩ ще тества в Руси ?!
21
12
 
20
 
! Отговори
НОРМАЛЕН ЧОВЕК преди 2 години
ТОВА МОГАТ ДА ГО НАПРАВЯТ САМО КРАВАРИТЕ КОИТО ОСВЕН, ЧЕ СА TERORISTNOMER 1, НО СА И *** !!!
20
1
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРКА преди 2 години
САМО ЕДНА ДУМА МОГА ДА КАЖА---*** !!!
19
3
 
7
 
! Отговори
До 16 преди 2 години
Този PIT-404 тази нощ ще го вдигнат във въздуха с бомба-майка ли беше татко ли беше.
18
12
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 2 години
Малииии.. Що пъпчиви WANKERS обясняват кой бил най-голямото зло на света и тръпнат в очакване на ги оноди ботоксовото джудже :D