Руснаци бягат у нас, заселват се под Витоша

Те виждали в България спасение за спестяванията си
Обновена: 21 дек 2014 11:31 | 21 дек 2014 09:09,
396
Руснаци бягат у нас, заселват се под Витоша
Снимка: архив Булфото

Руснаци бягат с парите си у нас. Това съобщава на първата си страница вестник "Телеграф”.

"Руски граждани са започнали да се заселват по периферните на София квартали в полите на Витоша, разкриват брокери и адвокати, занимаващи се с имотни сделки. В последните две години руските граждани се оказват едни от най-активните купувачи в тези райони.

Още по темата
След санкциите на ЕС срещу родината им и жестокия срив на рублата техният интерес не само не спрял, но дори се засилил. Причината е, че виждали у нас спасение за спестяванията си, тъй като искали да вложат в нещо материално парите си.

Руски медии още през лятото съобщиха за тенденцията все по-често при закупуване на недвижими имоти в чужбина руснаците да избират България. За тях става все по-привлекателно и правенето на бизнес там и затова те купуват недвижими имоти в България и се преместват там заедно със семействата си, написа преди време сайтът Tatre.ru.

Преди няколко години руснаците концентрираха вниманието си единствено върху големите градове в България – Варна и Бургас и се стремяха да откриват свои компании там, но сега те „завоюват“ и малките градчета, сред които Балчик, Кранево и други. Така например в Поморие живеят постоянно близо 4 000 руски граждани.

Първото, с което руснаците асоциират България, е морето, припомня сайтът. Съвременната тенденция обаче показва, че в момента все повече руснаци обсъждат варианта за постоянно местожителство в България, се казваше още в публикацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


396
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
270
0
 
0
 
! Отговори
на 335 баи Ганю преди 9 години
Ами байно ще ти отговоря. Руснаците са си руснаци. Няма кой да ги бие. Теб те питам едно: завода за автомобили за 100 милиона, за който излъгаха англосаксонците на гроба на дядо ми ли да го турнат? Или на гроба на брат му, който е роден инвалид?Тебе да ти кажа да отидеш пеша до Пантеона да видим колко време ще ти отнеме и откъде ще си купиш билет за музея.поздрави от един разработчик
269
0
 
0
 
! Отговори
на майната си преди 9 години
Къде да отидат българите родени в България? Къде да отидат техните деца? На кой език да питам докога ще продължава тази лудост? Никой не е чел историята на Березовски? Питам парите ще му върнат ли живота сега?
268
0
 
2
 
! Отговори
минувач преди 9 години
ИЗМАМАТА С ГОРИВАТАnikikm.blog.bg/politika/2014/12/20/izmamata-na-lukoil-2-anonymous-bulgaria.1324219
267
1
 
19
 
! Отговори
баи Ганю преди 9 години
Абе вие добре ли сте всички които плюете руснаците.Изибщо на ясно ли сте,колко риснаци живеят и имат имоти само във Варна.Да не говорим за другите краибрежни градове.Живеят си хората и на никого не пречат.Като не искате руснаци хранете тогава нелегалните бежанци от друго вероизповедание.Някои хора тука само плюят и плямпат да си избиват комплексите и простотиите.Толкова невежи хора чак да се отчаеш.Ако решат само за 24ч и тук във Варна ще се чудим във ЕС ли сме или в Крим.Просто нямаме загуба!
266
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Леваджий,десет греди от дървена барака в бивш колхоз в Русия не можете да закупите,а коментирате покупките на ХОРАТА С РУБЛИТЕ в полите на Витоша!!!!Гладни шпинги с гладни шпинги!!!!!Европейци ли?????ХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХХААА и Балканите са ни много!!!!!!
265
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вижте сега нещастници: Тука идват хора от Русия които директно си купуват апартаменти в престижните квартали на София, там където вие едва ли някога ще живеете колкото и да спестявате. Бизнес се нарича. Българите продават, руснаците купуват.Използват евтинката и бедна Българийка за бизнес с ЕС .
264
2
 
1
 
! Отговори
до 344 преди 9 години
Това за овчаря се отнася за теб, недодялан простьо.
263
1
 
4
 
! Отговори
Киро преди 9 години
За каква *** говориш? Козел ли си или овчар?
262
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименРуснаците са добре дошлито от нашите рубладжии не можем да се отървем, само руснаци са ни притрябвали.
261
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tova kazva dve neshta: protest I bezsilie .
260
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да си стоят в ***, кво ще ми идват тука
259
17
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия ще стане 1 държава в светъ !
258
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЩеревАбе за тая азиатска орда визи и ограничения няма ли.Ами те са потенциални терористи и врагове на България....Къде е Волен да подскача като петел че се изкупува България от чужденци?---------Той Волен руснаците не ги смята за чужденци, все пак от там му идват рублите. Иначе един американец да купи имот в България ще ореве орталъка.
257
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До стига глупостиВъв Варна има само около 10 пенсионера ,които живеят постоянно ,защото е по-топло и евтино.Няма млади хора ,те си стоят в Русия.Тук какво ще работят? Освен това е много мръсно и мизерно ?Защо да идват?------------Бас държа че един от тея пенсионери е ТОДОР ХРИСТОВ.
256
9
 
18
 
! Отговори
Щерев преди 9 години
Абе за тая азиатска орда визи и ограничения няма ли.Ами те са потенциални терористи и врагове на България....Къде е Волен да подскача като петел че се изкупува България от чужденци?
255
4
 
15
 
! Отговори
стига глупости преди 9 години
Абсолютни глупостиКУпуваха евтини ваканционни имоти по морето ,сега масово ги обявяват за продажба.А иначе си живеят в Русия .Във Варна има само около 10 пенсионера ,които живеят постоянно ,защото е по-топло и евтино.Няма млади хора ,те си стоят в Русия.Тук какво ще работят? Освен това е много мръсно и мизерно ?Защо да идват?
254
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато българи МАСОВО започнат да купуват имоти в Гърция или в Хърватия, Словения, Чехия (щото те са по-напред от нас, пък ние нали се бием в гърдите как сме по-добре от Русия). Или хайде, когато имотите по Черно море и Банско са ЗАКУПЕНИ не от разни мутри, ами от обикновени хора, тогава ще кажа, че сме по-добре от руснаците.
253
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До тцЪщо българите не могат да си закупят имот толко лесно, при това в собстветата си странами щото са си купили бе ушанко!
252
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
само тия азиатски талибани ни липсват.
251
6
 
24
 
! Отговори
тцЪ преди 9 години
Ей, това БГ медиите са опасна работа... Купили си няколкостотин руснаци евтини имоти в България и хайде "руснаците бягат у нас"...Не задавате правилния въпрос обаче... Ако руснаците са толко закъсали, как тогава масово имат възможност да закупят имоти в чужда държава, при това в границите на ЕС, при това на брега на морето, а не някъде из пустеещите села...Не здавате и втория въпрос - що българите не могат да си закупят имот толко лесно, при това в собстветата си страна