Фаталният шофьор от Симеоновград се изпари

Данаил е изписан от болницата, прокуратурата не знае къде е
Обновена: 10 май 2011 16:19 | 10 май 2011 16:19,
154
Фаталният шофьор от Симеоновград се изпари
Снимка: БТА

Прокуратурата не знае къде се намира 23-годишният Данаил Георгиев, който причини катастрофата, при която загинаха шестима младежи на Великден в Симеоновград, съобщи прокурор Павел Жеков от хасковската окръжна прокуратура.

Магистратът подчерта, че до момента няма повдигнати никакви обвинения срещу младежа.

Данаил Георгиев вече е изписан от болницата във Пловдив, където се възстановяваше. На този етап обаче в хасковската окръжна прокуратура не са получени медицинските документи на шофьора от пловдивската болница.

Няма и резултати от аутопсиите на починалите младежи, не е готова и техническата експертиза на автомобила.

Според пловдивските лекари Данаил не си спомня нищо от катастрофата, а психолог го уведомил какво е извършил.

По този повод прокурор Жеков отбеляза, че нова експертиза трябва да установи дали младежът наистина не си спомня нищо за инцидента.

Още по темата
24 апр 2011 18:18
502

Срещу Данаил се очаква да бъде повдигнато обвинение за причинена смърт но непредпазливост. За неумишлени престъпления не може да има ограничителна мярка, т.е. няма да му бъде искана мярка за неотклонение, разясни прокурорът.

Обвинение срещу Данаил Георгиев ще бъде повдигнато едва след приключване на експертизите по делото, т.е. когато се установи дали има виновно поведение от страна на шофьора.

Експертизите ще покажат и точно как е станала катастрофата.

Преди да застане пред съда, на Данаил ще бъде назначена още една експертиза, която да покаже дали здравословното и психическото му състояние позволяват той да бъде съден. Два месеца след инцидента е срокът за приключване на експертизите, уточни Павел Жеков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още по темата: Симеоновград
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
1
 
! Отговори
артемида преди 12 години
МОЛЯ?????? Абе вие подигравате ли се с народа бе?
150
0
 
4
 
! Отговори
ринго преди 12 години
това мизерно *** още ли е живо бе ? Като е пил и се е качил в колата това не е ли умишлено ? Бащите на убитите да вземат мерки какво хленчат и чакат съда ...който го няма в България да въздаде справедливост.Един да се жертва ще излезе бързо заради смекчаващи вината обстоятелства.Ей го Марковски чака....
149
3
 
3
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Ега ти жестоките ***! Добре, че няма, -- а и няма изгледи да има скоро -- пряка демокрация у нас -- с тоя злобен, отмъстителен, *** и жесток народ...
148
1
 
2
 
! Отговори
:) преди 12 години
Не е задължително да си лош, достатъчно е да си *** като гъбена чорба за да причиниш такова нещастие. А пиян *** с кола е също толкова зле колкото и луд с картечница.
147
2
 
7
 
! Отговори
Цунетомо Ямамото преди 12 години
Бием се в гърдите, че сме големи мъже, че децата ни са най-свидното. Къде са мъжете в почернените домове? Те правосъдие не щат ли? СтрахливцИ! И те и полиция, прокурори, съдии...
146
4
 
0
 
! Отговори
....??????........ преди 12 години
danail ne e lo6o mom4e i ne e piqnica ........prosto neznam kak e karal tolkova silno....no stanaloto stanalo ni6to nemoji da se varne.....toi ne e iskal da stane taka,razbiram 4e e vinoven no i toi ne go e iskal!!! i sadat re6ava a ne vie da kazvate kolko prisada 6te mu nalojat.
145
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Причиняване на смърт по непредпазливост ли? Ами пил, кара с превишена скорост - това не е непредпазливост, а висша форма на безрасъдство, пиян и с висока скорост - шанса да се утрепиш или да убиеш друг е в пъти повече ако си трезвен и караш в рамките на допустимото. Какви са тези наши закони незнам!?
144
3
 
3
 
! Отговори
lord преди 12 години
neka vavedut krumovite zakoni.az li4no ste go raz4lenq tozi ***!
143
2
 
