Коронавирусът може да стои в човешкия организъм повече от месец

Тестовете може да са негативни, но...
3 май 2020 21:15, Петя Славова
26
Коронавирусът може да стои в човешкия организъм повече от месец
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Двата случая на загуба на медици ни показват, че има проблем и той е истински. Имаше конспиративни теории, че всичко е измислица. Ясно е, че не е. Страхът е нормално човешко качество. Животът обаче трябва да продължи и лекарите знаят това. Трябва да бъдем разумни". Това заяви директорът на Националната онкология д-р Стефан Константинов пред Нова тв.

Още по темата

Запитан какво показва фактът, че една от починалите лекарки с COVID-19 е дала две отрицателни проби за вируса, той коментира: "Всеки тест хваща определено количество вирус. Човек отделя много вируси в началото, след това те намаляват и тестовете спират да ги улавят. Това е едното възможно обяснение. Другото е, че пробите се взимат от носоглътката, а е възможно вирусът да е бил в белия дроб".

По думите му коронавирусът може да стои в човешкото тяло повече от месец.

"Вероятно тестовете могат да се окажат негативни, но ако вирусът е дълбоко в белодробното дърво, няма как да го вземем", посочи той. И допълни: "Трябва да знаем, че всеки, който стои срещу нас може да бъде вирусоносител".

"При децата от 9 до 16% са асимптомни, повечето случаи са леки – хрема, кашлица, повръщане, отпадналост. При умерените случаи се появява кашлица и температура от 38-39 градуса, откриват се данни за пневмония. Обикновено се счита че до 2 седмици децата се възстановяват", каза педиатърът д-р Малина Станчева.

„Трябва да наблюдаваме децата и да контактуваме непрекъснато с тях", категорична е тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 4 години
Дори една година може да стои, *** с ***. Пет години може да стои, петдесет години може да стои. Егати *** с мисирките, за да вярвате на такива идиотщини.
23
8
 
17
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
В България на сезон от грипни вируси умират средно по 1 500 човека.От корона до тук 73.При това смятам, че не е правилно да се казва починал ОТ коронавирус, а СЪС коронавирус.
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-*** и некомпетентна статия от тази не бях чел. А съм чел и чета статии точно по този въпрос от множество светила на световната медицина.Браво за усърдието да откриете тези палячовци и постигнатия резултат. :-)
21
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Офффф, нека са даже 3 месеца..
20
0
 
16
 
! Отговори
До 18 преди 4 години
Стига глупости! Да не мислиш, че само в България лекарите допускат грешки? Някой път и не всичко зависи от тях, не с всяко заболяване и усложнение след него могат да се справят. Ако можеха, нямаше да има толкова много починали от онкологични билети, нямаше да има нелечими болести. Факт е, че огромно мнозинство от хората го карат безсимптомно или с леки симптоми. Но при някои хора настъпват усложнения, които дори и учените не могат да установят напълно от какво са предизвикани.
19
5
 
2
 
! Отговори
бай х преди 4 години
китайския лек е LianHua QingWen
18
27
 
16
 
! Отговори
Sata NATO преди 4 години
"Трябва да знаем, че всеки, който стои срещу нас може да бъде вирусоносител".-------Този мало умник трябва да се подведе под отговорност за насаждане на психоза у хората. Аз имам доста по-правдоподобно обяснение - лекарите са некадърни. И тези, които са се разболели, и тези, които правят тестовете. Ако може да обори това твърдение, да заповяда.
17
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре бе Французите нали почнаха някакви изследвания с никотинови пластири които помагали със справянето с вируса,някой знае ли до къде я докараха?
16
16
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 години
Холандските учени казаха, че 1 ден след оздравяването може да се срещаш с хора... както и че единствени останаха са твърдят, че маските не помагат.Велики са холандските учени! Съветските ряпа да ядат пред тях...
15
8
 
23
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
Китайците написаха Доклади че Коронавируса се лекува за 3 месеца , като Туберколозата .Как пък един Лекар от Европа не им обърна внимание че това е Туберколоза - Същите Поражения в Белия Дроб , същите Лекарства за Лечение ???
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма как да гио кажат ама ще се мре
13
3
 
4
 
! Отговори
Баи преди 4 години
Короната дебне
12
3
 
8
 
! Отговори
До 8 и 10 преди 4 години
Последно,какви изгоди гони тоя ?Финансови или политически?
11
3
 
5
 
! Отговори
Дидо преди 4 години
С този ред на мисли, може да решаваш проблеми на автомобил. За здравни въпроси не се Изказвай. Липсва ти интердисциплинарно логическо мислене. За това остави на личния си лекар, да те лекува. Той и а по добри шансове да прецени, кой специалист с какво може да помогне за общото ти здраве. Ще имаш по добра перспектива в здравословен план.
10
2
 
16
 
! Отговори
do 8 преди 4 години
Слага се как няма да се слага, провери кой внася стендовете за сърца и ще разбереш, не му е толкова до политика, колкото да извлече ползите от нея
9
8
 
21
 
! Отговори
бай х преди 4 години
пийте отлежала ракия и яжте прясна салата и нема да се плашите
8
5
 
28
 
! Отговори
Дидо преди 4 години
До АнонименПроф. Иво Петров е перфектен инвазивен кардиолог, но няма понятие от Инфекциозни болести и лечението им, но явно се готви и за политическа кариера,много се слага на Баце. Излага се.
7
26
 
20
 
! Отговори
Ади преди 4 години
А доц. Лангърков-Мангърков, какво ще каже по въпроса?Някоя друга лакърдия да пусне. И оФцете да блеят от възторг.
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи тая седмица професор Иво Петров трябва да ни"уведоми"че на всеки един прекарал болестта трябва да се прави белодробна биопсия! Както ни "уведоми"за ползата от противо маларийните лекарства и лекарството за краста!
5
14
 
15
 
! Отговори
Йе преди 4 години
И сиптомите са различни при всеки. И го хващаш от всичко. И само ваксина ши на управи. О, да. Къде е колоната за про.сти роби, че да вляза в ред?