От началото на COVID 19 расте тревожно домашното насилие у нас

Осем жени са убити от партньорите си само от 13-и март насам
Обновена: 27 май 2020 07:49 | 27 май 2020 07:40, Петя Славова
23
От началото на COVID 19 расте тревожно домашното насилие у нас
Снимка: Pixabay

Тревожна статистика - ръст на домашното насилие. Осем жени са загубили живота си, убити от своя партньор от началото на извънредното положение. Това обявиха от Български фонд за жените.

Още по темата


Организациите, които управляват горещите линии за пострадали от насилие, съобщават за сериозен ръст на сигналите. Случаите, за които се търси помощ в момента са много по-тежки от преди, според специалистите.

Само за един месец обажданията за домашно насилие на Горещата линия за деца 116 111 са скочили с 370.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Panzermensch преди 3 години
И обществото все още подтиска жените и им втълпява, че са лоши и безотговорни майки, ако се разведат, нали? " Търпи, заради детенцето си! То има нужда от баща си!" или " Трябва да го разбереш, той се скъсва от работа за вас! Нормално е да е малко нервен." Защото всички гледат в чуждата паничка, но не смеят да опитат вкуса на ястието в тази паничка.Защото е лесно да гледаме и да съдим, но ако помогнем или поне изслушаме някого ще умрем, нали?
17
3
 
0
 
! Отговори
До 14 преди 3 години
Аже вие жените не абортирате ли 100 млн души на година? 50% от тях трябва да са жени, ама вие убивате повече жени от мъжете бе. А пък твоята "логика" е много проста, значи ако жена те намушка с нож, полицията да те игнорира, защото е била жена и не е такъв проблем? Едно престъпление извършено от един пол към друг е също толкова лошо като мъж да нарани мъж или жена друга жена.
16
2
 
1
 
! Отговори
Лесбийки грантоядки преди 3 години
До 14Напротив, това има значение, защото лесбийките от НПО-тата твърдите, че било имало много убийства на жени и война между половете, а това не така. И да, има и жени убийци, а не само мъже.
15
3
 
1
 
! Отговори
Лесбийки грантоядки преди 3 години
Яд ли ви е, че не ви приехме джендърската ви конвенция?
14
0
 
4
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
До 5 Лесбийки грантоядкиТи си болен мозък, явно си с умерена умствена изостаналост, за да повтаряш едно и също неадекватно твърдение. Цитираните от теб УБИТИ МЪЖЕ СА УБИТИ ОТ ДРУГИ МЪЖЕ! Един вид кой ми *** в гaщитe! Фактите са, че тези 100 убити всичките са убити от МЪЖЕ! Все едно в една държава да избyхнe гpaждaнска вoйнa. Това ще бъде проблем само за съответната държава. Околните държави НЯМА да имат претенции спрямо тази държава. Но ако тази държава нападне ДРУГА държава - това вече е вoйнa
13
1
 
20
 
! Отговори
Потрес преди 3 години
Като чета какви коментари се пишат тук...Какво ''мислене'', какво чудо е! Явно това са възгледите за ''нормално'' българско семейство, за което до миналата година даже излизаха и протестираха, като се вдигна шум за Истанбулската конвенция. Аз просто съм без думи! И не, не е виновна пандемията за злеянията на разни ''големи мъже'', защото побои и убийства имаше и преди нея, както не е виновна пандемията за пияните и дрогирани шофьори по пътищата! Всичко е до манталитет и възпитание!
12
1
 
10
 
! Отговори
Ориенталци преди 3 години
Боже като чета тука , разбирам колко Чикибойци има по тая земя , нищо с такъв материал с такова мислене като вас повече жени за мен :-)
11
6
 
3
 
! Отговори
Son преди 3 години
Придружаващо заболяване на мъжете - безпаричие депресия отчаяност
10
14
 
3
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Първо - женорята да си избират по-внимателно партньор!!!Второ - да се научат да не плещят много глупости и когато им се каже да млъкнат, да го направят!!!И трето - има немалко жени, които налитат на бой , като разчитат на "кавалерство" и търпимост от страна на партньора, което няма как да стане , при проявена агресия от женска страна !!!Всичко това ние мъжете си го знаем, но за това услужливите медиЙ не пишат!!!И послеслов АЗ съм ПРОТИВ убийствата !!
9
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не бих казал, че е изненада. Затворете хората по домовете без възможност за разпускане, без пари и под постоянен стрес който се сипе от медиите и какво очаквате.
8
18
 
4
 
! Отговори
Лесбоси грантоядки преди 3 години
До 98 жени били убити от 3,5 млн. жени и това било много?
7
19
 
8
 
! Отговори
Как няма да има преди 3 години
насилие, Боко затвори хората в кафезите, жените си навириха носа и се мислят за по силни от мъжете, започнаха да си правят каквото им хрумне и ето резултата. Сутринта слушах по радиото, трябвало държавата да строи кризистни центрове, защото семейното насилие растяло. Ами да въведат спартанският метод, деца да раждат само елитни жени от елитни мъже, а другите да се чукат само като кучета и да не правят семейства, тогава няма да има насилие. Вместо да въведат ред, те щели да правят кризистни центр
6
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 8Говорим за убийство на жени от тях техния пяртньор в дома. Помисли малко каква голяма цифра е това на фона на малката ни ориенталска държавица. Ползвайте го тоя мозък - той е за това!
5
14
 
13
 
! Отговори
Лесбийки грантоядки преди 3 години
Дайте тука едни субсидии, че умряхме от глад! Шок! Всяка година биват убивани между 25 и 30 жени, само че общо предумишлените убийства са около 100, което означава, че убийствата на мъже са 2-3 пъти по толкова. Тоест убийствата на жени са в пъти по-малко от убийствата на мъже.
4
8
 
7
 
! Отговори
сигурно преди 3 години
Страха и паниката отпушиха агресията !!
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Останете си вкъщи!
2
5
 
11
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
психопати убийци
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тревожно расте!!!