Съпътстващи жертви (кадри на насилие!)

Запис от военна операция, в която са убити журналисти на Reuters
6 апр 2010 16:22,
471

В понеделник сайтът WikiLeaks.org публикува класифициран видеозапис от американска въздушна операция, при която са убити над десет души в предградие на Багдад. Според  WikiLeaks.org това е операцията, при която през 2006 година бяха убити и двама служители на Reuters.

Оттогава Reuters изисква видеото, позовавайки се на Закона за достъп до информация, но без успех. Записът е направен от хеликоптер „Апачи“ и ясно показва стрелбата срещу няколко мъже, които спокойно ходят по улицата.

При стрелбата са ранени и две деца, който били в бус, от който слизат хора и се опитват да спасят един от ранените. Срещу тях също е открита стрелба.

След като двамата служители на Reuters бяха застреляни, агенцията настоя за разследване на инцидента. Заключението след разследването е, че военните са действали в съответствие със закона и правилата за употреба на сила.  

WikiLeaks.org не съобщава как са получили видеото. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


471
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
365
2
 
13
 
! Отговори
Гален преди 14 години
Има още шепа *** в най-изостаналите държави, като Албания дето харесват САЩ.
364
1
 
12
 
! Отговори
nameless преди 14 години
Почти сатанинско.. Далеч, далеч отвъд здравия разум. Тоя свят отива на провал...
363
0
 
4
 
! Отговори
IVAN преди 14 години
Za6toto sa tapi debeli selqnduri, kato toq deto vika UESA na pl6tada!
362
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
После защо САЩ са най-мразената държава в света!
361
0
 
5
 
! Отговори
IVAN преди 14 години
UESA, UESA,UESA!!!
360
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Zaradi takiva kato teb vinagi sam kazval. Zaslujavame si vsi4ko koeto ni se slu4va.....dokazano prost narod. Koga sme podkrepqli pravilnata strana? Koga sme vzemali pravilnoto re6enie? Nikoga. Vinagi e imalo malko normalni i vinagi mnozinstvoto ste bili kirtaci. Za tova:4alga,mutri i Ivanovci(nasranovci) podpat i nadpat. 6te zatavame,ne ami...
359
0
 
4
 
! Отговори
Ivan преди 14 години
Tap si ot tia deto vikaha "UESA" na plo6tada!
358
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ivan-***,ne se opitvai da misli6. Ne ti se otdava,kirtako.
357
0
 
5
 
! Отговори
Ivan преди 14 години
Podlogite na americantsite ve4e ne mogat da izlajat nikoi po sveta, 4e te sa umni i dobri!Pesni4kata svar6i!
356
1
 
6
 
! Отговори
ВСИЧКО Е ПАРИ преди 14 години
НЕ СА ВИНОВНИ АМЕРИКАНСКИТЕ ГРАЖДАНИ ВИНОВНИ СА ТЕХНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ КОЙТО СЕ КОМАНДВАТ ОТ СВЕТОВНИЯ БАНКОВ КЪРТЕЛ ! ВСИЧКИ ИМАТЕ ИНТЕРНЕТ ПОРЗРОВЕТЕ СЕ ЗА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД ПОДГОТВЯН ОТ БАНКИТЕ ЗА НАС РОБИТЕ
355
5
 
3
 
! Отговори
Ivan преди 14 години
***!
354
1
 
6
 
! Отговори
ВСИЧКО Е ПАРИ преди 14 години
НЕ СА ВИНОВНИ АМЕРИКАНСКИТЕ ГРАЖДАНИ ВИНОВНИ СА ТЕХНИТЕ ОПРАВЛЯВАЩИ КОЙТО ИГРАЯТ ПО СВИРКАТА А БАНКОВИЯ КАРТЕЛ НА БИЛДЕРБЕЪРГИТЕ
353
3
 
8
 
! Отговори
Ivan преди 14 години
Amerikantsite sa boklutsi!
352
0
 
4
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Както виждаш не бягам от думата диктатура. Не е хубава дума и нямаше начин да не настъпи криза между суверена и управниците. Настъпи, но не подменихме диктатурата с нещо добро. Сега няма нищо отгоре/като идеология имам впредвид/над всичко е парата и вече по света сме известни с престъпниците, с проститутките си. Ако си отварял чужда преса знаеш какво пишат ако случайно се говори за нас. Преди определено не беше така. Имал съм възможност доста страни да видя и никъде не са се дърпали от мен.
351
0
 
5
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Абсолютно в природата няма/поне това което познаваме/, ортодексално също е само понятие, но тъй като ти явно намекваш за соц режимите то ще се постарая да ти отговоря. Светските диктатури/тези които на пръв прочитси имат всички демократични атрибути / създават блага, култура, а първобитните диктатури/пол пот, сев корея/ унищожават. При соца например Българите бяхме известни по света с оперните си гласове, със спортистите и макар и семпло/в сравнение с богатите страни/ живеехме по добреот други
350
0
 
4
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Просто не четеш. В много от коментарите си пиша : мисля, моето мнение е, смятам... Разбира се, че когато става дума за руснаците, янките, българите , като участници в някакви международни събития или катаклизми става въпрос за държавниците им. Като казваме германците играят добре футбол не значи, че Шмит и Герд от съседната бирария са много добри... Впрочем така пишат, говорят и медиите. Американците бомбардираха, Българите убиха папата...:( Неправилно е, но е влязло в речника на болшинството
349
2
 
4
 
! Отговори
мм преди 14 години
С 10001 първия си коментар, показваш колко си *** и пишман оратор :) Много ме дразнят хора които хал хабер си нямат от нищо, обаче говорят наперено и начетено. Стоят си в малкото ъгълче и пищат от там, разпространяват своята собствена ограничена и неподкрепена с никакви факти гледна точка. Като се изразяваш по такива теми обикновено трябва да подчертаваш че става дума за твоето мнение, а не да вменяваш на други хора собствените си *** виждания.
348
4
 
6
 
! Отговори
мм преди 14 години
В цял свят се случват гадости и за тях са виновни конкретните хора, не са виновни Американците, Англичаните, Руснаците. Ако съм научил едно нещо в тоя живот, това е че обикновените хора са еднакви навскяъде, всеки си работи, гледа си семейството, изплаща си апартамента. Да не мислите че обикновените американци си стоят в дървените къщи, чистят си М-16ките, потриват с ръце и ни мислят злото ! Стоят си и се чудят как да ни завземат и как да ни прецакат.
347
0
 
5
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Много хора мразиш, но не е чудно щом "сам си казваш"...:(
346
1
 
8
 
! Отговори
к преди 14 години
Дали пък целта на "появата" на клипа не е друга. Може би сплашване на "раята", или пък показва страхът на тиранина. Знае ли човек. Във всеки случай тези момчета, които стрелят, вероятно ще свършат в психиатрична клиника, тогава ще е тяхната.