Страсти под налягане

Любов и изневери в такт с тангото в пиесата на Атанас Атанасов
28 дек 2009 11:00, Петя Славова
1

Снимки: Сатиричен театър "Алеко Константинов"

Още веднъж взаимоотношенията между мъжете и жените са раздиплени в спектакъла  "Air Tango" .

Постановката се играе в Сатиричен театър “Алеко Константинов” под режисурата на Атанас Атанасов.

Сюжетът се движи около въртележката, в която сам се е вкарал Бернар (Мартин Каров).

Френският бонвиван си е намерил най-интересния начин да преживява сред трите си приятелки – стюардеси от различни авиокомпании, които спазват стриктно динамично разписание.

Така връзките му се хем разнообразни, хем любопитни, емоционални и винаги страстни. И точно когато полетите и на трите дами започват да се объркват, на гости на Бернар идва стар негов познат от Лимож – стеснителният Робер (Иван Добрев).

Мъжкият състав попада в плен на женския, като същевременно се опитва да диктува развръзката.

Въпреки че действието в "Air Tango" се развива едва за едно денонощие в апартамента на Бернар, ситуациите се сменят твърде динамично и постановката се превръща в луда надпревара между стаите на апартамента, създаващи комични ситуации.

Жанет Йовчева е жадната за експерименти в секса американка Джанет, която преживява с чаша кисело мляко или краставица.

Жанет Иванова е Джудит – романтичната глуповата блондинка от Швейцария, а Десислава Пашова – нахаканата французойка Жаклин, измъчвана от непрестанен глад и жажда за твърд алкохол. Сред тях, зад тях, навсякъде около тях е и домашната прислужница Берт (Йорданка Стефанова).

Оригиналното име на пиесата е “Боинг, Боинг”. Неин автор е швейцарският драматург Марк Камолети. Автор на 18 успешни комедии, той си е извоювал името "Бомарше на ХХ век”.

Самият писател твърди, че колосалният успех на "Боинг, Боинг" се дължи на свързването на две прости, но много типични за всеки мъж влечения – към многоженството и към летенето.

Комедията, която превръща автора в легенда, е поставена за първи път през 1960 г. в един от най-големите парижки части театри – "Comedie Caumartin".

През последните 45 години се играе всяка вечер в театър "Michel" и се възприема почти като символ на Париж и туристическа атракция – като Айфеловата кула и Лувъра.

"Боинг, Боинг" е поставена в над 55 страни и до 2006 г. е играна близо 18 000 пъти, с което влиза в Книгата на рекордите "Гинес".

В средата на 60-те години пиесата е екранизирана в Холивуд с участието на Тони Къртис, Джери Луис, Дани Савал и Телма Ритър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
varg1 преди 14 години
тая русата женена ли е