В кадър: Отдадохме почит към Ботев и загиналите за свобода

Сирените се чуха точно в 12.00 часа
2 юни 2022 13:29, Петя Славова
19

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Точно в 12.00 часа в цялата страна се чуха сирени.

Повечето пешеходци и пътни превозни средства в населените места спряха и останаха на място за да отдадат почит към подвига на Христо Ботев и загиналите за свободата на България.

Бежанците са били предупредени да не се притесняват като чуят сирените.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: Христо Ботевсирени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
а бе,смърдел преди 1 година
До Анонимен 8 За такова нещо директно ти отнемам гражданството и заминаваш в Сомалия без право да стъпваш тук до края на живота си!
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Работя в района на болница Токуда и там сирените се чуваха много слабо, едва не ги изпуснахме. Шегувам се с колегите, че ако тръгнат да ни бомбардират няма и да разберем, че някой идва...ей така ше ни затрият :(
13
10
 
4
 
! Отговори
Нурджан Ахмед преди 1 година
Не разбирам защо продължават да вият тези сирени и то в името на измислена комунистическа пропаганда,възхваляваща един терорист,жаден за власт,който е тръгнал срещу османската власт под предтекс че защитава правата на хора с българско самосъзнание.Докога!
12
10
 
5
 
! Отговори
hoqsan преди 1 година
И кво, пускат сирените в размирни времена и хората трябва да се чувстват възбудени с някви псевдо-кофти чувства, за неща от миналото, които днес са не релевантни в средата, в която живеем и света като цяло. Ще засичате, ще плюете, ще си хвърляте *** и фасовете, ще смърдите на кочове, ще прецаквате познати, съседи, ще сте пълни скотове, ама като стане време за патриотизъм.... оохоооооо, любима моя България...
11
3
 
6
 
! Отговори
До Програмист преди 1 година
А теб какво те бърка това ? В Освободителната война, породена от въстанието на Ботев и Левски, са взели участие и много украинци !
10
1
 
3
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Тия орли толкова ли няма кой да ги почисти ?!
9
1
 
12
 
! Отговори
ДаКастрирамеСулюПаси преди 1 година
А кога ще отдадем почит на шай.каджиите и сорос.пиите от различните политически партии,които за 32г. опростачиха нацията,изкормиха държавата,за която се е борил Ботев,окрадоха я и я превърнаха в добре ощавена и преджобена англо-краварска колония!?
8
1
 
12
 
! Отговори
Антинатовец преди 1 година
Борците за свобода са се били срещу турци и фашисти казвайте ги тези неща не ги премълчавайте все пак още извънземни не са ни завладявали. Спомням си един репортаж по тв Алфа преди доста години когато на връх Околчица питаха тогавашният вътрешен министър от Герб Цв.Цв. срещу кого са се били Ботев и компания и умникът даде желязният отговор че борбата е била с някакви турски представители. Срам и позор. Вазов е бил луд че е писал Под игото Ботев и Левски са ходили в гората за гъби може би.
7
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се празня върху гроба на ботеф!
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
viva italia!
5
2
 
9
 
! Отговори
ДИМИТРОВА преди 1 година
Може и да са свирили сирени, но аз не ги чух. Дано не се наложи да се пускат сирени при бедствено положение или авария, че сигналът им е изключително тих.
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сирените не се чуха точно в 12:00, а в 12:00.30. С половин минута закъснение. И от три сирени монтирани върху училищата зави само една. София, Изгрев. А на места в страната май не са се и чули.
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В училище вече учат,че борците ни за свобода са били терористи.
2
1
 
12
 
! Отговори
ГОЛЕМИ ПАТРИОТИ преди 1 година
БЯХТЕ И ГОЛЕМИ РОДОЛЮБЦИ. ХВАЛА ВАМ. И ВИНАГИ СЪМ ИСКАЛ ДА СЕ ВЪРНЕТЕ В ТЕЗИ НАШИ СЕГА ГОДИНИ И ДА РАЗДАВАТЕ ПРАВОСЪДИЕ. НЯМА ГИ БОТЕВ ЛЕВСКИ РАКОВСКИ. ВСИЧКИ СЕГА СА ЗА СОБСТВЕНИ ТЕ СИ БАНКОВИ СМЕТКИ. И САМО СЕ ДУЯТ.
1
0
 
21
 
! Отговори
x преди 1 година
Там където работя всичко застина - клиенти, служители, всеки отдаде почит.