Съпътстващи жертви (кадри на насилие!)

Запис от военна операция, в която са убити журналисти на Reuters
6 апр 2010 16:22,
471

В понеделник сайтът WikiLeaks.org публикува класифициран видеозапис от американска въздушна операция, при която са убити над десет души в предградие на Багдад. Според  WikiLeaks.org това е операцията, при която през 2006 година бяха убити и двама служители на Reuters.

Оттогава Reuters изисква видеото, позовавайки се на Закона за достъп до информация, но без успех. Записът е направен от хеликоптер „Апачи“ и ясно показва стрелбата срещу няколко мъже, които спокойно ходят по улицата.

При стрелбата са ранени и две деца, който били в бус, от който слизат хора и се опитват да спасят един от ранените. Срещу тях също е открита стрелба.

След като двамата служители на Reuters бяха застреляни, агенцията настоя за разследване на инцидента. Заключението след разследването е, че военните са действали в съответствие със закона и правилата за употреба на сила.  

WikiLeaks.org не съобщава как са получили видеото. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


471
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
345
8
 
4
 
! Отговори
mm преди 14 години
Аз лично мразя русофилите и присмехулниците, явно това ме прави оригинален :) Сам си казвам Евала.
344
1
 
4
 
! Отговори
няма значение преди 14 години
когато отидеш на море лятото в някой ПРОВИНЦИАЛЕН, крайбрежен, български град, моля те, изнеси пак същата "реч"
343
4
 
14
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Прибалтика и Полша мразят Русия, Китайците не обичат японците, Англичаните -французите, германците също.... Всички /без Острова/ мразят американците! Така, че да мразиш янките не е оргинално-млазят ги всички! Американофобията с две думи е норма за нормалност.
342
4
 
4
 
! Отговори
НКВД преди 14 години
Дежурните АМЕРИКАНОФОБИ пак ИЗПЪЛЗЯХА ...!!!
341
0
 
7
 
! Отговори
- преди 14 години
Тоя пък 371 хората умират той пак за безценната си София дрънка. Абе на вас "софиянци" дето бабите ви са дошли преди едно поколение с цървулите в търсене на по-добър живот - не ви ли писна вече??? Какъв софиянец си ти, гегата на дядо ти още виси зад вратата?Трябва да си адски болен, за да намериш нишката "София-провинция" в репортаж за убийството на някакви "терористи" от американците.
340
11
 
7
 
! Отговори
Георги преди 14 години
Една арогантна аналогия - американците за света са като провинциалистите за София. И едните, и другите са нежелана напаст. Но какво да се прави, едните "творят" демокрация, а другите се възползват от нея.Поздрави на всички селяни по душа!
339
2
 
10
 
! Отговори
Raziel преди 14 години
Не защитавам никой, просто гледам всички гледни точки. Нима ще отречеш, че като видиш арабин в автобуса с раница, първата ти мисъл не е "дали сега няма да се взриви тоя"!
338
4
 
13
 
! Отговори
ха! преди 14 години
всъщност истината е, че САЩ от както са се пръкнали на тоз свят само крадат и правят войни! Отишли на континета, индианците ги спасили да не умрат от глад, а за отплата те ги натикали в лагери, където измрели като кучета! Велики са на приказки - съсипана икономика, с най-големия вътрешен дълг в света.Това е една алчна и нагла държава, която произвежда PR за да могат шарани като теб да им лижат задните части!!!
337
7
 
9
 
! Отговори
Raziel преди 14 години
Искам само да поправя автора на статията - това не е хеликоптер Апачи, а самолет Lockheed AC-130 Gunship!P.S.: Също така искам да добавя, че на записа ясно се чува, че наземните части в близост потвърждават, че хората са въоръжени.В миктобуса може действително да има деца, но замисляте ли се дали тези деца не носят по една жилетка с експлозив и не са тръгнали към някоя болница или училище например?
336
0
 
7
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Мислил съм за този парадокс и друг път. Моето мнение/не го налагам в никакъв случай/ за Австралия съвпада с това на Дарвин/за труда и еволюцията/. Строг режим, оцеляваш единствено ако се трудиш , плюс културата и юрискдикцията на Англия. Може би и Щатите щяха да бъдат приятен народ ако не се бяха измъкнали от опеката:) Сега за Большой. Богатия винаги дава. Няма световна сцена без артисти от Большой. Большой да се е затрил, да е обеднял??? Впрочем трупата на Малий сигурен ли си че отстъпва:))))
335
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Потвърждава се мнението, че у нас по луди от лудите са техните лечители...
334
0
 
7
 
! Отговори
присмехулник преди 14 години
Една известна красавица предложила брак на Бърнард Шоу. Той я попитал защо се е спряла на него. Тя му отвърнала, че детето им ще съчетае неговия интелект, ум и нейната красота... Бърнард се засмял и я попитал какво ще стане ако се съчетаят нейния ум с неговата "красота":))) Това по повод "генетичния" ти прочит на Щатите. По тази логика драги японците, германците, китайците трябва да са *** като сравнително "чисти" нации, а руснаците вундеркинди-там са смесени над 120 националности.
333
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"САЩ са създадени от престъпници", Австралия също, а са едно добро място за живеене, привличащо хора от целия свят, а комунистическия лидер Русия кого е привлякла с толкова справедливия си строй? Спомни си вица как Большой театър след чуждестранно турне се превръщал в Малий...
332
2
 
2
 
! Отговори
Психиатър преди 14 години
Май не е само Герберчето избягало от санитарката. И други има!
331
2
 
3
 
! Отговори
Авесалом преди 14 години
Е-е-ех, мечти!
330
2
 
5
 
! Отговори
Авесалом преди 14 години
Ами какво чакаш? На добър път - щом като доброволно ти се става роб.
329
8
 
5
 
! Отговори
Джон преди 14 години
Като допълнение ще кажа Защо САЩ е най-силната и най-велика Държава - Защото реално 97% от Американското Население не са местни Американци(Янки),ами са събрани хора от цял свят, всеки с своя ум и потенциал е давал и ще дава по малко от себе си, и така 300 000 000 ума събрани на едно място непрекъснато дават и подсилват тази огромна МОЩ на САЩ. Единствения проблем си остават Природните Ресурси, но много скоро Американските учени като разработят ново поколение БИО-ГОРИВО, което ще бъде дори по-мощ
328
1
 
4
 
! Отговори
Бягайте! преди 14 години
Всеки УМЕН в България направи така и сега тука са останали само Комунисти, *** и заблудени "Патриоти", на които им харесва да живеят в такава мизерна Държава като България, в която Управлява МАФИЯТА, чрез поставени политически партии!
327
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Че каква е разликата между червените кхмери и ортодоксалните комунисти?
326
1
 
2
 
! Отговори
iDiot преди 14 години
Група от "индивиджуалс" станаха на руска салата