Тапи и задръствания по бул. "Владимир Вазов"

Ремонтът на бул. "Черни връх" тръгва след месец
6 юни 2016 08:08, Петя Славова
10
Тапи и задръствания по бул. "Владимир Вазов"
Ремонтират бул. "Черни връх" след месец". Снимка: архив, Булфото

Тапи и задръствания ни чакат от днес по столичния булевард „Владимир Вазов”. Причината е, че общината започва ремонт за 16 млн. лева на шосето. Обновяването ще започне от моста „Чавдар“ и ще продължи до вливането на трасето в бул. „Ботевградско шосе“.

От тази нощ има забрана на движението по южното платно на булеварда между улиците 549 и „Поп Груйо“. Там майсторите ще леят асфалт до 29 юли. Заради ремонта ще се преместят с няколко метра и спирките на автобусите и тролей №1, пише "Монитор".

Следващият голям обект, който ще се ремонтира през лятото, ще е бул. „Витоша”, там ще продължи реконструкцията от НДК до Южния парк. Строителните дейности ще започнат в края на юли, началото на юни.

Всички останали ремонти на улици ще бъдат извън центъра, защото продължава строителството на третия лъч на метрото.

Заради подземната железница продължава копаенето по булевардите „Патриарх Евтимий” и „Гоце Делчев” и улица „Житница”. Заради метрото ще има промени и по улица „Св. Георги Софийски” между бул. „Пенчо Славейков” и ул. „Константин Иречек”. Там от 6 юни до средата на 2018 г. ще е забранено влизането на коли. Движението ще се извършва по временна двулентова пътна връзка между бул. „Пенчо Славейков” и ул. „Константин Иречек”.

Сериозни ремонти ще има и в „Лозенец”. В началото на юли ще започне и разширението на бул. „Черни връх”, което ще стига до Южната дъга. Когато проектът бъде реализиран, цялото движение от бул. „Цариградско шосе” ще минава през кръговото кръстовище при Телевизионната кула и естакадата при Семинарията и по разширения бул. „Черни връх” ще се извежда на Южната дъга на Околовръстния път. Освен това ще има сериозен ремонт и по улица „Богатица”, където може да се наложи и затваряне за коли.

През лятото ще се продължи преасфалтирането и на кварталните улици, като вече се ремонтират 9, а работите по други 7 са приключили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
пич преди 7 години
Сега започва ремонта на бул. В. Вазов . След кото свърши ще почне строежа на метрото ако не се лъжа.Май става като ломско шосе. Първо го ремонтираха после разкопаха за метрото
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той без това черни връх кога не е бил в ремонти. Пу крадлива пасмина бе
4
0
 
6
 
! Отговори
MS преди 7 години
То проблема не е толко с теснотията, колкото с нацвъканите светофари през 20-30 метра! Какъв беше смисъла от тия естакади като на всеки супермаркет или мол светофар, а пък уж било за извеждане на трафика!
3
0
 
9
 
! Отговори
Абу Ахмад ал Чихуаху преди 7 години
Разширете го ''Черни връх'',та да има място за още един ред паркирали автомобили........................
2
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има метро, ползвайте метрото... ама не, нали цяло село трябва да ви види в таратайката!
1
1
 
13
 
! Отговори
Хо преди 7 години
Строителните дейности ще започнат в края на юли, началото на юни. :)))