България с 2 медала от европейското по бокс за жени

Венелина Поптолева и Севда Асенова се класираха на полуфинал
18 окт 2022 18:20, Красимир Ангелов
6
България с 2 медала от европейското по бокс за жени
Севда Асенова. Снимка: БГНЕС

България спечели 2 медала от европейското първенство по бокс за жени, което се провежда в Будва, Черна гора.

Венелина Поптолева постигна най-големия успех в досегашната си кариера при жените. Бившата световна шампионка по бокс за девойки се класира за полуфиналите на европейското първенство и си гарантира минимум бронзов медал от турнира.

В категория до 52 килограма Поптолева изигра много здрав мач срещу представителката на Чехия Нела Фрейхерова. Двубоят премина равностойно, като българката успя да наложи волята си в първите два рунда. Тя взе предимство с представянето си в тях, след което удържа на щурма на съперничката си, за да се поздрави с победа с 4:1 съдийски гласа (30:27, 28:29, 29:28, 29:28, 30:27), съобщава БТА.

За място на финала Поптолева ще се изправи срещу Ема Йокиахо (Финландия). Мачът е на 21 октомври (петък).

Това е втори медал за България в Будва, след като по-рано днес Севда Асенова в категория до 48 килограма също се класира за полуфиналите.

Българката, която тази година спечели бронз от световното първенство в Истанбул, не остави шанс на Лила Шелецки (Унгария). В категория до 48 килограма Асенова стигна до убедителен успех с 5:0 съдийски гласа (30:26, 30:24, 30:24, 30:25, 30:24). Българката показа още от първия гонг, че разликата в класите е значителна в нейна полза. Тя контрираше по перфектен начин всяко действие на противничката си, взе превес след първите два рунда и майсторски проведе цялата битка.

За място на финала Севда Асенова ще се изправи срещу Шанън Суийни (Ирландия). Мачът ще се проведе в следобедната сесия на 21 октомври.

По-късно днес Светлана Каменова в категория 57 килограма ще боксира с Мелиса Мортенсен от Дания. При победа Каменова също ще се класира за полуфиналите и ще си осигури медал от европейския шампионат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
муспи преди 1 година
В момента се формира нов хибрид, имащ право да се явява и на мъжки и женски турнири.
5
0
 
3
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Бойните спортове не трябва да се финансират от държавата, защото държавата няма полза от тези спортове. Бокс, мма, щанги, борба, карате. О.к, но с частни пари. Държавната пара трябва да отива за масов спорт. Лека атлетика, колективни спортове и плуване, както правят в белите държави.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Манииии,да не ти е жена тази девойка една ракия не можеш да се отпуснеш да пиеш ...
3
2
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
а тая да я ощипе някой по дупето в дискотеката .... загася му светлината за секунди, дърпа му шалтера направо
2
1
 
11
 
! Отговори
Ottoman Hawk преди 1 година
Това ще е нормалното в евреййогейталлащистана с епилираните мъже и брадатите жени - жени ще носят медали от състезанията по бокс, вдигане на тежести и хвърганне на гюллета, и мъжете ще се радват на медали от фигурно пързаляне, художествена гимнастика и синхронно плуване. Ах тези модерни времена ах!
1
2
 
8
 
! Отговори
Джен Дерот преди 1 година
Браво. Два медала от европейското по бокс за жени и три медала от европейското по балет за мъже.

Спонсорирани публикации