Пентагонът: Проверяваме съобщенията за руски ракетен обстрел на Полша

"В момента не разполагаме с информация, която да потвърждава, че е имало ракетен удар"
15 ное 2022 22:10, Красимир Ангелов
46
Пентагонът: Проверяваме съобщенията за руски ракетен обстрел на Полша
Снимка: БГНЕС

От Пентагона заявиха, че още не може да потвърдят съобщенията, че две руски ракети са паднали на територията на Полша - страна членка на алианса. От там обаче подчертаха, че разследват тези твърдения.

"Запознати сме с публикациите в медиите, в които се твърди, че две руски ракети са ударили място в Полша или на границата с Украйна", заяви говорителят на Пентагона Пат Райдър.

Още по темата
"В момента не разполагаме с информация, която да потвърждава, че е имало ракетен удар", заяви Райдър пред репортери, като добави, че Пентагонът "проучва въпроса допълнително".

Както Dnes.bg съобщи, по информация на високопоставен представител на американското разузнаване, цитиран от Асошиейтед прес, руски ракети са паднали днес в Полша близо до границата с Украйна и са причинили смъртта на двама души.

Полската пожарна посочи, че наистина двама души са загинали при експлозия в село Пжеводов, в източната част на страната.

Заради случилото се премиерът Матеуш Моравецки свика спешно извънредно заседание на правителствена комисия за националната сигурност.

Предполага се, че ракетите са паднали в натовската държава след масовите бомбардировки на Русия над украинските градове по-рано днес, при които бяха изстреляни над 100 ракети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Търсете малка епруветка с прах за пране,ъ-ъ-ъ...с БОВ.
37
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има съмнение, че руски ракети са паднали в Полша и са убили двама души.Може да става дума за остатък от ракета, свалена от въоръжените сили на Украйна.Твърде възможно е обаче това да е поредната провокация и опит за ескалация на напрежението от страна на режима в Киев.
36
4
 
7
 
! Отговори
максим преди 1 година
До До 25 кого окупира русия? тя отбранява ли се или не?ти видя ли с очите си,какво става в украйна?фашизъм.биолаборатории.наркотици.втори чернобил над европа ли искаш? ама порасни.
35
2
 
3
 
! Отговори
максим преди 1 година
байдана, се разболял от ковид.сигурно,заради руските ракети.трябва да го лекуваме с чай и хювемек.дано не умре,завалията.
34
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква "демилитаризирана" зона ще направи от Полша и Румъния, като той вече 9 месеца не може да "демилитаризира" Украйна, а само губи окупирана територия?
33
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин каза, че няма да прави ядрен удар по Украйна, защото Украйна е негова. Иска да каже, че ще създаде демилитаризирана зона около Украйна и от държавите около Украйна. Това са Полша и Румъния. Буферна зона около Украйна от поразени от ядрени удари територии. Прави тестове на ПВО на НАТО.
32
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин: Фалшива новина.................Байдън: Фалшива новина............ Столтенберг: Няма да започваме Трета световна война заради Полша. НАТО ще защитава всеки квадратен микрометър от останалата част от НАТО.
31
2
 
0
 
! Отговори
нивото на преди 1 година
разговор е много ниско , като Паси или Путин
30
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А кога ще фъргат атомната бомба?
29
5
 
6
 
! Отговори
смешници преди 1 година
Зеленски да мята белата кърпа или па белата жартиера...зваете ли че в Полша премиер е с женската изконна щопска називаня - Лула ама не е жена а е мъж... евроатлантически ми ти работи...
28
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Понеже в украйна има много мутри и крадат инкасо Русия им бомби укро мутро барока ...
27
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре че нато обучава украинците 8 години, ако ги беше обучавало 20 всичките щеха да обърнат резбана....хахахаха
26
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаете ли какво е общото на нашите натовци - пасита, калфинчета, първановчета, плевнелчета...АБЕ ОБЩОТО Е ЧЕ НИТО ЕДИН НЕЕ ПРОПУСНАЛ ОПЦИЯТА ДА СЕ ИЗКАРА НЕГОДЕН ЗА ВОЕННА СЛУЖБА И ВСИЧКИТЕ СА СКАТАЛИ КАЗАРМАТА... НЕЗАБАВНА ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА СКАТАЛИТЕ КАЗАРМАТА ДА СЕ ЛИШАТ ОТ ПРАВОТО ДА ЗАЕМАТ ДЪРЖАВНИ ДЛЪЖНОСТИ
25
3
 
2
 
! Отговори
Хората преди 1 година
трябва да разберат че ИМА виновни и жертви. Първите са Путин и неговата клика и САЩ като световен жандарм, а вторите са обикновените украинци и руснаци.
24
4
 
5
 
! Отговори
БАЙ ГАНЬО ЖУРНАЛИСТ преди 1 година
Колко пари се изляха от братята от запад за да подкрепят всички сили срещу православните страни, да ги разделят ... явно сме елита на Заемята правосладните народи, иначе защо толкова зор ще влагат...
23
8
 
9
 
! Отговори
СМЕНИ ДИЛЪРА преди 1 година
До До 25ИСКАМ ДА ПОПИТАМ МРАЗЕЩИТЕ СОБСТВЕНИЯ СИ БЪЛГАРСКИ НАРОД СОРОСОТОТАЛИТАРИСТИ, ФАСАДНОДЕМОКРАТИЦИ, СПЕЦОВЕТЕ ПО ЦЕНЗУРАТА, ФАЛШИФИЦИРАНЕ НА ИСТОРИЯ И ТН... ЩОМ РУСИЯ Е ОКУПАТОР ЗА БЪЛГАРИЯ, АЙДЕ ХОДЕТЕ В ОДРИН ПРИ СВОБОДАТА, ДА И СЕ НАСЛАДИТЕ КАКТО КЮРДСКИЯ НАРОД И СЕ РАДВА ТЪНЕ В ДЕМОКРАЦИЯ И РАЗКОШ...УСПЕХ!!!!!!!!!ЗА НАС ОСТАВЕТЕ ОКУПАЦИЯТА ОТ 1978 ГОДИНА ДА ПРОДЪЛЖИ...
22
12
 
9
 
! Отговори
ХАХАХА преди 1 година
Само да спомена на нашите изнежени Атлантици. В продължение на 8 години се изграждаше Украинската армия по Натовски модел, обучавана от Натовски инструктури копаха се укрепления, бункери и укрепени райони. Който следи Телеграм каналите знае за какво става въпрос. Украинската армия се водеше най боеспособната в Европа дори и от тази на Турция. В момента ВСУ е тотално разбита в Украъна тече пета вълна мобилизация. Русия смачка ВСУ с 15% от въоръжените си сили и не само ВСУ а и НАТО.
21
5
 
8
 
! Отговори
Моля моля ... преди 1 година
Тези ракети да не се окажат втора Буча.
20
6
 
3
 
! Отговори
С О Р О С О И Д-лГБТ преди 1 година
Цял свят се чуди защо руснаците досега не са изтрескали една високоточна ракета в Деленски, а то е защото още не е разделил Украйна от народа и напълно а само петдесет на петдесет....
19
16
 
8
 
! Отговори
До 25 преди 1 година
Русия не е освободител, а окупатор. И ние не мрази Русия , а руската политика спрямо България.