Почти няма надежда за живота на малкия Мартин от Варна

Детето беше прието в болница в тежко състояние през декември
Обновена: 5 яну 2012 21:28 | 5 яну 2012 21:21,
59
Почти няма надежда за живота на малкия Мартин от Варна
Снимка: архив, Булфото

Шансовете на 3-годишния Мартин от Варна да оживее са нулеви. Детето продължава да е в кома, а промяна в състоянието му няма, информираха лекарите, които се грижат за него.

Мартин постъпи в болница на 21 декември м.г. и докторите се съмняваха, че върху него е упражнено домашно насилие. Полицията задържа 19-годишната майка на детето, нейния приятел и още двама души. По-късно обаче всички бяха освободени. Пред полицията майката Лили разказала, че през нощта Мартин се събудил, поискал да яде, паднал и се задавил.

Момченцето е в клинична смърт, без мозъчна дейност и на изкуствено дишане. Въпреки усилията на докторите университетската боница „Света Марина” Мартин няма шанс да оцелее.

Районната прокуратура във Варна продължава да работи по случая. Все още не е ясно дали детето е било жертва на домашно насилие или множеството наранявания по тялото му са в резултат от опитите на майка му да го спаси, след като се е задавило.

Още по темата

Пребито ли е детето или думите на жената, която го е родила са истина, ще стане ясно от съдебно-медицинската експертиза, която трябва да бъде готова до няколко дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама вие сериозно ли вярвате на думите на тоя ***, който му се води майка? Работата е от ясна по-ясна. Детенцето изнервило "майка" си и сутеньора и и те му ковнали няколко за да стои мирно. То при *** това си е традиция, само дето този път са то чапнали по-силно. Иначе няма ***, което да не е яло бой. За тях това си е най-нормалното нещо на света.
57
0
 
34
 
! Отговори
безхаберен преди 12 години
мизерията е пълна в махалите и манговците там са оскотяли тотално.Икойто да е няма да е по различен. Друг е въпросът ,че не искат да работят.
56
5
 
34
 
! Отговори
кая преди 12 години
До 53: Абе ти не разбра ли че говорим за ***, не за човек, не за бебе а за ***.дали е бебе или голям все е ***.Смърт за всички долни ***.
55
1
 
39
 
! Отговори
и така преди 12 години
Родителите да дадът съгласие за донорство, както преди две години направиха родителите на детето което падна от крепостта. Опа забравих, че са ***, те по сторо ще го прдадът или ще обвинят лекарите, че са го убили за да търсят обезщетение, но не и да направят добро!
54
0
 
40
 
! Отговори
Българин преди 12 години
ХАЙДЕ ПАК КАЖЕТЕ, ЧЕ *** ИЗВЕРГИ ЗАСЛУЖАВАТ МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ !!!!Осем пияни *** са набиха медици в детското отделение на ямболската областна болница МБАЛ "Св. Пантелеймон". "Една от санитарките е с разрязан пръст и травми по тялото. Късали са направления, разбили са вратата и са посегнали на лекарка", заяви пред агенция Стандарт Нюз д-р Панайот Диманов, изпълнителен директор на областната болница. Само идването на охраната и по-късно на полицията са предотвратили по-тежки последици за колегите медици, каза д-р Диманов, цитиран от "Стандарт".Ромите се вбесили, защото дежурната лекарка в отделението отказала да приеме тяхно дете от с. Болярско. То е лежало в отделението през декември, но в момента не е имало температура и симптоми, че е болно, затова колежката е преценила, че няма смисъл да бъде приемано отново, обясни д-р Диманов.Два дни по-рано разярени *** нападнаха лекар в спешното отделение на Ямбол. По празниците пък роми посегнаха на гинеколог в областната болница. "Не можем да намерим лекари за Спешното, хората напускат, страхуват се, губят смелостта си на лекари. Положението е трагично", каза д-р Диманов.Междувременно се разбра, че роми на няколко пъти са нападали и лекари в спешното отделение на Сливенската областна болница. Миналата седмица лекарите там се заключиха, за да не бъдат малтретирани от пристигнали ***.
53
0
 
37
 
! Отговори
Българин преди 12 години
52 - не слагаме всички т.нар. "роми" под общ знаменател - нормалните *** не си трепят децата !!!Родителите на това *** трябва да бъдат осъдени и то жестоко - и да бъдат наказани с принудителен труд, докато не покрият разходите, защото сигурно вече десетки хиляди от нашите осигуровки са похарчени за чаавето им !!! Да работят като роби, за тия мръсни *** няма по-тежко наказание от трудът !!!А т.нар. "майка" да бъде кастрирана като улична помиярка !!!
52
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
злобно общество...каквото и да е българче,ромче,азиатче .. няма значение .. до 3-4 годишна възраст си е бебе/дете и е недопустимо така да се отнасям с тях..Друг е въпроса, че ромчетата на 5+ годишна възраст започват да крадат вече..Но хайде малко по човечни да бъдем към бебетата...От къде знаете, че няма да го дадат за осиновяване и в последствие да попадне в такъв дом, в който ще го отгледат и образоват?!Не е като да не се е случвало !!!
51
4
 
