Прокуратурата: Рано е да твърдим каквото и да е за Хитрино

Техническа повреда, привишена скорост, може да е всичко
12 дек 2016 10:07, Петя Славова
23
Прокуратурата: Рано е да твърдим каквото и да е за Хитрино
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Твърде рано е да твърдим каквото и да е за случая в Хитрино, предстои допълнителен оглед на местопроизшествието, каза за Агенция "Фокус“ говорителят на гл. прокурор Румяна Арнаудова във връзка с инцидента в Хитрино.

По думите ѝ е иззета цялата документация от Бургас, съпровождаща транспортирането на товара от Бургас към Русе. Тя уточни, че става въпрос за техническата документация, включително и инструктажните книги и всички документи, съпровождащи транспорта.

Още по темата

"Предстоят отново много важни действия, основно допълнителен оглед на местопроизшествие, когато нашите екипи бъдат допуснати на мястото на произшествието, за да бъдат огледани всички вагони, железопътния път, да бъдат направени съответните измервания, замервания. Чисто техническите характеристики на произшествието да бъдат закрепени в рамките на наказателно-процесуалните ни правила“, допълни Румяна Арнаудова.

Тя обясни, че все още е рано да се твърди каква е причината за случилото се. Според нея напълно възможно е да е налице превишена скорост. Арнаудова уточни, че още не са разшифровани данните от двете измервателни устройства, иззети от вагоните.

По думите ѝ е напълно възможно да е имало и техническа повреда.

"Трябва да установим къде е тази повреда, ако въобще е имало, как се е стигнало до тази повреда. Дали е налице виновно поведение въобще или се касае за случайно деяние. За да направим всичките тези изводи, ни трябват още факти, с които не разполагаме към този час“, посочи говорителят на гл. прокурор.

"Затова не се ангажираме затова каква е причината за настъпване на инцидента. Може да е комбинация от всичко“, коментира говорителят на гл. прокурор. Според нея обективно невъзможно е вчера де се правят огледи на място, заради опасностите в Хитрино, за които твърдят експертите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
GERB s nov sponsor-BULMARKET
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
glavniq prokuror oshte ne e poluchil zapoved kakvo da govori ot sponsorite si Peevski,Dogan i Borisov
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Рано е да твърдим каквото и да е за Хитрино" Това "рано" ще го виждаме още мнооого време. Докато го забравим. Мой началник ми е давал срок три дни за решение-довечера, нощес и утре сутринта. Този път ще съм анонимен, защото ще бъда разпознаваем. А после???
18
0
 
4
 
! Отговори
до 9 преди 7 години
Гръмнала цистерна няма. Има изтичане на силно експлозивен газ от спукване на една от цистерните, причинено най-вероятно от удара. Този газ много бързо е наситил околния въздух и се е получила обемна експлозия с изгаряне на всичко в определен радиус.Какво обаче е довело до дерайлирането на влака малко ме съмнява, че ще определят с точност.
17
0
 
7
 
! Отговори
плоски лъжи преди 7 години
Все по-трудно става да лъжеш хората, защото технически нещата могат да станат само по един начин.Докато бойко спасява бабата на...,всички чакат той да излезе от ядрото на "взривената"цистерна и да продиктува академично издържана причина за случая.Ех,медиината звезда трудно ще се примири да слезе от екран-продължаваме да слушаме глупости под притеснените вежди на ББ,но журналистите изпълняват...
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе работи се усилено фирмата превозвач да няма никаква вина и се търсят листа под шумата.. ще се хванат за най нелепата версия само и само да не е свързана с фирмата
15
0
 
13
 
! Отговори
Х преди 7 години
Какъв терористичен акт ви влиза в главите? И всички доказателства да сочат това, никой няма да го каже.Защото ще изникне въпроса-Кой пусна терористите в страната? Кой им разреши да се разхождат свободно из България. И след като е такава обстановката ,кой пуща влакове с потенциални бомби без охрана.Всички заем кой ,но те няма да допуснат това.10 дена са достатъчно време да се заличат всички доказателства, а което е останало разследващите ще го премълчат.
14
1
 
12
 
! Отговори
Георги Шопов преди 7 години
Все пак безмозъчни допуснете че може би е терористичен акт иначе не ви вярваме...А Високата скорост с тия бракми и по разписание е дрън дрън....
13
0
 
14
 
! Отговори
Асен преди 7 години
До Анонимен 9Според мен не виждаме снимки на гръмналата цистерна, защото е гръмнала бомба, а не цистерна. Вие представяте ли си как би изглеждала гръмнала цистерна - би приличала на изтърбушена консервена кутия.
12
0
 
16
 
! Отговори
Pilot преди 7 години
До кога офшорни компании ще въртят милионо в БГ. Кой стои зад офшорната фирма ?
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато тези омразни герберастки муцуни наистина, ама съвсем наистина се скрият от екрана, за мен ще бъде истинска Нова Епоха! Ще се напия за тяхното последващо падение!
10
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз питам, защо Борисов продължава да се разпорежда, след като си подаде оставката. Технически той вече не е премиер, по негово лично желание!!!
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо няма снимки на гръмналата цистерна?!
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слушах изказването на някаква говорителка на прокуратурата, егати, питат я дали са разпитвани машинистите, тя извади от 9 кладенеца вода да обяснява, че били безкрайно разстроени, шокирани, стресирани. Хубаво, ама първите часове в разследването са най - важни за събиране на информация - кой, какво, как, защо, получили ли са, например, нареждане, да бързат, редовно ли са почивали преди смяна и т.н.
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най вероятно е да е имало взривно устройство поставено на взривената цистерна. Как точно по средата се взривява цистерна ?. Може би целта е била да се взривят и останалите около нея.
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пак питам,ние кого ще обстрелваме след терористичния акт?
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой знае ли дали в този район има някакви складове за боеприпаси.
4
0
 
15
 
! Отговори
Асен преди 7 години
До АнонименЗа мен това е най-вероятната версия.1. Очевадно е, че ако влак влезе в отклонение при разрешена скорост 40км/ч със 70 км/ч, то ще дерайлира още локомотива. А тук минава половината композиция2. Екстремно спиране, последвано от екстрено освобождаване на спирачните може да предизвика късане на влака, но от това дерайлиране няма да има.3. Виждат се цистерни натъркаляни в полукръг спрямо мястото на взрива.4. Митовете на Дискавъри - цистерна как не я бориха, така и не можаха гръмне.
3
0
 
21
 
! Отговори
1 преди 7 години
Спокойно бе, ще стане като с Кардам, пак най бедните ще са виновни, т.е машинистите.Защо никой не повдигна въпроса за разписанието, защото няма нормален машинист който да напъва машината за да стигне 20 мин по рано. Това не е кола да стигнеш по раничко и да си я паркираш пред вас.
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Родната Цацаратура чака Бойко да и каже какво да прави.