Фалшиви новини? Facebook не мисли така!

Социалната мрежа продължава борбата срещу fake news
31 авг 2017 14:00, Екип на Bloomberg
14
Фалшиви новини? Facebook не мисли така!
Снимка: Pixabay

Facebook ще продължи с борбата си с фалшивите новини. Компанията е готова дори рекламните й приходи да пострадат, но да се пребори с тази заплаха. Ето защо и обяви, че ще блокира реклами от медии, които публикуват фалшиви новини.

Това ни разказа в редовната си рубрика с най-интересните новини от света на високите технологии журналистът от Investor.bg Елена Кирилова. Предаването е "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Досега медии, маркирани като спорни, не можеха да се промотират в платформата, но сега нарушителите ще биват наказани много по-сериозно", посочи Кирилова.

"Според Facebook решението ще има два основни ефекта – значително ще намалее разпространението на фалшиви новини, като също така ще повлияе много негативно към трафика към тези сайтове, което значи, че техните приходи ще поемат надолу. Друга важна точка, е, че социалната мрежа може да спре всичко това, ако медията престане да разпространява фалшиви новини", допълни още тя.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фасебок е наистина фалшиво друг е въпроса че крадеца вика дръж крадец като оня случаи де останових 75. годишен на 35 под дикровка прави всичко му ко му каже да скочи ще скочи ли зехда се замислям за такива те не са един или двама слуги на тия но държавата сие виновна след като не им е намерила доходна работа слушат тия оня предоставя коли пари жени както доиде е защо държавата спи питам тия сметки зарад тия кои плаща те ли съмнява ме
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само че това, което затях е истинска новиназа други може да е фалшива според интерпретацията.
8
1
 
2
 
! Отговори
Румениге преди 6 години
Не блокиране, а затвор за мръсните драскачи, това си е обществена измама!
7
0
 
5
 
! Отговори
смехурко:)))))) преди 6 години
До кога разни платени псевдо *** ще пропагандират един пропаднал сайт в който дори игрите те ги манипулират.И на зададени въпроси на въпросните разработчици отговора е само един.До 36часа ще Ви отговорим Но на две години така и не минаха тез 36 часа.Журналисти са тез който пишат изсната а не да лобират за пари
6
1
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Фейсбука разбира се ще се бори много избирателно с фалшивите новини, тук таме ще пуска аргументите "по наша преценка", както прави ютуб, който канал не споделя тяхната либерална политическа гледна точка - забрана за реклами или директно бан.Така били преценили от гугъла(ютуб) :)
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и... накрая, ще намелее и трафика към фейсбук.ще останат само пиянските парита, бебетата и котенцата.този който иска да чете, ще си намери източници.няма нищо вечно, нито една платформа досега не е била вечна, фейсбук няма да е изключение.
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цензура, цензура. Демокрация та дрънка.
3
1
 
24
 
! Отговори
Песимист преди 6 години
Евала, корпорация ще определя кое е истина и кое-не.
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а споделянето на чудотворни икони кога?
1
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбирай край за спутник, раша тудей и т.н. Плоха тавариши, сейчас рублите още ще намалеят.