33
 
! Отговори
аз преди 12 години
Каква е тази злоба човешка не мога да повярвам, че всички вие сте човешки същества. Не слагайте всички роми под общ знаменател, защото това е признак на простотия.Сигурна съм, че ако това се е случи с някой от вас /не ви го пожелавам/ нямаше да мислите така!!!!!!!!!!!
50
1
 
50
 
! Отговори
Българин преди 12 години
А аз не съм расист. Нямам нищо против азиатците, негърите, евреите. Нямам нищо против нормалните ***.Но *** са друго нещо. *** са изверги, в интелектуално отношение очевидно стоят по-ниско от хората, а по отношение на моралът и дори на елементарната чистоплътност, са по-долу и от животните. Да мразиш твари, които отказват да учат, да работят, които отвръщат на благодеянията на хората със зверства, не е расизъм - а съвсем нормална реакция !!!
49
0
 
39
 
! Отговори
НМ (народна милиция) преди 12 години
Расист съм.100% *** е пребито от майка си и тези ,които я е...т.Майка му няма инстинкт задавило се било спасявала го,ГЛУПОСТИ.Сега да вземе да плати разходите.
48
1
 
38
 
! Отговори
Българин преди 12 години
43 - факт е, че повечето *** малки, дори и да са осиновени от хора още като бебета, пораствайки пак стават *** - нагли, мързеливи, крадливи, те често налитат на собствените си осиновители, стават наркомани, замесват се в престъпления !!!!Как ще обясниш това в своята теория? Не говорим само за характер в тесен смисъл на думата, а за природни заложби.
47
4
 
38
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
това са роми бе кво ни занимавате с глупости?
46
3
 
36
 
! Отговори
Българин преди 12 години
45 - това не е дете, а малък *** !!!!Малкото на тия, които всеки божи ден пребиват, убиват, изнасилват, грабят хора, тези, които всяка минута паразитират на наш гръб, късайки от залъка на старите ни родители, тези на които плащаме издръжката ден след ден и година след година, което не ни позволява да имаме наши деца !!!!Ти като си толкова благороден, защо не отидеш в тая болница, да извадиш пари и да платиш разходите, направени за поддръжката на живота на чаавето ?!?
45
3
 
40
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Призовавам тия, които са ми нацъкали минусите, ЛИЧНО да поемат разходите по поддръжката на претрепаното *** !!! Аз НЕ ЖЕЛАЯ докторята да харчат моите пари за *** малко, при това пребито от собствените си т.нар. "родители" !!!!Овче племе сме, затова сме на тоя хал !!!! Нашата толерантност към хъхряшката чума, трябва да бъде равна на тяхната толерантност към нас - а именно - НУЛЕВА !!!
44
7
 
36
 
! Отговори
до 39 преди 12 години
От къде толкова злоба към 3 годишно дете? В твоята класация ти си след ***! Тая злоба ще ви изяде, да знаете. И никога няма да израстете мизерното си съществуване, защото не заслужавате.
43
3
 
39
 
! Отговори
nixi преди 12 години
Аман от *** вече! Дете е, вярно, ама колко други тежко болни дечица лежат и за тях няма спасение /или по-скоро пари/. Какво сте го заоплаквали, всички *** под ножа! само крадат от хляба ни, ***, раждат като мухи!
42
3
 
35
 
! Отговори
до 40 преди 12 години
Я какви познания по биология.Аз понеже съм учила точно за това, гените не предават мисли и чувства те пренасят доминатни и рецисивни белези от чисто физичен и химичен характер. С гените може да се определи очи,коса,кожа, костна структура, генетични заболявания, и т.н., но не може да се придаде характер - това е на по-висше духовно ниво, до което съвременната наука още не е достигнала. Накратко при анализ на предшествениците можеш лесно да определиш как ще изглежда детето,но характера му не!
41
1
 
44
 
! Отговори
ВВ преди 12 години
ТАКА СЕ Е ОПИТВАЛА ДА ГО СПАСИ,ЧЕ МУ СЧУПИЛА ГРЪБНАКА *** ***!
40
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Лъже като дърт ***!"Тоя израз го знаем всички!Няма смисъл да се коментира!На 14 забременяла,на 15 родила,на 19 умряло детето и,което искало да яде посреднощ!Само тя си вярва!
39
8
 
40
 
! Отговори
онбашията преди 12 години
няма значение дали е *** или българче, имазначение защо умира. ако беше *** паднало от дърво докато си играе - ще кажа жалко. ако беше българче убито от майка си - ще кажа да мре. тия хуманистки тъпотии "какво е виновно детето" трябва да се изкоренят веднъж завинаги. детето Е родителите си, неговите гени са изцяло от родителите му, не са от въздуха. като порастне дори да не стане като тях, те са в него и ако не то, то децата му или внуците му някой ден ще проявят същите качества