Партиите да не се възползват от Катуница, зове Борисов

Цар Киро се проверявал от прокуратурата и НАП от 10 дни
Обновена: 26 сеп 2011 12:06 | 26 сеп 2011 09:47,
555
Партиите да не се възползват от Катуница, зове Борисов
Снимка: Булфото

Политическите партии не трябва да се възползват от подобна вражда и трагедия като тази в Катуница. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред bTV.

По думите му преди десет дни по няколко лица, включително и Цар Киро, са започнати мащабни действия от страна на прокуратурата. В проверките участват и данъчните служби, и другите правоохранителни органи.

Снощи премиерът е разговарял по този въпрос с главния прокурор Борис Велчев и шефа на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов. Проверката във всички случаи няма да бъде добра за тези хора, смята Борисов.

Той каза, че е съгласен с протеста на хората, които са срещу безнаказаността. "И аз се възмущавам на безнаказаността", каза Борисов. По думите му за днешната ситуация всички имат вина.

"Нека опонентите да излязат и кажат какво предлагат да се направи. Партиите да започнат да казват какво биха направили, ако спечелят изборите, а не да се възползват от случая", отсече премиерът.

Още по темата
Той отново заяви, че е бил недоволен от работата на МВР в Катуница, защото в закона пише, че полицията е длъжна да се грижи за здравето, имуществото, свободите, правата на гражданите.

„Не мога да съм доволен от работата на полицията, при положение че гледам горящи къщи. Няма значение на кого са, когато има горящи къщи, те не са били опазени“, каза Борисов.

По повод намерението на президента да посети Пловдив, Борисов каза, че всеки може да направи това, което счита за правилно. Премиерът обаче предположи, че присъствието на политици в Катуница може би само ще „нажежи ситуацията”.

„Грешка още от времето на социализма е ромите да бъдат слагани в цигански гета и по този начин тяхната интеграция е 100% провалена“, смята министър-председателят.

В сградата на община Пловдив вече започна среща на президента Георги Първанов с представители на областните, общинските власти и на ОДМВР-Пловдив по повод напрежението в Катуница.

На срещата присъства директорът на Областна дирекция на МВР-Пловдив старши комисар Тодор Чонов, началникът на кабинета на президента генерал Никола Колев, секретарят по въпросите на националната сигурност в президентската институция Румен Марков, секретарят по връзки с гражданското общество Андрей Бунджулов.

Към момента не се предвижда посещение на държания глава в Катуница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


555
Още по темата: Бойко БорисовКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
367
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
svarshen si gn .borisov i cvetanov i s vashata falshiva partia ,vie biahte do tyk ,bagaria bez partii koito vi lajat i mamiat cherveni sini pembeni boklyci koito vi manipylirat i izpolzvat za sabstvenno zabogatiavane.
366
0
 
