Нейтън Чен спечели олимпийската титла в мъжкото фигурно пързаляне

Сребърният и бронзов медал останаха за японци
10 фев 2022 11:30, Красимир Ангелов
3
Нейтън Чен спечели олимпийската титла в мъжкото фигурно пързаляне
Снимка: БГНЕС

Трикратният световен шампион Нейтън Чен от САЩ спечели олимпийската титлата при мъжете в турнира по фигурно пързаляне на Игрите в Пекин.

22-годишният Чен, който беше лидер след кратката програма, изпълни пет четворни скока във волната на музиката "Рокетмен" на Елтън Джон и получи оценка от 218.63 точки. Така той събра 332.60 от двете съчетания и завоюва първа олимпийска титла в кариерата си, след като се провали в ПьонгЧанг преди 4 години.

Двама японци се качиха на подиума, но сред тях не е двукратният олимпийски шампион и защитаващ титлата си Юдзуру Ханю, който остана едва четвърти.

Сребърното отличие завоюва 18-годишният Юма Кагияма, сребърен медалист от световното първенство, със сбор от 310.05 точки. Трети се нареди сребърният медалист от Пьончан 2018 Шома Уно от Япония с 293.0 точки.

Двукратният олимпийски шампион и защитаващ титлата си Юдзуру Ханю от Япония имаше шанс да бъде на стълбичката, но падна два пъти във волната си програма. Той влезе в историята, изпълнявайки четворен аксел, но не успя да го приземи и падна.

27-годишният Ханю беше едва осми след първото си изпълнение, а за волната програма беше оценен със 188.06 точки, което е далеч от личния му рекорд от 212.99 точки.

Европейският шампион Марк Кондратюк от Руския олимпийски комитет остана едва 15-и със сбор от 248.82 точки.

Още новини от олимпийските игри в Пекин четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Светла Колева преди 2 години
Много добра акробатика, танца липсва , остро и агресивно,без финес
2
0
 
0
 
! Отговори
Мдааа преди 2 години
Фейк, Шефа на МОК каза друго...
1
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За тия, които не са чули - руското/българско момиче на чудото, дето уж взе златен медал е дисквалифицирана за дрога. Мдааа.