Атаки на руски дронове с експлозиви в Одеска област и Киев

Има повредени пристанищна инфраструктура, сгради
2 авг 2023 08:13, Елка Василева
73
Атаки на руски дронове с експлозиви в Одеска област и Киев
Снимка: архив, БГНЕС

Атака на руски безпилотни летателни апарати с експлозиви е повредила пристанищната инфраструктура в Одеса и е предизвикала пожари в Одеска област в Южна Украйна, съобщи във вторник областният управител Олег Кипер, предаде Франс прес.

"В резултат на нападението избухнаха пожари в пристанищни съоръжения и промишлена инфраструктура в региона, а един асансьор беше повреден", каза Кипер в "Телеграм".

Още по темата
Засега не се съобщава за пострадали в атаката.

За атаки с дронове бе съобщено и в Киев и околностите.

Експлозии отекнаха в украинската столица Киев, предадоха световните агенции, като се позоваха на кмета на града Виталий Кличко.

Украинската противовъздушна отбрана влезе в действие срещу атаки с дронове, като отломките от безпилотните апарати паднаха върху няколко района на столицата, поясни Кличко. На едното от тези места отломките са повредили нежилищна сграда и на мястото има екипи за спешно действие. В другия район отломки от дронове са подпалили дърво, а на трето място останките от свален дрон са паднали върху детска площадка.

Жертви няма. Свалени са били над 10 дрона "Шахед", иранско производство, идващи от различни посоки.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
13
 
! Отговори
Кравар мучи на луна преди 9 месеца
Краворобите, живи да ви ожали човек..
53
0
 
8
 
! Отговори
жорето преди 9 месеца
Да открехна ***, да смята малко, а не да чете кво й е написал посланика /жалко за човека, изглеждаше по-умен от бидето/
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До gogo. Те на всичко вече му викат "дрон".
51
0
 
6
 
! Отговори
gogo преди 9 месеца
Елчето, ако искат да атакуват, ще го направят ама много по-сериозно, това е само ала-бала
50
0
 
7
 
! Отговори
Боби преди 9 месеца
До Анонимен Дроновете се произвеждат в РФ. Достоверно има поне 3 модификации последната до колкото има информация може да следва криволинейна траектория и да заобикаля зоните с действаща ПВО. Освен това ако целта е по-близо Герана може да зареди по-малко гориво и да носи допълнително взривно вещество. Все повече се доближава до идеята за истинска евтина крилата ракета... Надписите(производствени) вече са на Кирилица - по-старите модели бяха на Латиница.
49
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И отде ги взимат тия дронове, руснаците? Скэсват се да внасят от Иран, а? Те им прелитат на украинците за добро утро, добър ден, приятен обяд и лека нощ. Урсула рече че си разглобявали пералните за чипове. Впрочем, къде е Урси? Не я виждаме напоследък да говори умности по адрес на Русия.
48
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
до 60 Кравар, точно наесен се броят пилците като Украйна стане блато и леопардите на украинците забуксуват. Те чакаха с нетърпение лятото за да контраатакуват, а никакви ги няма до момента. Ти гледай след 2 месеца как ще бягат чак до Киев украинските фашисти.
47
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абсолютно нищо не си е върнала. Уби и осакати хиляди войници , а които избягаха и се скриха у нас драскат по форумите айс.
46
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
до 58..... 7 села ли е Донбас че си е върнала толкова територия украинската Фашистка измееееет, кравар маааалоумен?
45
19
 
6
 
! Отговори
Лъжа е Тъпчо 57 преди 9 месеца
Дърти лъжи и опорки си съчинил. Украйна си върна територия колкото Русия окупира за първите 6 месеца на годината...
44
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
до 55 И накъде отиват нещата ве, кравар мааааалоумен според теб? Внук на Ванга ли си? Я кажи накъде отиват нещата, умирисан наааалоумен кравар!
43
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Лъжа ли е, че Украйна изгуби позициите си в близост до анексираните части? Лъжа ли е, че конранастъплението не се получава? Лъжа ли е, че огормна част от популацията на Украйна напусна страната? Лъжа ли е, че икономиката им е пред колапс и се държи само на константни дотации от ЕС и САЩ? Лъжа ли е, че въпреки тежките санкции, руската икономика отчете по-нисък спад от немската? - Кое от тези е лъжа? Едно да ми докажеш, че е лъжа и спирам :)
42
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ненапразно алкохолика Медведев отново заплаши с ядрено оръжие ако Украйна освободи окупираните територии.Голям страх в кремълските злодеи от поражението което им е гарантирано. В руския башибозук масово се предават и отказват да влязат в бой. ВСУ ги млати яко,като украинците направо ги побъкаха с дроновете и касетъчните снаряди. По руските телевизии клакьорите на джyджето са тотално объркани и не знаят за какво да лъжат. Вие русофили сте същите мaлoyмници като руските poби на кремълския рептил.
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До до Тъпака отдолу - Чакай сега - обиждаш ме на интелект .. но и на сексуална орентация! Това не е ли малко противно, на вярванията ти/ Както и да - чакм отговор на въпросите си. Кое от тях е "лъжа". Не подкрепям Путин, просот виждам накдъе отиват нещата и предприемам ходове, за да понеса по-малко щети.
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
до 53 На актьора Пригожин ли още вярваш ве, мааааалоумен кравар? Та тоя каза че след няколко дни си заминава от Бахмут, а той след няколко дни го превзе. Каза че отива да сваля Путин с войниците си, а в крайна сметка отиде в Беларус! Толкова ли си маааалоумен да се връзваш на лъжите на тоя готвач на Путин ве? Той го играе ШУТ на Путин, кравар маааалоумен!
39
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
до 49 Костадинов преди 4 дни беше в Германия и хвърли в екстаз привържениците на немската партия "Алтернатива за Германия". Каза им че Германия е зависима държава и само те са избавлението да бъде независима. Силно слово. Има го в ютюб в канала на Костадинов под името СРЕЩАТА. Гледайте го.
38
8
 
5
 
! Отговори
до Тъпака отдолу преди 9 месеца
Дъртите си русофилски лъжи може да си ги zaврете в zaдника нeмит товарищи! Нямате достатъчно интелект за да манипулирате хората по форумите и социалните мрежи Това е отговораПедалче.
37
6
 
7
 
! Отговори
Чакам отговор преди 9 месеца
Пишат се факти. Лъжа ли е, че Украйна изгуби позициите си в близост до анексираните части? Лъжа ли е, че конранастъплението не се получава? Лъжа ли е, че огормна част от популацията на Украйна напусна страната? Лъжа ли е, че икономиката им е пред колапс и се държи само на константни дотации от ЕС и САЩ? Лъжа ли е, че въпреки тежките санкции, руската икономика отчете по-нисък спад от немската?
36
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Русофили *** иТъпи, вие ако имахте достатъчно мозък в кратуната си... първо нямаше да сте русофили... второ, щяхте да имате и някаква дедукция която да ви подскаже, че фашисткия режим в Кремъл и бункерния пcиxoпат са врагове и на Русия... и трето нямаше всеки ден да пишете дежурните си глyпости и лъжи без никаква логика и смисъл...
35
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вовата им скъса шушоните на укрите.Плющи ги нонстоп и няма утре няма вдругиден.Бавно и методично унищожава Украйна и ще я замени с Новорусия.За кокошка няма прошка.