19
 
! Отговори
111 преди 12 години
ГОСПОДИН БОРИСОВ ,ПРЕДИ СЕДМИЦА КАТО ИДВА В НОВА ЗАГОРА ЗА ОТКРИВАНЕТО НА ПЛОЩАДА КОЛКО ПОЛИЦЕЙСКИ КОЛИ ПАЗЕХА ИЗХОДА НА *** МАХАЛА И ДО ПРЕСТОЯ НЕ ПУСНАХА НИТО ЕДИН *** ДА ИЗЛЕЗЕ ! ЗАЩО?А КОЛКО КЪЩИ ПАЛАТИ НАПРАВИХА ИЗ ГРАДА ОТ КАКВИ ПАРИ?*** ЗАВЛАДЯХА ГРАДА?ДОХОДИТЕ НЯКОЙ ПРОВЕРЯВА ЛИ ИМ ОТ КЪДЕ?ИЛИ ТОЯ ГРАД СЕ СЛАВИ СЪС ЦЕНТЪРА НА РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА НАРКОТИЦИТЕ!ДОКОГА ЩЕ СА ЗАКРИЛЯНИ НАРКО БОСОВЕТЕ?ИЛИ ИЗПЪЛНЯВАТ ПОЛРИТИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ!
365
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВНИМАНИЕ! ВНИАМНИЕ! ВНИМАНИЕ!До всички истински българи: Разграничете се от расистките лозунги! Много е важно! В момента ни вкарват в капан! Това не са наши лозунги! Обяснете на заблудените до вас, да не издигат подобни лозунги. Утре всички българи ще бъдат обвинени в расизъм, нещо което ни е чуждо. Западните телевизии вече са тук. Всеки, който обича Майка България да престане да издига подобни нечовешки лозунги! МНОГО Е ВАЖНО! И оставете обикновените бедни ***, те само ядоха баницата...Хората ще се ОСЪЗНАЯТ, ЧЕ СА БИЛИ МАНИПУЛИРАНИ и ще се разплатят с АВТОРИТЕ НА ТАЗИ ЗЛОКОБНА ПРОВОКАЦИЯ ! Хора, не превръщайте нещата в етнически конфликт! За престъпниците си има държава, полиция, съд и затвор. Какви са тези ***, които ще линчуват хора?! Много добре са ги арестували хулиганите! От километри е ясно, че това са безредици, дирижирани от атрофирали мозъци, ръководещи крадци и мафиоти. Простоватият българин се подаде на елементарната интрига отново!!! Етническа омраза, Разделяй и Владей, това е целта им !!!Америка иска, конфликт на Балканите, за да направи война в Европа. Джордж Сорос, отново е платил на футболните фенове, както им плати на времето да свалят, правителството на Жан Виденов, за да могат с Крадеца Мургавей Костов, да ошушкат България и да направят българите, най-големите мизерници в света. Днес глашатаите на Джордж Сорос са: Бойко Борисов,Цвеатанов, Иван Костов, Дон Цеци-Цветелин Кънчев....отворено общество...??? Крайно време е да разберем, че не сме Стадо, защото Стадото не признава свободата, то и не я желае, то е готово да жертва свободата си пред всеки пастир. Виждате как у нас едно мнозинство не прави друго освен да си търси пастир: било царя Симеончо, било Иван Костов, било пък пазвантинът Бойко, който и да е, само да е по-гласовит, та да му се подчиняват с най-перверзно удоволствие. Сега е момента да се даде урок на държавата за нейното пълно отсъствие от решаването на проблемите на престъпността!!! Ако сме народ, а не ***, трябва да се обединим и да излезем на протест, срещу правителството в България, а не срещу ромите! За това че има двоен стандарт, не са виновни *** а правителството! И в Канада живеят ***, защо там ги няма тези проблеми ???Извода, всеки разумен човек, може да си го направи сам !!!Иначе......Всеки народ си заслужава съдбата!Разпространявайте тази статия, защото тука платените драскачи, които имат задача да насаждат етническа омраза са безброй много.....много, много са, платените драскачи в форумите!!!
364
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tolkova godini kade biahte dosega myhluvci ,toia kato plati da ybiat chovek togava se setihte licemerna zgan vsichki tam tarikati d tr.ste za besilkata toia naro vi triabva da vi trepe kadetro vi hvane boklyci takiva.
363
2
 
14
 
! Отговори
Ми преди 12 години
Опозицията си търси поводи да напада правителството, а не си дава сметка, че по този начин настройва обществото срещу себе си. Народа вече се измори от протести и негативизъм. Хора, време е да обърнем внимание на направеното, на промените в МВР и т.н.
362
0
 
15
 
! Отговори
Айде бегай преди 12 години
Не виждам политическа воля от страна на водещите партии да се инициира кръгла маса с ромските лидери за ИСТИНСКО интегриране на ***, което значи че другарите роми ще трябва доста да се постараят за да станат съвестни граждани на България
361
0
 
21
 
! Отговори
Камелия преди 12 години
Към г-н Борисов:Не сте доволен от работата на полицията, защото гледате горящи къщи. А ще потърси ли някой отговорност от полицаите за това, че не са реагирали по никакъв начин, за да опазят живота на 19-годишно дете?
360
1
 
