Проверяват домовете за стари хора след бума на коронавирус в тях

В Гара Орешец починаха четирима, а заразените са седем
5 май 2020 11:40, Петя Славова
9
Проверяват домовете за стари хора след бума на коронавирус в тях
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Върховната административна прокуратура (ВАП) изисква информация от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и от министъра на труда и социалната политика Деница Сачева за предприетите противоепидемични мерки и тяхното спазване в специализираните институции за предоставяне на социални услуги в страната.

Още по темата

Държавното обвинение започва проверка как се разпространява коронавируса в домове за стари хора в Гара Орешец, град Кула, град Радомир, Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с умствени увреждания в град Видин, Служба защитени жилища за лица с умствена изостаналост в град Банско и др.

По последни данни в Дома за възрастни хора има 19 души с положителни проби за COVID 19, сред тях има и персонал на социалната институция. От настанените в Дома за възрастни хора в Гара Орешец починаха четирима души, а преди няколко дни беше съобщено за седем заразени.

Огнище на заразата беше открито и в Център за настаняване от семеен тип във Видин, където има 8 души с коронавирус.

Вчера социалният министър Деница Сачева информира, че има четирима социални работници от Радомир, който са с положителни проби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А преди бума имало ли е предписания за работа в новите условия?
7
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 4 години
Персонала донесе заразата по домовете за стари хора !
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още от преди седмици се говореше, че старческите домове ще изгърмят. Уж всички бяха много подготвени - видя се колко са подготвени. Всички, които работят там трябваше да се тестват и изолират - не да си щъкат и без това нали хората в домовете са на изживяване, на кой му пука.
5
1
 
4
 
! Отговори
Някой преди 4 години
Пазете старите хора в домовете че ако се чака на децата им...те добре са ги наредили като са ги набутали там.Млади, стари всички са хора и имат право на живот.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аууууу, връщайте незабавно брифингите на Коремния хирург с Мундирчето, който със сладки приказки бореше вируса .Или пращайте незабавно Пожарникаря с Жипката да гаси огнищата.Но да не забрави да си върже маската като лигавник под брадата.И задължително, придружен от две стада ***, но само от ония удобните, които да го отразяват
3
3
 
2
 
! Отговори
Колумб преди 4 години
Те са си изживяли живота, няма да векуват тук! Жалко за младите!
2
2
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 години
Савчева и заместниците и са пропити с брюкселските и *** ценности еврос и ***. Животът на хората не е сред тях.Действията им го доказват.
1
0
 
6
 
! Отговори
Велес преди 4 години
Ах тези стари хора от домовете.... Не се спряха на едно място, ами само скиторят из градовете! Не ли?-По интересно е кой не си свърши качествено работата! И дали не ги пожертвахме!