Франция: Русия ще е отговорна за употреба на химическо оръжие в Украйна

Париж обеща в отговор радикални санкции без табута
17 мар 2022 13:00, Елка Василева
90
Франция: Русия ще е отговорна за употреба на химическо оръжие в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Франция ще смята Русия за отговорна за каквато и да е употреба на химическо или бактериологично оръжие по време на войната в Украйна.

Още по темата
Това завява френският външен министър Жан-Ив льо Дриан в интервю за вестник "Паризиен", цитиран от БНР.

Льо Дриан предупреждава, че използването на подобни неконвенционални оръжия ще доведе до допълнителни санкции.

По думите му това ще представлява "непоносима ескалация", на която ще се даде отговор с много тежки и радикални санкции "без табута".

Френският министър не посочва подробности за естеството на евентуалните нови санкции.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
франция какви опити прави на островите в тихия океан
60
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много изкудкудякал тъй наречен елит или лицемерен. По скоро второто
59
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Факт Не Франция, а инсталираното от нацистите правителство на Петен. Точно както руските фашисти искат да инсталират правителство в Украйна.
58
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами ако ония използват такова, тогава какво
57
2
 
15
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Франция служеше на Хитлер!
56
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до Анонимен (75)/77 "Както го правеха "Белите каски" в Сирия" Какви "Бели каски" в Сирия, вече казах, разследването го направи ООН, кое не разбра?
55
4
 
6
 
! Отговори
Украински грип-19 преди 2 години
Дори Украйна да е тази, която първа се реши да използва химическо или бактериологично оръжие, отговорна ще бъде Русия. Неслучайно в началото на 2020 г. Западът се опита да направи постановка, с която да прехвърли върху Русия отговорността за разпространението на Ковид-19. Тогава руснаците им объркаха сметките, като отказаха да разрешат кацане на московско летище за дозареждане, но така или иначе, вирусът беше разпространен преди войната.
54
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спомням си че Макрон беше доста антируски и антипутински настроен преди 7 години, но Путин му спретна пуч с жълти жилетки и в крайна сметка Макрон се продаде за пари на Путин и мир с путинските жълти жилетки във Франция. Сега светът бере плодовете на колаборационистите с Путин Макрон и Меркел.
53
1
 
15
 
! Отговори
до Анонимен (75) преди 2 години
Както го правеха "Белите каски" в Сирия или Колин Пауъл със шишенцето в ООН преди инвазията вхИрак??? Тъй, де, тъй... щом го казват западняците, значи не подлежи на съмнение!
52
11
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Още малко ще изчакат украинците да ги обезкървят и после цялото НАТО ще се юрне да се записва към победителите. Накрая руснака наистина ще остане чисто гол, с една ядрена кнопка в шепата.
51
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 72 "Западняците готвят провокация, за да обвинят Русия, както в Сирия." В Сирия комисия на ООН доказа, че е използвано химическо оръжие през 2013. Химическо оръжие, изстреляно от правителствените позиции на Асад по градове в които се намираха опозиционни сили. Така че, да, ще е като в Сирия.
50
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 63 "С такива статии, на Русия се създава широка фенска маса. Всичко завършило поне 4-ти клас започва силно да симпатизира на Русия." Ако имаше такъв ценз нито един русофил нямаше да е русофил. Явно други са критериите. Мисля, че да си неудачник в живота е основния, независимо от образователния ценз.
49
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западняците готвят провокация, за да обвинят Русия, както в Сирия.
48
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продажника Франция е виновна колкото Русия за войната в Украйна.
47
1
 
22
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Тоест ако бандеровците или сатанатовците използват химическо оръжие в окрайна Русия ще е отговорна!? Тези дженд.рунгели вече съвсем са деградирали ментално!
46
0
 
25
 
! Отговори
R.A.T.M преди 2 години
Разбрахме, че в демократичните страни може да се "национализират" яхти имения и др. без съд и присъда, т.е няма и презумпция за невинност. Разбрахме, че войната в Украйна е не хуманна за разлика от тези във Виетнам, където всички западни страни санкционираха САЩ оп май пропуснаха, а да за Либия и Ирак също забравиха, но пък за Югославия даже не си направиха труда да критикуват, че такива бомбандировки на градска инфраструктура е нямало в Европа след ВСВ. Със странен аршин мерят.
45
0
 
11
 
! Отговори
така стоят нещата преди 2 години
Путин е започнал да плаща на Макрон в рубли и Париж втвърди тона санкции без табута.
44
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи ако Франция хвърли химическа бомба в Украйна, ще е виновна Русия?
43
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С такива статии, на Русия се създава широка фенска маса. Всичко завършило поне 4-ти клас започва силно да симпатизира на Русия. Затова ние, като членове на НАТО, следва да мислим, преди да метаме такива пасквили в медиите.
42
0
 
8
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 години
Бренййй... мислех, че вече всички възможни санкции са наложени, а то имало и още и още. Може би най последната е да скрият Слънцето над Русия, руснаците да си изразходят нефта и газа за отопление и край. Само че току виж прокопали дупка до Австралия и Аржентина. Тогава не знам какви санкции ще им наложат.