18
 
! Отговори
Кирил преди 12 години
Фондация Отворено общество на милиардера Джордж Сорос, с участието на местни олигарси, грижливо подготви и постави Бойко Борисов на власт!Войната между ромите на Сорос и *** на Цветелин Кънчев е жестока комбинация - тя е война между стереотипи и война за пари. Заченатите с парите на Джордж Сорос неправителствени организации наричат *** роми. Активистите на Сорос ограмотяват ромите за човешките им права, Кънчев им казва да вземат от всеки кой каквото дава и да правят кой каквото си знае. Активистите обясняват на ромите, че имат международен съд за човешки права. За активистите на Джордж Сорос ромите са целева група, бенефициенти. За Цветелин Кънчев *** са избиратели. С бройката активистите кандидатстват пред фондове и програми. С бройката Цветелин Кънчев кандидатства пред партии и коалиции. И в единия, и в другия случай това носи пари. Количеството на парите, похарчени за ромски проекти, е мистериозно като количеството на самите роми - 1 милион според самите роми, 313 хиляди според последното преброяване. Сумата дори само за една година - миналата, дори на заседанието на Управителния съвет на инициативата "Десетилетие на ромското включване", дори при участието на премиера Сергей Станишев, дори пред основния донор Джордж Сорос не бе спомената. Миналото на ромските пари винаги е в зоната на здрача, за тях се говори само в бъдеще време. Правителствената инвестиционна програма за декадата е оценена за 1.2 милиарда лева, около 100 милиона годишно. В следващите 10 години за икономическата и социалната интеграция на ромите ще трябват 1 млрд. лева. Според непотвърдени данни досега са "потънали" около $200 000 000. "Българите са расисти, но до 10 години проблемът с ромското малцинство трябва да е решен", заяви с цялата си лихварска наглост международният аферист Джордж Сорос през 2005 г., когато откриваше "Декада на ромското включване". Проектът на неговото "Отворено общество" се прилага в Източна Европа с одобрението на Брюксел. Целта на програмата беше да се раздадат малко пари на *** барони, за да се формира ромски "елит". Идеята е този "елит" да бъде лоялен на Сорос и наднационалната лихварска олигархия, която той представя, и нелоялен към българската държава, срещу която да бъде употребяван като инструмент. Сорос и неговите оръдия съвсем съзнателно издигаха във властта *** престъпници, които би трябвало да лежат в затвора. Типични примери са Цветелин Кънчев, помилван от Ангел Марин, за да бъде включен в депутатските листи на изборите през 2005 г. Като коалиционен партньор на Доган, Цветелин Кънчев заяви, че бъдещето на България е "конфедерация от българска, турска и *** републики". Кирил Рашков, известен като Цар Киро, чиито алкохолен бизнес има имунитет срещу всякакви действия на закона, също направи партия с помощта на Световната банка и Сорос. Малко след старта на "ромската декада", на 25 март 2005 г. той обяви, че е създал партия "Свободна България", която щяла да вкара в парламента15 депутати роми. "Аз няма да ставам депутат, но моите синове.... Политиката на Цветелин Кънчев е много хубава, много правилна. Ако не ни приеме някоя от по-големите политически партии за една предизборна коалиция - аз бих се съгласил да направим с него една коалиция. Очакваме министър-председателят Сакскобургготски да спази обещанията, които даде на Сорос и от Световната банка", заяви *** "цар" в интервю за в. "Монитор". На 22 декември 2008 г. стана ясно, че междувременно жена му, царица Костадинка" е извършвала организирани джебчийски кражби във Франция, за което бе и осъдена 3 месеца условно от 13-и състав на Съда на 94 департамент (виж медиите от 25 декември 2008 г.) Тя веднага признала престъплението, като заявила, че е клептоманка, която чува гласове и вижда призраци, които я подкокоросват да краде. На 22 декември 2008 г., за да потвърди думите си, тя предоставила медицински свидетелства, заверени от няколко български психиатри. Съучастничката й Дафинка Илиева се представила като нейна "болногледачка", която "постоянно се опитва да възпрепятства възрастната Костадинка да не краде, но никак не и се удава да я спре". Според заключението на двама френски психиатри обаче "Костадинка симулира клептомания и други психични отклонения, с цел да може безнаказано да краде из Европа". След като съдът прие решението да им се изземат всичките пари, Костадинка Рашкова заявила, че френските власти отново я принуждават да краде портмонета и чанти, за да може да се прибере в България. Защо досега тази фамилия не е осъдена в България?
359
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Джордж Сорос, отново е платил на футболните фенове, както им плати на времето да свалят, правителството на Жан Виденов, за да могат с Крадеца Мургавей Костов, да ошушкат държавата България и да направят българите, най-големите мизерници в света. Дали днес глашатая на Сорос не е Цветелин Кънчев....отворено общество...???Колко бързо хората ще се ОСЪЗНАЯТ, ЧЕ СА БИЛИ МАНИПУЛИРАНИ и как ще се разплатят с АВТОРИТЕ НА ТАЗИ ЗЛОКОБНА ПРОВОКАЦИЯ ! Хора, не превръщайте нещата в етнически конфликт! За престъпниците си има държава, полиция, съд и затвор. Какви са тези ***, които ще линчуват хора?! Много добре са ги арестували хулиганите! От километри е ясно, че това са безредици, дирижирани от атрофирали мозъци, ръководещи крадци и мафиоти. Простоватият българин се подаде на елементарната интрига отново!!! Етническа омраза, Разделяй и Владей, това е целта им !!!Крайно време е да разберем, че не сме Стадо, защото Стадото не признава свободата, то и не я желае, то е готово да жертва свободата си пред всеки пастир. Виждате как у нас едно мнозинство не прави друго освен да си търси пастир: било царя, било Сидеров, било пък пазвантинът Бойко, който и да е, само да е по-гласовит, та да му се подчиняват с най-перверзно удоволствие. Сега е момента да се даде урок на държавата за нейното пълно отсъствие от решаването на проблемите на престъпността!!! Ако сме народ, а не ***, трябва да се обединим и да излезем на протест, срещу правителството в България, а не срещу ромите! За това че има двоен стандарт, не са виновни *** а правителството! И в Канада живеят ***, защо там ги няма тези проблеми ??? Извода, всеки разумен човек, може да си го направи сам !!!Всеки народ си заслужава съдбата!В България. има три вида психично болни : 1/ вродено болни, 2/ кръчмарски патриоти, които все колят и бесят турци и *** за щяло и нещяло, това заболяване не е вродено, а вследствие на неправилно възпитание и насаждане на омраза(промиване на мозъци), 3/ психично болни, които са били нормални, но от немотия и мизерия вече им хлопа дъската!Няма никога да забравя едно детенце българче- малко с по-тъмна кожа как бе ритано от едни 6-годишни деца, защото било ***!Познавам едно ***,което все се срамуваше, че е ***, макар че бе най-доброто в класа. Аа сега пак учи и работи. Пак въставайте срещу бай Киро, но не срещу бедняка и мирния човек.
358
0
 
