Двубоят между Кубрат Пулев и Джошуа може да бъде отложен за пореден път

Причината е натискът върху здравната система на Великобритания
11 ное 2020 19:23, Нели Христова
16
Двубоят между Кубрат Пулев и Джошуа може да бъде отложен за пореден път
Снимка: БГНЕС

Двубоят между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа е под угрозата от ново отлагане, този път заради огромния натиск, на който е подложена здравната система на Великобритания, съобщават от Gol.bg

Ако ситуацията в страната се влоши заради пандемията от коронавирус и болничните заведения се препълнят, здравните власти може да се окажат в позиция да нямат наличен персонал, който да обезпечи спортните събития.

„Най-големият проблем, с който можем да се сблъскаме е липсата на свободни лекари, а това важи за различни сфери“, заяви Робърт Смит, генерален секретар на Контролния борд на професионалната боксова организация на Великобритания.

„В момента няма изтеглени от събитията лекари, но все още е рано. Правим всичко необходимо, за да сме обезпечени медицински, но ако стигнем до ситуация, както в началото на пандемията през март и да не можем да осигурим здравни лица за събитията, то ще направим същото като тогава“, обясни Смит, визирайки отлагането на спортните прояви.

В същото време българският мениджър на Кубрат Пулев – Ивайло Гоцев вярва, че световният шампион на WBA, IBO, IBF и WBO Антъни Джошуа прави голяма грешка като говори за евентуален мач с Тайсън Фюри и не се концентрира само върху сблъсъка с Кобрата.

„Ние сме изцяло фокусирани върху Джошуа. За 30 години в бокса съм видял достатъчно много неща да се объркват, когато гледаш прекалено далеч. За нас има само един мач – AJ срещу Кубрат Пулев“, заяви Гоцев пред Sky Sports, цитиран от "Монитор".

Промоутърът смята, че Джошуа се е променил след шокиращия нокаут от Анди Руис. „Антъни е отличен атлет и има силен удар, но има и пропуски. Не е пълен пакет. Пулев може да се възползва от слабостите му“, добави Ивайло Гоцев и продължи: „Последният му мач показа кой всъщност е той. Кубрат е съвсем различно предизвикателство.“

Попитан дали Кубрат Пулев е мислил за 2021 година и евентуален двубой с Тайсън Фюри за обединяване на световните титли в тежка категория, Гоцев коментира: „Абсолютно, не. Ще оставим AJ и Еди Хърн да направят тази грешка.“

Колкото до Антъни Джошуа, световният шампион не си губи времето, а тренира здраво за мача на 12 декември. Британецът сподели снимка в Instagram, на която се вижда, че е в страхотна физическа форма. Кобрата също отброи дните до мача с кадър в социалните мрежи, на който двамата са изобразени като герои от сериала „Игра на тронове“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Професора преди 3 години
Джошуа вече се ***.Може да се бият другаде където няма забрана за това ,но без публика.Обаче Джо посеркото иска да е домакин и за пореден път искат да отложат двубоя.Време е федерациите да се обадят и да го задължат да я защитава титлите до някакъв срок ,иначе титлата се отнема и кобрата се бие за нея със следващия по ред в класацията.Така би трябвало да се случи.
12
1
 
5
 
! Отговори
Знаещ преди 3 години
Всичко е реклама .... за повече пари, колко по дълго отлагат ... по добре за джоба, да не се подготвят за трета световна ...вече е смешно !!!
11
1
 
5
 
! Отговори
русенец преди 3 години
Тези *** защо не играят виртуално? Все същият цирк ще е!
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще станат за пенсия от отлагания на срещата.
9
1
 
3
 
! Отговори
))(/((( преди 3 години
То па голямата работа.Джошуа VS FURRY ми се гледа на мене на хд и кръв да фърчи и то без пари а тоз мач не ми го фали ай мерси,ако няма рима удари *** )))).
8
1
 
4
 
! Отговори
Зор за Лондон преди 3 години
Ухан ги чака или Австралия там нещата са под контрол.
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То ще дойде време да одъртеят и да се бият с бастуните! Бахтий безкрайната епопея!?
6
3
 
3
 
! Отговори
Лили Иванов преди 3 години
Всеки коментира Кубрат и Джошуа, а тук битката и решенията са на Еди Хърн и Боб Аръм. Боб е старо куче и иска д хване Еди н къс пас ,защото атакува титлата на Джошуа с двама претенденти ,един след друг Кубрат и Фюри. Ако Кубрат ,загуби ,Фюри става следващия предендент. И Еди не може да си подбере слаби защити на Джошуа. Затова Еди всячески се опотва да избегне поне Кубрат .Битка на мениджъри.
5
7
 
3
 
! Отговори
saki преди 3 години
Ами да отиват в СА , там няма ограничения. Тоя къдравия слабохарактерния ,да си се назоба спокойно , защото иначе психиката му няма да издържи. Кубрат може и да не е стока , но е тестван всеки ден ,за разлика от културиста , който може да се бие само в Англия или СА ,където няма да го тестват за стероиди.
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и тоя мач стана пълен цирк .....
3
6
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Ееее,този път мач ще има и то як...тупаник.Ако енергийните нива на Кобрата са в...нормата,а не е в спад,шансовете му са...изравнени и опита,ще си каже думата.
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е ясно отдавна. Двубоят ще се отлага постоянно и накрая изобщо ще бъде отменен. Не знам защо Пульо постоянно се пъне по медиите, толкова ли няма 2 гънки в мозъка да разбере, че докато се вихри тая епидемия мач няма да има, а това означава поне още 1 година, кат о гледам
1
6
 
19
 
! Отговори
Ееее преди 3 години
Жалко, на нашия герой отново ще му се размине боя!

Спонсорирани публикации