Шеф на клон на мобилен оператор присвоил телефони за 115 000 лв.

35-годишният мъж ги препродавал, чака го затвор до 15 г.
Обновена: 4 апр 2018 18:30 | 4 апр 2018 18:14, Анисия Иванова
15
Шеф на клон на мобилен оператор присвоил телефони за 115 000 лв.

Управител на клон на мобилен оператор в Пловдив е задържан за длъжностно присвояване в големи размери, съобщиха от районната прокуратура в града.

35-годишният управител на клона се възползвал от служебното си положение, за периода от началото на 2017 г. до януари 2018 г. е съставил общо 166 броя неистински договори за лизинг на 166 скъпоструващи мобилни телефони, вследствие на които са били ощетени над 70 граждани, като общата стойност на щетата възлиза на 115 000 лева. 

Разследването е започнало след получени множество сигнали от граждани на Пловдив, Смолян и др., за това, че са търсени от мобилен оператор за неизплатени задължения.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив незабавно е било образувано досъдебно производство,  разследването е проведено от служители на сектор "Икономическа полиция“ при ОД на МВР-Пловдив.

До момента е установено, че обвиняемият Владимир Т. е подписвал договори от името на абонати на мобилния оператор за получени телефони на лизинг, за което те не били дали съгласие и научили, след като били потърсени за дължими суми по неистински договори. 

Обвиняемият присвоявал телефоните за себе си, след което ги препродавал на различни лица на по-ниска цена.

Назначени са експертизи, разпитани са свидетели, извършено е претърсване и изземване в дома на мъжа, продължава установяването и на други пострадали. Владимир Т. не е осъждан до момента. 

На 3 април по искане на Районна прокуратура-Пловдив съдът е взел мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия. Определението на Районен съд-Пловдив може да се обжалва пред Окръжен съд-Пловдив.

Предвиденото от закона наказание, за престъплението, в което е обвинен, е от 3 до 15 години "лишаване от свобода“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
2
 
! Отговори
алком4 преди 6 години
Лицето ,което е мамило хората 100 % е човек или както се казва ,"свое момче",на някого!НЯМА КАК да е иначе ,защото ,в тези операторски фирми "всичко е под контрол" от ченгетата и от "едно временшни " връзкари! Така че просто не е "дало " това лице комуто трябва и затова ,са го издънили...!Иначе "Топлофикация",Ел.снабдяване,Вода и Телеоператори,са си чиста проба изманици - рекетьори ,освен ,че по най -нагъл начин надписват сметки,като едновременшни бакали ,които са дали някому на "вересия"
12
0
 
2
 
! Отговори
Миилен преди 6 години
Масова практика с по-дребни суми беше това във Варна преди няколко години. Разни селянчета се чудят как да направят бързи пари за чалготеката.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като напишете Vladimir manager Plovdiv в Google и пробвате едно по едно имената на операторите и търсите човек с фамилия с Т, имам някакви подозрения
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали някой ще си признае във Facebook?
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ми е любопитно кой е този оператор. Сигурно не е трудно да се проверят магазините в Пловдив и да се види в кой има управител на име Владимир.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Към кой оператор е бил??
7
1
 
18
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Много тъпо парче тоз Владко Т., въпрос на време е да го хванат. Сега има да плаща цял живот. Хем е бил на прилична работа, ама се е олял.
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко е че са го хванали, трябвало е за един милион да ги хакне и ДГД. Имам познати които работят в такава фирма и като чукнаха 30-32 години и започнаха да ги гаврят за да напуснат, то не беше местене в офисите из целия град, после и в съседните , само и само да ги разкарат.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еми то така е хора с връзки ту влизат тук ту там ниска интелигентност без образование в тая среда станаха директори ето резултата измамници и като неги проверяват си правят каквоъп им е кев
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е да си ***, ***, колко да си *** че да правиш подобна схема и да си мислиш че ще ти се размине? Този най-вероятно има проблем с хазарта
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това го правеха с най евтините телефони, при преподписване на договор от пенсионери!
2
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като назначават разни лекенца, гъзарчета така ще е. Ако кандидатства някой 40 годишен няма да го вземат. Познавам служител в магазин на мобилен оператор. Ниско ниво, простоват, но иначе прическата, модерните дрешки. Подозирам, че и там сценария е, като горният. Това са мечтаните служители в България.
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я проверете теленор и там може да има такива