4
 
! Отговори
do 141 преди 12 години
imash pylno pravo, no kak po diavolite v tazi skapana dyrjava ubivash 6-ma i si otivash vkyshti i chakash delo... kakvi sa tezi gluposti?!
142
4
 
13
 
! Отговори
tulski преди 12 години
Шофьорът не си е вкъщи, както предположиха някои. И той и цялото му семейство ги няма. Дали се укриват или причините са други ще се разбере. Че съдът е корумпиран и затова се е измъкнал, едва ли отговаря на истината. Семейството не е богато, че да подкупи съд за такова нещо. По - вероятно е, че понеже е убийство по непредпазливост, да не го издирват изобщо. Ще го потърсят за делото, което още не е започнало. Дотогава просто са сменили местоживеенето си, за да няма опити за отмъщение.
141
1
 
4
 
! Отговори
ха ха преди 12 години
хубава си татковино име сладко ,земя рай -сърце младо и невинно за теб трепка и играй......мили ми са планинииите и на север и на юг....
140
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
каква експертиза какво чудо бе,тоя *** уби 6 човека и сега ще му защетаваме правата.ДОЖИВОТНО В ПАНДИЗА.
139
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и моето мнение е същото
138
4
 
11
 
! Отговори
между редовете преди 12 години
Като чета между редовете, виждам, че прокурорът (без да коментирам професионалните му качества) най-вероятно е обяснил, че не знае къде е шофьора, понеже при такива престъпления по закон не се изисква арест. Тоест той може и да си е вкъщи, това прокурорът не го интересува до, поне до момента, в койот започне делото. Ама евтините медийки извъртат смисъла на казаното и правят "сензация". Като се има предвид на какво приличаше колата, едва ли е стигнал по-далеч от леглото
137
5
 
25
 
! Отговори
Данаилчо преди 12 години
Горкото момченце, Данаилчо, представяте ли си колко е травмирано горкото?! Все пак първо масово убийство му е, съдът трябва да е по-внимателен към него, да го предразположи, така нещо апартаментче в София да му дадат, нова кола да му купят, джип, може и кънките на Стависки да получи за подарък!
136
4
 
12
 
! Отговори
несъдия преди 12 години
Аз бих го заловил, бих го осъдил цял живот да плаща половината от доходите си (каквито и да са те?), на семействата на пострадалите от деянието му невинни. И в затвора да го пратят това няма да върне убитите. А и убийството му е престъпна безотговорност, но не е нарочно като садистична цел и затова лично аз не бих го класифицирал като изверг, а като безотговорен злодей. Страшно нещо е сторил, но нищо не може да се върне назад. Ако има морал сам ще намери начин да помогне на роднините на жертвите
135
6
 
3
 
! Отговори
обективен преди 12 години
Защо всички намесвате ***? Според мен, манафството в затворите е порочно нещо и не бива дас е толерира дори и като пожелание на бандюга! А, колкото до обиждащите държавата ни и нас българите, да вярно е, че много българи станаха вандали и малки и големи? Но те възприеха товак ато модел от своите учители - САЩ, Франция, Италия, Великобритания, Индия, Афганистан и къде ли не? Тук имахме здрав морал, но след перестройката много хора изведнъж станаха като непознати - промениха се към упадъка.
134
3
 
19
 
! Отговори
1 преди 12 години
Няма ли един баща на някое от убитите деца да раздаде правосъдие? С какво право някой си безотговорен пияница ще отнема живот?
133
1
 
7
 
! Отговори
Valia преди 12 години
...Kak taka se e izparil? Niakolko pati se pisa, 4e ima oxrana pred staiata v bolnitsata a posle, 4e pri izpisvaneto si e tragnal s oxrana.... a sega....izparil se bil..... ama kak moje takova bezobrazie..... koi go ostavi bez nadzor...?
132
1
 
6
 
! Отговори
RORI преди 12 години
Kakvi ekspertizi ,kakvi 5 leva ?Imame 6 zaginali mladeji ,a obvinenie o6te niama,Ami kato e nenormalen tiknete go v ludnicata ili v pandiza.Kakvo go 4akate da ubie o6te niakoi drug nevinen 4ovek li?*** gaden!