Какво се случи: Кацна ли собственикът на "ТАД Груп" в София?

МВР нито потвърждава, нито отрича информацията
Обновена: 30 юли 2019 10:28 | 30 юли 2019 07:00, Петя Славова
59
Какво се случи: Кацна ли собственикът на "ТАД Груп" в София?
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Собственикът на "ТАД Груп" – фирмата обвинена за кибератаката срещу приходната агенция, трябваше да кацне в понеделник вечерта в България с полет от Истанбул. Това обаче не се случи. Очакваше се Иван Тодоров да се прибере от Канада, той да бъде арестуван.

От МВР не отричат и не потвърждават информация за това дали той е бил на борда на самолета, с който се очакваше да кацне. Също така не коментират дали е арестуван или не, съобщава Нова тв.

Още по темата

Преди дни на Иван Тодоров беше повдигнато обвинение за подбудителство при извършването на хакерската атака срещу НАП. Тогава изтекоха данни на близо 5 милиона българи.

В съобщение до представителите на медиите в понеделник Тодор обяви, че е възможно да се прибере още същата вечер. Също така той поясни, че не се страхува от нищо. "Знам, че в момента има някаква версия, според която се очаква да бъда арестуван на летището, но аз не се крия, обяви Тодоров. Тодоров поясни, че е в Канада на бизнес пътуване, планирано преди два месеца.

"Аз съм на отдавна планирано посещение и по принцип моята идея е, когато се прибера,във вторник, да отида при органите, които искат някакво съдействие от мен", обясни преди дни Иван Тодоров.

Информацията като цяло по случая е разнопосочна. Единственото, което се знае е, че при кацането му в България, той ще се сдобие с обвинения.

"Нека да дойде и ще преценяваме как ще се действа. Колегите са готови с обвинение, ще му бъде предявено такова. За мярката за неоткроление ще се прецени на момента", заяви ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
К.уранов СМГто преди 4 години
Gepif, защо нищо не казваш за шефката на НАП? Тя скри ли документа на ИТ фирмата, която тества сайта преди да бъде пуснат? Там беше ясно написано, че никъде няма тестове за дупки? тоест, целенасочено не сте искали да го тествате, за да може 'нашите хора' да вадя списъци. Искам да кажа на всички ромски кланове една голяма истина. Сред Вас има един клан, който управлява Б***ЪЛГ***РИя и дори вкарва в затвора ромите от другите кланове. Тоест, време е да спрете да комуникирате с други кланове, защото
42
0
 
1
 
! Отговори
К.уранов СМГто преди 4 години
Гепиф да не забравиш да вземеш и мониторите на фирмата. Много сте умни, хванахте хакера за 2 дни? Много умни!!! Взели мониторите. Вземи и кабелите за захранва. Там има доказателства много. Може да разбереш нещо допълнително и за чумата по свинете. О, чакай, аз сега какво съм виновен, че приличаш на с.в.и.н.я.
41
0
 
1
 
! Отговори
К.ура.но.в СМГто преди 4 години
Гепиф и твойто време ще дойде. ГРОБ ще се смени. После ще гледаме сеир. Само като пуснат два, трима и ще Ви преследват ден и нощ.Разграничиха ли се колегите ти от теб? Сам си на конкурса!!!
40
0
 
1
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
А, можеше България да направи нов сектор - кибер сигурност с печалби милиарди, но Гепиф въобще не разбра. Гепиф, ти не ги разбираш тези неща. Мислиш прекалено плоско и гледаш от твоята къщичка. *** погледни от небостъргача на Бил Гейтс, защото той ходи при Тръмп заради отдела му-ИТ кибер сигурност и го отсвириха.Чао Гепиф!!! Ти вече си изпята песен.Дори собствените ти колеги се разграничиха от теб и не искат да стават *** на ГРОБ и да осъждат невинни хора.главния свидетел отказа ли се?
39
0
 
3
 
! Отговори
ха-ха преди 4 години
Абе обновете си информацията, на други места прочетох, че даже бил задържан!
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Нека да дойде и ще преценяваме как ще се действа. Колегите са готови с обвинение, ще му бъде предявено такова. "Вече е решено, как ще се действа. Разбрали са се колко и къде ще стои, какво ще му кажат, какво ще кажат пред медиите и сумите са раздадени вече. Да не само, да стане като няколко мутри, които уж бяха в затвора, а лятото се печаха из плажовете на морето.
37
0
 
14
 
! Отговори
спец акция преди 4 години
Директорката на НАП е в отпуска и не могат да я арестуват. Търсили я в хотела, ама тя била на плажа и се отказали.
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще падне голям смях като ни осъдят в Страсбург. Милиционерите от Гештапо ще трябва да отделят от закуски за да платят глобите.
35
3
 
7
 
! Отговори
Захари преди 4 години
Не той, друг е за затвора!
34
1
 
21
 
! Отговори
хуху преди 4 години
всичко е едно голямо реалити, което ни представят управляващите
33
1
 
30
 
! Отговори
Арест преди 4 години
Арест и за шефката на НАП, арест за да си почине поне 10 години в карирана пижама.
32
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставете човека на мира и се захванете с истинските виновници-наглата директорка на НАП, безотговорните и неработещи служители в агенцията, министри. Аз, като потърпевш от цялата ситуация, считам, че 90% вина има НАП. То е все едно да оставя отключен и отворен апартамента си и после да се чудя защо любопитко е влязъл вътре.
31
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо да арестуват директора *** НАП?
30
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя толкова се е изтощила когато е трябвало да взема трудното решение да си почива или да се яви на работа. Трябва да получи обезщетение за този тормоз.
29
1
 
33
 
! Отговори
До 37 преди 4 години
Не само, че не си прекрати отпуската, но така нагло се държи по медиите, че на моменти надмина и Цветанов. В нормална държава тая щеше да хвърчи. Чудя се дали не е човек на биг боса.
28
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не арестуваха директорката на НАП и да я разпитат дали нарочно не е оставена тази възможност за пробив. Дали пък не са и дали пари за да не са защитени данните ни? Това са хипотези, но защо не се работи върху тях а само се търси пробилия системата.
27
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ни занимавайте с ТАД Груп, Кристиян, Тодор и т.н.Нека некадърните калинки да си поемат отговорността. Къде са уволнените калинки без право да заемат държавна длъжност повече, къде са присъдите, оставките, вота на недоверие, "политическата отговорност"?
26
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи шефката на НАП / най-виновната за гафа / дори не си прекрати отпуската, а той едва ли не е престъпник защото отишъл да си върши бизнеса вместо да седи вкъщи и да чака да го арестуват. Егати наглоста и сбърканото мислене.
25
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам дали той е виновен, но знам, че в България управялва мафията и обвинява всеки, който реши, както стана с Иванчева,
24
3
 
18
 
! Отговори
Решение преди 4 години
Ако си дойде ,ето го виновния ,ако не ние го разкрихме ама той избяга.