14
 
! Отговори
До 408 преди 12 години
"Наистина това е просто немислимо ,как може да искат оставка постоянно и непрекъснато" -да трябва да му се търси оставката.Не може когато в страната ври и кипи примера да да говори колко бързо минали месеци откакто е открил ново голф игрище и какви големи постижения вече има.Страшно важно явно е да присъства на Европейския УниКредит шампионат по голф за клубни професионалисти в Правец, в който ще участват 60 състезатели от 31 страни събра министри, областни управители, депутати, кметове и кандидат кметове, които начело с министър-председателят Бойко Борисов откриха събитието.
357
0
 
14
 
! Отговори
Моряк преди 12 години
Toва е много важно.Почне ли някоя партия да се възползва от случката и да я наглася спрямо своите интереси, значи въпросната партия не струва !!
356
2
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Наистина това е просто немислимо ,как може да искат оставка постоянно и непрекъснато ..
355
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изгориха му 2 къщи, съвсем скоро вероятно някой ще гръмне и внучето - Йорго ли беше там "ху кеарс"...
354
2
 
15
 
! Отговори
Деница преди 12 години
Ситуацията в с. Катуница по никакъв начин не трябва да бъде политизирано, което означава, че не трябва да се иска ничия оставка... Моля ви, помислете преди да обиждате с подобни коментари!
353
0
 
23
 
! Отговори
пак питам преди 12 години
Имам няколко въпроса към министъра на вътрешните работи ,главния секретар , премиера и президента .1.Молил ли е *** да му пазят къщите? И ако не защо я пазят ? 2.Като има оплакване от жители на Катуница за заплаха за живота им защо тогава не направиха кордон на момчето да го предпазят от *** с микробуса?3.Кого пази полицията в България народа или имуществото на бандитите? 4.Някой от управляващите ще подаде ли оставка или ще прехвърлят вината на предишните управляващи?
352
2
 
22
 
! Отговори
До Никол преди 12 години
И по-лошо ще става с тези мърлячи на власт, които само търсят кой им е виновен, че не знаят от къде да я захванат. Държава управлявана от физкултурници и пожарникари не става - доказано от ГЕРБ.
351
5
 
17
 
! Отговори
Никол преди 12 години
Другите партии само чакат да се случи нещо и веднага започват да злословят и да се възползват по някакъв начин от случващото се, но не е редно така.
350
4
 
24
 
! Отговори
До ББ преди 12 години
Глупости говориш както винаги, Бойко. Във Варна при социализма набутаха хиляди *** в кварталите Владиславово, Петлешев, Възраждане за да се интегрирали. Около блоковете беше осеяно със семки които чоплеха по цял ден през балкона. Като дойде демокрацията продадоха със светлинна скорост апартаментите и се върнаха в *** махала да си изпият спечеленото. Ама ти като всички измислени политици днес в България хабер си нямаш за тези процеси.
349
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БОЙКО НЕ СЕ ПОДДАВАЙ НА САМОЗВАНИЯ *** "ЦАР". ТОЙ НЕ Е ЦАР, А Е КРАЛ, КАТО И ЗАЕДНО С ДРУГИЯ ИЗВЕСТЕН В БЪЛГАРИЯ *** ИВАН КОСТОВ. НИЕ СМЕ С ТЕБ.
348
1
 
17
 
! Отговори
до 388 преди 12 години
алооо като не си в БГ не пиши, защото аз съм учила в клас, в който имаше *** и знаеш ли какво ставаше, а? Единствената им цел беше или да те сплашат, нагрубят, окрадат....и повярвай ми, едва дочаках да мина основното, за да не съм в един клас с такива елементи. Говора ти за преди 20 г!!! Няма интеграция за тях, просто няма, някоя гънка им липсва просто, такива са си! Сега са станали дори още по арогантни с чувство за безнаказаност и позволеност за всякакви безчинства.Идвал ли си скоро в БГ?