2018-а: Facebook харчи $1 млрд. за оригинално видео

Социалната мрежа работи над сериали в различни жанрове
11 сеп 2017 14:45, Бойчо Попов
0
2018-а: Facebook харчи $1 млрд. за оригинално видео
снимка: Ройтерс

Най-голямата в света социална мрежа Facebook е готова да инвестира до 1 млрд. долара за оригинално видеосъдържание през следващата година, твърдят източници от индустрията, цитирани от WSJ.

Целта на социалната мрежа е да стане център на всякакво съдържание - филми, сериали и други оригинални видеа.

На този етап няма яснота как точно Facebook мисли да печели от видеосъдържанието - чрез показване на таргетирано рекламно съдържание или чрез плащани от крайния потребител абонаментни планове.

През юни стана ясно, че Facebook планира да инвестира до 3 млн. долара на епизод от даден сериал. Според различни източници социалната мрежа работи над нови сериали в различни жанрове и формати.

Компанията дори започна тестове на експериментална функция в Индия, която добавя видео таб в Android приложението. Той съдържа препоръки за видео съдържание според предпочитанията на всеки потребител.

Междувременно стана ясно, че Марк Зукърбърг се връща в съда. Главният изпълнителен директор на Facebook Inc. се очаква да свидетелства по-късно през този месец в съдебен процес на акционерите относно правата на глас, предава Bloomberg, позовавайки се на свой източник, запознат с плановете. За какво точно става дума в делото вижте в продължението на материала в Investor.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Facebook
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари