По неволя сватбари: Шумни купони в Дупница тормозят цял квартал

Полицията безпомощна. Актове има, резултат - не
Обновена: 5 юли 2017 13:28 | 5 юли 2017 13:13, Петя Славова
31
По неволя сватбари: Шумни купони в Дупница тормозят цял квартал
Снимка: Кадър, Нова тв

Докато властта бори шума от дискотеките по Черноморието в разгара на сезона, има хора, за които сезонът на безсънието продължава целогодишно. Заради тормоз от шумни сватби, кръщенета и празненства с повод и без повод.

Жителите в "Гиздова махала" в Дупница се оплакват от силен шум, който чуват от балконите си след като в близост до тях празнуват сватби. Тържествата се случват поне три пъти седмично, а освен насъбралите се много гости идват и поне два оркестъра - човешки и кучешки, съобщава Нова тв.

Забавата започва винаги след 21.00 часа и продължава до късните часове на нощта. Полицията се оказва безпомощна да спре шумните прояви, въпреки че само от началото на годината подадените сигнали за силна музика в махалата са 21.

 Повече от половината са през юни, когато е бил пикът на празненствата. Полицейски патрули често обикалят тук. Съставените актове са десетки, но веселбата не спира.

От РЗИ-Кюстендил коментират, че при тях не са постъпили сигнали за силната музика и не е измервано нивото на шума в "Гиздова махала”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
Иван Димов преди 6 години
Да беше само шума от Гиздова махала,ние от центъра-живеещите в блоковете на улица Христо Ботев трябва да търпим та дори и по-рядко шума от посетителите на заведението Old Dublin ,чалгата от ресторант Ловен дом,който се намира на един баир,но използват тонколони и озвучават с музика и пиянските си поздрави целия център,дори се чува до къщите около училище Евлоги Георгиев.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Законите и правилата трябва да са еднакви за всички, както и санкциите за нарушителите
17
1
 
7
 
! Отговори
логично е преди 6 години
"Гиздова махала"- единствена опора на дупнишката власт
16
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 6 години
както винаги институциите нищо не знаят и нищо не могат да направят. Плащайте си още данъците роби !
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
поредните добри институции, 21 сигнала до МВР, много актове, но другата институция не знаела нищо.Ами то да взема при шум да звъня на всички кратки номера че да информирам всички??Отделно се взимат лицензите на заведенията там и се почват проверки на всички гости на подобни мероприятия. Да видите как от 90 човека има 2 лични карти, 4 шофьорска книжки и 25 скъпи коли, явно купени от помощи.
14
0
 
13
 
! Отговори
бг преди 6 години
Решението е много просто -след 22 часа се спира тока и няма да има шум.
13
0
 
17
 
! Отговори
mery преди 6 години
Какво значи РЗИ - Кюстендил не е получила сигнал, не е информирана! Крайно време е в България като звъннеш на една институция, служебно да бъдат информирани и останалите свързани с проблема! И аз живея в такъв "смесен" квартал в Стара Загора, и ние сме подложени на същия тормоз. Сега лятото ромите се прибират от чужбина и почват да правят шумните сватби и кръщенета, защото в чужбината не им е позволено това своеволие!
12
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бомбата ЦЪКА !
11
5
 
10
 
! Отговори
Пипи преди 6 години
В София, кв. Разсадника е същия тормоз - събота и неделя през деня. Като се обадих на дежурния в тРЕТО РАЙОННО, ОКАЗА СЕ КИФЛА - ПОЛИЦАЙКА, ЕДВА НЕ МИ НАПРАВИ Предложение за женитба.
10
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В българска циганария е така. Сменете името на държавата.
9
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българи са. Ако бяха например (само като пример) роми, то нямаше да са толкова шумни, нямаще да вдигат квартала си на главата, щяха да си работят, дежата да ходят на училище и да плащат зулумите, дето тея безотговорни българи правят.
8
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...шумни празненства с повод и без повод....*** "горките" бедни роми...така им протича живота на гърба на данъкоплатеца.
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До обичайното 7Какви ти пистолети бе приятел най-редовно се стреля с автомати, ама никой не ги закача и търси.
6
0
 
22
 
! Отговори
обичайното преди 6 години
То това е всяка събота и неделя и в столицата. Обличат се в ярко синьо или розово, държат нещо като прахочистачка в ръка и обикалят целия квартал, родата подобаващо в официално облекло-анцуг. Музиката задължително силна и ц..с...ка, започва от петък и така до неделя, а и екстрата-от време на време изстрели с пистолет. И представете си това е нещо нормално да се случва в столицата и то не в крайни квартали.
5
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато им пишат актове за по 100 лева, нищо няма да спре сватбарите.
4
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз също съм потърпевш от "музиката" на етносът само че от Нова Загора. Ефект от полиция и актове няма! Призовавам енергото когато има силна музика да спират тока!!! Небивал тормоз!!!
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма смисъл да се мери нивото на шума, понеже не можеш да го уловиш с ръце. Арестуват се директно музикантите, конфискуват им се инструментите и така :)
2
4
 
24
 
! Отговори
оооопппсссааа преди 6 години
Крайно време е българите да се интегрират по ромските правила на живот!
1
2
 
52
 
! Отговори
БХК преди 6 години
не закачайте братята ! те нямат пари за хляб,живеят на соц. помощи и едва съберат някой лев за някоя целоседмична сватба или гуляй, и вие ги тормозите ....ааааааа.....