Гринго на Софи май ще се окаже набеден за изнудването

Арестуваният с него Стефан признал, че си доизмислил нещата
7
Гринго на Софи май ще се окаже набеден за изнудването
Снимка: Facebook

Нови показания са на път да преобърнат делото срещу Тодор Давидов- Гринго, твърди "24 часа".

Повече от седмица любимият на фолкдивата Софи Маринова е в ареста, а срещу него е повдигнато обвинение в изнудване на айтоски бизнесмен.

Още по темата

Другият задържан за престъплението Стефан Сливков от Сандански, който намеси името на Гринго като поръчител и помагач на изнудването, е бил разпитан повторно преди броени дни.

При втория разпит Стефан дал малко по-различни показания, като признал, че си поизмислил за Гринго. Първоначално Сливков твърдял, че именно гаджето на Софи Маринова го наел за изнудването, дал му напътствия как да заплашва бизнесмена Асен Атанасов, изнудван за 50 000 лв., като дори му предоставил телефон и сим карти.

"Ще поискам клиентът ми да бъде пуснат и да не му бъде налагана мярка за неотклонение", каза пред "24 часа" адвокат Красимир Кацарски, който представлява Тодор Давидов. Делото за мярката на Гринго е насрочена за 13,30 ч. на 2 октомври, пред Бургаския окръжен съд.

"Ще те запалим", "Ще убием теб и децата ти", "Това е глоба, давай парите", са само част от заплахите, отправени към айтоския предприемач Асен Атанасов.

Получил ги по телефона от непознат мъжки глас. В хода на разследването обаче криминалисти са установили, че един от разговорите е проведен от личния телефон на Стефан Сливков. Той е задържан до ресторант "Хепи" в Бургас, когато е отишъл да прибере първия транш от сумата в размер на 5000 лв.

Сливков обаче паднал в капан, тъй като изнудваният бизнесмен се оплакал на полицията и предал белязани банкноти. Той се решил на тази крачка след стрелба по  по оградата на дома му на 21 септември през нощта.

Според разследващи Асен Атанасов е бил засипан със заплахи във времето между 19 и 22 септември. Гринго и Сливков са арестувани на 23 септември.

В дома на Гринго в Айтос е открит пистолет с капси, довериха запознати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво излиза накрая? Вие си ги и хващате, и си ги пускате, а накрая се и хвалите, че се и награждавате.
3
1
 
9
 
! Отговори
един човек преди 6 години
А защо ние трябва да знаем това?
2
0
 
13
 
! Отговори
мислещ преди 6 години
Ха ха ха ха - няма да коментирам.Разбира се ,това е Българското правосъдие.
1
0
 
17
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
И аз така си...мислех още в началото.То да изнудваш...акъл се иска.