В Полша ще кастрират педофилите

Законът бе одобрен от парламента през септември, а от днес е в сила
8 юни 2010 15:06,
98
В Полша ще кастрират педофилите
Ако съдията прецени, обвиняемият ще може да бъде подложен на химическа кастрация. Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Закон, който предвижда задължителна химическа кастрация за педофили, признати за виновни за изнасилване, както и за извършители на кръвосмешение, влезе от днес в сила в Полша.

Документът бе одобрен от парламента през миналия септември, предаде АФП.

Съгласно закона всеки, осъден за изнасилване на дете под 15-годишна възраст или на близък роднина, може да бъде задължен от съда да премине медикаментозна и психологическа терапия за намаляване на сексуалните желания, след като излежи присъдата си в затвора.

Преди да вземе решението, съдът трябва да се съобрази с мнението на психиатри, сексолози и психолози.

Променят се и присъдите за изнасилване на непълнолетни - стават от 3 до 15 години затвор.

Досегашното наказание беше от 2 до 12 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
8
 
! Отговори
муспи преди 13 години
При нас такъв закон веднага ще удари по Светлин Русев, и цялото Политбюро, правителствата и парламента. Такъв закон по същество е антисемитски.
71
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти мислиш ли дори за секунда преди да обвиняваш другите в глупости? Според теб колко от 14-15 годишните девойки ходят със своите сополиви връстници. Всички са с 19-20 годишни и нагоре. Дай всички да ги кастрираме? Мислете бе хора, мислете. Стига сте хейтвали
70
2
 
7
 
! Отговори
до 54-ти преди 13 години
Страхотна глупост си написал. Ами този 19 годишния трябва да знае, че попада под ударите на закона с 15 годишната, тя е непълнолетна. Така че този да си търси наборките.
69
1
 
20
 
! Отговори
Ано преди 13 години
Предлагам у нас да се кастрират всички изнасилвачи, а не само педофилите. Да не би геронтофилите да са цвете за мирисане!
68
1
 
29
 
! Отговори
аз преди 13 години
Масово *** трябва да кастрират, там всички са педофили!
67
1
 
24
 
! Отговори
Петър преди 13 години
Тия поляци направо се издигнаха изведнъж в очите ми. Не, че не ги уважавах, ама сега, повече от преди. Макар, че аз не бих въвел скастрацията, защото това няма да изкупи мъките на изнасиленото създание. Аз бих го убил, но не съм шеф и не е меродавно мнението ми. И понеже е изнасилвал, бих му сглобил една бавнооборотна дрелка, да му навира изкуствен фалос, в дирника, за да усети каков е причинил. И това би продължило, докато умре, от ... кеф. Биха го нарекли чудовищно, но е само огледална Правда.
66
2
 
15
 
! Отговори
H8C0RE преди 13 години
Да го дамгосат по челото, та навсякъде да го бият и гонят - наказание като за ***, а не след броени години да излезе и пак да си го развява като пич.
65
2
 
25
 
! Отговори
А! преди 13 години
Това наказание би решило проблема с *** демографски бум у нас!
64
2
 
38
 
! Отговори
123 преди 13 години
еее супер..една държава с нормално мислене
63
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
V ARJENTINA NA OSADENI ZA PEDOFILIA INJEKTIRAT V MOZAKA LEKARSTVO OT KOETO OSTAVAT INVALIDI ZA CIAL JIVOT.NASTANQVAT GI PO LUDNICI KADETO SI PREKARVAT OSTATAKA OT JIVOTA.
62
1
 
14
 
! Отговори
91 преди 13 години
ЕВАЛА!!!!
61
3
 
0
 
! Отговори
d-r преди 13 години
Каква е разликата между мъдо и ***?С мъдото можеш да си направиш ***, но от ташака мъдо не става!Ако те изташачат, може да го понесеш, но ако те измъдят ... о, о, о... боли много!
60
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И не мога да разбера за какво ти е химична кастрация, ако виновният е в затвора. Ако смяташ че съдът е справедлив, значи той ще си лежи в затвора. Там ако е много потентен, още по-зле за него. Ако пък смяташ, че съдът в България не е справедлив, значи пък си противоречиш.
59
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Въпроса е в доказването!!! Представи си, че някой гнусен *** те нарочи да те изнудва. Хванат се някакси и те изработят, да "докажат" че си бил с детето му. Не казвам, че може да стане лесно. Но в България всичко се случва. Нищо чудно утре тебе да те изкарат педофил.
58
2
 
7
 
! Отговори
bla-bla преди 13 години
Анонимен 58, каква е другата гледна точка при доказано умишлено изнасилване? Гледната точка на изнасилвача и педофила ли? "Правеше ми се секс с едно малко детенце, опънах си го с кеф, а те сега искат да ме кастрират? Ама аз имам друга гледна точка, защо така?". Говори се за химическа кастрация при потвърдена на последна инстанция присъда, а не след присъда на първоинстанционен съд, баламурници!!!
57
2
 
9
 
! Отговори
Темида преди 13 години
И жигосване по лицето с някакъв знак, та да го носи до гроб като прокажен!И бой с тояги ако може!!!
56
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Имам чувството, че тука е най-безмозъчната тълпа, която е жадна за лов на вещици. На такива като вас е достатъчно да бъде посочен някой с пръст, за да го разкъсате на секундата. А после изобщо няма да мислите, дали е бил натопен и дали има изобщо някаква вина. Хора, които не опитват да видят и другата гледна точка са най-лесни за манипулиране.
55
1
 
11
 
! Отговори
! преди 13 години
Съвсем правилно, и тук трябва да ги кастрират, даже може да не е химически.
54
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
медикаментозна терапия за намаляване на сексуалните желания е чиновнически термин и се използва както "механичен възпитателен метод" т.е. - бой !!В случая става въпрос за химическа кастрация - т.е. хормонално въздействие с необратими последствия. Третираните обекти, след обслужването, ще станат асексуални, т.е. без сексуален нагон и желания, Нещо като "интелигент без мозък" процедурите са много успешни и хуманни
53
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Затова - ако трябва направете доживотна присъда, ако е виновен - да лежи. Но не трябва да се взимат мерки, които са непоправими. Поради това съображение в много страни е забранено смъртното наказание, а не защото няма някои, които наистина го заслужават.