След втори ден търсене: Намериха и другия загубен турист в Пирин

В добро здравословно състояние е, първият избяга от спасителите си
Обновена: 8 авг 2019 12:27 | 8 авг 2019 11:41, Анисия Иванова
23
След втори ден търсене: Намериха и другия загубен турист в Пирин
Архив: Булфото

След продължило денонощие и половина издирване спасители откриха и втория изчезнал в Пирин турист. Той е в добро здравословно състояние, съобщиха от ПСС за "Фокус".

Човекът е намерен около 10.00 часа в района на Сухото езеро.

Спасителите намериха единия от туристите вчера, а издирването на втория беше прекратено.

Още по темата
Преди ден при откриването на първия загубил се той се държал арогантно със спасителите, обяснил им, че няма нужда от тяхната помощ и продължил сам, като преди това получил съвет накъде да тръгне, за да стигне до близка хижа.

Предполага се, че поведението му е провокирано от разходите, които трябва да плати за спасителната операция.

Операцията по издирването на втория мъж беше подновено тази сутрин.

Във вторник сутринта двамата мъже тръгнали на преход от местността Попина лъка. В района на местността Башлийца изгубили пътя. Към 22:00 часа подали сигнал. Спасителите веднага тръгнали към тях. Вместо да чакат на място, двамата продължили да се движат високо в планината, така връзката с тях се загубила, а спасителната операция се усложнила много.

В следобедните часове вчера спасителите достигнаха до единия от изгубилите се мъже. Оказа се, че високо в планината туристите са се разделили.

Според хората маршрутите в района не са много тежки, но на много места маркировката не е в добро състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Дърт планинар преди 4 години
До Тотални де. били саМухли, дойдохме си на думата! "Моите данъци"! А моите? Сигурен съм, че плащам на държавата повече от теб, а понеже съм стар, много стар, суперстар, съм платил толкова, че ти пожелавам благо да платиш и ти! И аз не съм съгласен с много неща, например с "моите данъци" разни неграмотни некадърници да си купуват суперскъпи коли, да обикалят света и да говорят от мое име, за което не съм ги упълномощил!Добре познавам Пирин и пред очите ми е всичко това, за което пише.
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много добре сте написали "загубен", а не изгубен.На тези години, да се разделят поединично и то в планината?Само загубени могат да го направят!
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали не са ***?
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да попитам БТС защо оповестява туристите за налични екопътеки при положение, че същите са с лоша (липсваща) маркировка. Ако една екопътека или маршрут са добре обозначени със съответната маркировка и указателни табели е почти невъзможно човек да се обърка и загуби. Прочетейки в информационен сайт на БТС за дадена екопътека е нормално човек да съди, че същата е поддържана.
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, тоя не го знам какъв е, ама ако съм на него ще осъдя днесбг за обида.Как така ще му казват, че е ЗАГУБЕН?! Виж, ако бяха употребили думата "изгубен", щеше да е друго, ама то от унивеситетите на Шорош умен и грамотен не се излиза, та те така, те!
15
0
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Вместо турист напишете пишман турист или баир будала, за да е ясно за какво иде реч.
14
2
 
0
 
! Отговори
бг преди 4 години
Не знаем цялата истина и причина за грубостта.Не вярвам на медиите,защото доста често изопъчават и изкривяват истината ,така че да не съдим само по статия и то в днес
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Търсят го, за да го сурвакат със сметка за 15 хиляди лева. Той ще бяга.
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На първия спасен, още при първите му груби думи, е трябвало да му изтряскят два дебели клона в мyтpaтa и директно да го търкулнат по най-близката ***!
11
0
 
13
 
! Отговори
ИСТИНСКАТА НОВИНА Е; преди 4 години
След втория ден дядото откри спасителите и им каза ,че няма да им иска пари ....
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се е той загубил - изгубил си е водката човека та е нервен
9
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав си - гората е за теб, а не за нас.Вий си стойте по къщята и се гъбаркайте.В планината и гората има най много йодни изпарения.
8
8
 
8
 
! Отговори
ПАК ЗАГОВОР преди 4 години
НАРОЧНО маркировката не се подържа за да има работа за спасителите ! Ако всичко е направено както трябва-- как в прекрасната утрин насред лято ще се загубиш ? Хората в Амазонгската джунгла знаят къде са --в наште три чукара цяла Бг се ескрила и се търси посред лято....
7
2
 
10
 
! Отговори
Тъ. Пи дядковци преди 4 години
Няма ли глоби за фалшиви сигнали? Тези откачени дядки са играли на криеница със спасителите. После пък не искали да плащат
6
0
 
2
 
! Отговори
До 4 преди 4 години
Прав си - гората е за теб, а не за нас.
5
4
 
9
 
! Отговори
Sicht Punkt преди 4 години
До Ристу,Водил съм трекове в Пирин специално (и зимата и лятото), ако човек е подготвен, проучил маршрута и без маркировка може да се справи. Има много подробни карти, като имаш и компас (на почти всеки смартфон има) не е проблем.Важно е да прецениш възможностите, нито да се надценяваш, нито да се подценяваш.Иначе сега спасителите дерат по сто кожи.
4
7
 
15
 
! Отговори
Тотални де. били са преди 4 години
Тези пенсионери нямат място в гората. Не виждам защо от моите данъци да се плаща за безсмислена спасителна акция на двама ид. иоти, които подали сигнал, пък си решили да продължават да се катерят по баира та само да усложнят нещата. Тотални ***. или, сигурно някакви от Бялото Братство хукнали да почитат гурото си
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е поне намерил ли е ''Пиринско'' в някоя рекичка там?В тая жега екстра''Пиринско''Охааа!
2
8
 
5
 
! Отговори
ЛЛ преди 4 години
Хората не са арогантни, но не искат да плащат хиляди левове на спасителите. Нека държавата да плаща, тези пенсионери ще се заробят с кредити.
1
17
 
4
 
! Отговори
Ристу преди 4 години
Спасителите нарочно чупят маркировката, за да се изгубват хора и да правят пари. Освен това много от табелите са неадекватно поставени зад дървета и трябва да се обърнеш наобратно, за да ги видиш, ако идваш от едната страна. В Стара планина пък преди 2 години изсякоха много от дърветата, на които беше поставена маркировката за Ком-Емине. Доста от пътеките не се поддържат и са запушени от паднали клони.