Мъж застреля немската овчарка на свой съсед

Кучето било отвързано, а и извън двора на стопанина
15 май 2012 11:30,
343
Мъж застреля немската овчарка на свой съсед
Снимка: архив, Impact Press Group

57-годишен мъж застреля немската овчарка на съседа си в радомирското село Владимир, съобщиха от полицията в Перник.

Сигналът за инцидента е подаден около 13,30 ч. вчера от собственика на животното.

Стрелбата била осъществена със законно притежавана ловна пушка. Кучето било отвързано и се намирало извън двора на стопанина, в свободно пространство, съседно на 57-годишния мъж.

По първоначални данни двамата съседи имали предишни дрязги, че животното влизало в двора на стрелеца.

Пушката му е иззета и по случая се води разследване.

Законът предвижда до три години лишаване от свобода и глоба от хиляда до пет хиляди лева, уточняват от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
318, не знам прасчо, ама като ги гледам кучкарите, още са на ниво дриопитек
266
1
 
3
 
! Отговори
СЛУЧАЕН преди 11 години
Какво му пречи на стрелеца да стреля? Както убива животни /нали е ловец/, стреля по НОК на съседа си, така утре може и СЛУЧАЙНО да простреля човек и все заради някакви дразги и не разрешени спорове.
265
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
KU4ETO SI PRILI4A NA STOPANIA. AKO ISKA6 DA E AGRESIVNO DA ,AKO NE NE.4NO NO
264
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
KU4ETO SI PRILI4A NA STOPANIA. AKO ISKA6 DA E AGRESIVNO DA ,AKO NE NE.4NO NO
263
3
 
3
 
! Отговори
777... преди 11 години
В БЪЛГАРИЯ ЗА УБИЙСТВО НА ЧОВЕК ТИ ДАВАТ УСЛОВНА, А ЗА КУЧЕ ЕФЕКТИВНА ПРИСЪДА ПЛЮС ГЛОБА . И ТОВА СЕ НАРИЧА ДЪРЖАВА???????????? ХА ХА ХА ХА ХА ХА
262
1
 
3
 
! Отговори
човек преди 11 години
...."по случая се води разследване..." Хора, какво разследване е нужно, след като песа е отвързан и е извън оградата?. Всеки ден съм изправена пред подобен проблем. Не смея да се движа по улицата без автомобил, защото през 2 къщи от моята , се отглеждат две огромни рунтави кучета, които по някога успяват да излязат извън оградата.Дадох 120 лева за спрей и кучегон, а други съседи се движат с газов пистолет.Според мен в случая не става дума за хуманност, а за правила.
261
6
 
9
 
! Отговори
прасчо преди 11 години
Би трябвало тук да пишат умни и интелигентни хора,за съжаление явно и питекантропусите и австралопитеците са се научили да пиша и вменяват простащина,арогантност и нетърпимост...Отношението към инвалидите,болните хора,бедните, и животните е признак на цивилизация.Другото е неандертализъм......
260
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Da prabugarina , go e kazal. Kon, ku4e, i ako ima po patq, nqkoq jena.
259
3
 
4
 
! Отговори
чичо преди 11 години
ако си депутат и блъснеш(убиеш) човек - може, ама ако си обикновен човечец от някое селце и застреляш куче(което евентуално прави поразии в къщата ти) ти дават до три години....
258
0
 
3
 
! Отговори
До авторите преди 11 години
"... по случая се води разследване..." Тепърва ще се разбере, надявам се, истинската причина за инцидента. Но ми прави впечатление злобата и откровения цинизъм на голяма част от коментарите. Въпросът ми е: - Всичките тези коментари взимат ли се под внимание за някакво статистическо изследване на отношението на българина към случващото се в страната ни или е просто запълване на дупки?
257
10
 
12
 
! Отговори
Garfield преди 11 години
От тука виждам че овчарката го е нападнала и той при самозащита и явна неизбежна отбрана е гръмнал псето. Веднага да му се върне ЗАКОННО притежаваното ловно оръжие + грамота от кмета че е направил селото малко по-добро място за живеене. За дебилния кучкар - една хубава глоба.
256
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За убииство но човек условна а за куче в затвора е само за това си заслужава да се изселеш от страната. Кучета е имало и ще има ама къде са хората
255
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А куче което лае в на съседа по цели нощи какво да го правим?И него ли трябва да го погалим,току виж спряло да лае?Със стопанина не може да се излезе на глава,а общината не предприема никакви мерки!Аман от такива стопани и кучетата им!Много сериозно трябва да се помисли по този проблем.
254
2
 
12
 
! Отговори
край преди 11 години
Държавата като следи ца спазване на закона - хората ще започнат да се защитават сами- никой не може да им го забрани. Познавам момче което заеква защото като бил малък отворил асансьора и от там със ръмжено му се хвърлил даламатинец. Травмата е за цял живот. Държавата ограничава пушенето искам да сложи в ред и кучкарите. Кучето до кучкаря вързано и с наморник. Пуска го само на определено от общината място - това е Иначе аз ще почна да гледам отровни змии и да си ги пескам на разходка през блока.
253
7
 
29
 
! Отговори
к,ай преди 11 години
Оставете човека намира. Кучкарите са се научат да си връзват мастиите. Голямо куче без контрол винаги плаши хората. Жена ми носи в чантата си газов пистолет за такива *** /и улични също/ Искам да нидя един кучкар коато е глобен за това че не си води песа вързан и с наморник. Не да ми обяснява от двайсет метра бабката че ротвайлера и не хапе. Това което ни причиняват тези хора се нарича злепоставяне по НК - поставят живота и здравето ни в опасност. а стреса който се преживява.
252
10
 
5
 
! Отговори
А ако... преди 11 години
А ако дете си вземе от храната с отрова хвърлена за кучетата? Пак ли те, кучетата ще са виновни?
251
3
 
18
 
! Отговори
topliq преди 11 години
правилно гръмнал а ако бе изядено дете.Сега децата ли да връзваме
250
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е редно кучето да да стои отвързано, не е и редно да се стреля, ако не е било агресивно. Не сме били там, така че да не съдим. И ако претендираме да сме цивилизовани, да си пестим грубосттите. Самоуправството не води до нищо добро.
249
27
 
6
 
! Отговори
Хан Крум преди 11 години
Малко ще му е на изверга - три години - да *** камъни поне 10 г. Бах ти дебилните същества сте това българите. Ако беше в цивилизована страна, тоя *** с пушката щеше да "отнесе" поне 10 години тежък каторжен труд и солидна глоба.
248
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Песа ми е *** мноо зъл, най ме кефи кат ни натрупа на купчина теа с прегризаните гърла от малък го учим да яде *** и без това от тех файда нема *** си майката бе селяци и ***!