Антон Ризов не стигна до финал на пушка в Рио

Българинът завърши на 43-то място от 50 участници
12
Антон Ризов не стигна до финал на пушка в Рио
Снимка: Reuters

Антон Ризов завърши на 43-то място от 50 участници на 10 метра пушка (мъже) на олимпийския турнир по спортна стрелба в Рио.

Нашият стрелец не се представи на ниво в първия си старт на Игрите и с 617,3 точки остана далеч от първите осем, които намериха място във финала. С най-добър резултат в квалификациите завърши италианецът Николо Камприяни - 630,2 точки, което е нов олимпийски рекорд.

Антон Ризов ще има още две възможности за по-успешно класиране в Рио - на 50 метра пушка от положение легнал и на 50 метра пушка от три положения.

Неубедително в първите си стартове се представиха и другите двама български стрелци в Рио - Самуил Донков и Антоанета Бонева на 10 метра пистолет. Донков остана 34-и, а Бонева 41-а.

Двамата имат по още един старт в Рио - на малокалибрен пистолет.

Същевременно българите Георги Божилов и Кристиан Василев се класираха на полуфиналите на двойка скуп на олимпийския турнир по гребане в Рио де Жанейро. Българите завършиха на второ място в репешажите на дисциплината, след като преодоляха дистанцията от 2000 метра за 6:20.56 минути.

Българите изоставаха на последното място почти през цялото време, но с мощна атака в последните 250 метра те успяха да изпреварят дуетите на Сърбия (6:20.62) и Куба (6:21.52), за да продължат напред. От серията единствено кубинците не се класираха за полуфиналите и отпаднаха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
състезател по дартс преди 7 години
Ми... да ни бяха пратили нас , ние със стрелички целим от 10 м Ако ни дадат пушка - ще ги нанижем в една точка.
7
0
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Предлагам доброволно да пропуснем една олимпиада и парите да инвестира е в един спорт. После да пратим представители само на този спорт и белким нещо се получи. Това, което правим в момента е необосновано като разходи. Пращаме над 100 калпака заедно със щаба и се излагаме като кифладжии.
6
0
 
8
 
! Отговори
топ тунеядец преди 7 години
О йеее велик Ризов!
5
1
 
11
 
! Отговори
varg преди 7 години
Аз казах приятна екскурзия
4
0
 
11
 
! Отговори
скептик преди 7 години
Що ми се струва, че пак ще е "ялова" олимпиада за България?Ама пък от друга страна, както казало кучето, какво ми е наред та и оная работа да ми е отпред.
3
2
 
6
 
! Отговори
зяпнал преди 7 години
"Антон Ризов завърши на 43-то място от 50 участници на 10 метра пушка (мъже)" ?????Извинявайте ама ако този от 10 м не уцели десетката защо харчи пара на ММС????Ми, то в казармата ( без оптика) си меткахме в 10-ката ама от 100 м.........Абе дали пък дистанцията не е 100 м, ама журналята да са объркали както обикновено?
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слаба работа - направиха си екскурзия до Рио за наша сметка. Сега да върнат милиардите дето България им ги е дала, за да се подготвят за олимпиадата.
1
0
 
19
 
! Отговори
Хах преди 7 години
Другият път вземете някой дядо - ловджия в Рио , той също ще свърши 45,46 от 50 ,но поне ще зарадвате човека и няма да давате пари за подкотовка