Финансират собствениците на унищожени животни от Африканска чума

ДФ "Земеделие" отпуска 30 000 лв.
9 юли 2019 21:09, Петя Славова
4
Финансират собствениците на унищожени животни от Африканска чума
Снимка: архив, Булфото

Стопаните, отглеждащи свине за собствени нужди, чиито животни бяха унищожени от Африканска чума по свинете тази година ще бъдат финансово подпомогнати. ДФ "Земеделие" отпуска ресурс от 30 000 лв. по схема de minimis, съобщават от ведомството.

Още по темата

Средствата ще се предоставят на собствениците на унищожени животни в трикилометровата предпазна зона. Помощта ще се изплаща на стопаните, чиито животни са включени в изготвен от БАБХ списък. Мярката се налага, тъй като стопаните са отглеждали унищожените животни само за лична консумация и свинете не са притежавали задължителната индивидуална идентификация.

Предстои ДФ "Земеделие", съвместно с Министерството на земеделието, храните и горите, да изготви указания за предоставяне на помощта, както и да определи сроковете за прием на заявления.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Финансирането е 500 лв на глава за чиновника и по 50 лв за собственика, нали?По европейски и атлантически модел.
3
0
 
1
 
! Отговори
Gray dead killers преди 4 години
Обсебена от масов убиец и вероятно платена диверсантка беше наредила завода да се облъчва обемно с radio terror 24 hours всеки ден. В залите тероризирани от радио имаше пълна деструкция на биосферата. Виждаха се работници тероризирани с bad dead radio terror и създания над тях които ги атакуваха от горе към главите.Само преминаване през цеховете стигна за обсебване от тези нагли терористи развъдени чрез обемна деструкция през радио.След диагностика се оказаха от група GRAY DEAD mass klillers снимани са.. експерти да ги огледат в различни мултиспектрални режими.Опасни са .Придвижват се д
2
0
 
1
 
! Отговори
JJIvanov преди 4 години
След 2004 година по време на тестове на Черно море описахме и заснехме стотици граждани на Варна атакувани от опасни видими създания. Диагностиката тогава ги специфицира като "Сива чума масови убиици".Атакуваха гражданите в главите.Имаха видими обеми по големи от човешки тела .Виждаха се като обем закачни за главите на жени предимно.На 28.06.2019 се наложи да вляза в тежко увреждан от bad dead radio terror packhouse в KENT> Обсебена от масов убиец и вероятно платена диверсантка беше наредила завода да се облъчва обемно с radio terror 24 hours всеки ден. В залите тероризирани от рад
1
0
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
А как ще се установи кой колко Ивановци /военни министри/ е отглеждал?