Меркел съгласна: Взимат по 500 бежанци месечно от Турция

Правителството взело решението преди няколко седмици
Обновена: 3 фев 2017 06:33 | 2 фев 2017 22:22,
136
Меркел съгласна: Взимат по 500 бежанци месечно от Турция
Снимка: Reuters

Германия се съгласи да приема всеки месец по 500 бежанци от Турция, заяви канцлерката Ангела Меркел в Анкара след срещата с турския премиер Бинали Йълдъръм.

"Решихме, че всеки месец ще приемаме по 500 бежанци, за да можем да помагаме в конкретни случаи", каза Меркел, цитирана от ДПА и БТА.

Тя не съобщи никакви подробности за плана за приемане на бежанци.

Според правителствен източник германското правителство е взело това решение преди няколко седмици, уточнява ДПА.

През март миналата година Европейският съюз и Турция приеха  споразумението, което трябваше да спре потока от мигранти от Турция през Егейско море в ЕС.

Споразумението предвижда връщане на незаконно пристигналите мигранти от гръцките егейски острови в Турция и включва механизъм "един за един": за един върнат от егейските острови в Турция сирийски бежанец, от Турция в страна от ЕС трябва бъде пренастанен друг сирийски бежанец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая жена наистина не е добре. В Германия няма ли лекари.
73
0
 
3
 
! Отговори
Otvraten преди 7 години
Ega ti tupata ofca
72
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германия-не ходете там!После се чудят,защо има тероризъм в Германия.
71
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Какви бежанци бре? Нали товариш Путин победи в Сирия и я освободи? Що бягат от братушките си сирийците?"ЛИЧИ СИ, ЧЕ ТВОИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ НЕ ПОКАЗВАТ В КАКВО СЪСТОЯНИЕ СА БИВШИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА! ВИЖ САМО ХАЛЕБ И ЩЕ РАЗБЕРЕШ ОТ БОМБИТЕ В, КОЕ СЪСТОЯНИЕ Е!ЕДИН СЪВЕТ! МАХНИ КОНСКИТЕ ОЧИЛА!ЗОНАТА ЗА СИГУРНОСТ, КОЯТО БЕШЕ ПРЕДЛОЖИЛ "ДИКТОТОРА", БЕШЕ ЛОША ИДЕЯ НАЛИ?:-):-)
70
1
 
9
 
! Отговори
Любима МУТИ преди 7 години
А сега и да си я преизберат!
69
3
 
14
 
! Отговори
Да-аааа преди 7 години
И по 500 от България, не може ли? Като свършат, ще им допълним с наши индийци.
68
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Живея в Германия...за съжаление тук всичко е завладяно от "демократите" Медиите, интернета,всичко... се следи! Научени са да се следят взаимно,доносници са...:) години САЩ ги владее, ама сега вятъра духна наобратно и са в паника. Меркел си е творение на ЩАЗИ, знае се... Жал ми е за нормалните останали германци, не заслужават тази участ която им налагат.
67
3
 
3
 
! Отговори
Табак-оff преди 7 години
До 87Frau Merkel ги е питала когато са гласували за нея да стане канцлер. ;)
66
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А фрау Меркел попитала ли е германците дали искат да приемат още бежанци? За изнасилените жени в Кьолн, за изнасиленото момче в басейн и за изнасиления кмет питам.
65
7
 
5
 
! Отговори
Пустиняк до 83 преди 7 години
Що пишеш глупости! Кой ги храни? Да не би нашата ***, дето е на пълен пансион в ЕС?
64
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо, когато са такава манна небесна тези мигранти , не ги вземат в САЩ бе ПУСТИЯК.Ще печелят и те милиарди от тези убавци . Глупости на търкалета пишеш .
63
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПустинякПроблемът е ,че тя ги събира и след това кара другите държави да ги хранят.
62
4
 
8
 
! Отговори
Business преди 7 години
Вие или не искате да разбере или нямате update за новия Windows , от Бежанци се правят милиони пари тоест доходен Business е това
61
24
 
5
 
! Отговори
Пустиняк преди 7 години
Баба ви Меркел превърна Германия в лидер на Европа. В голямата криза Германия намали безработицата, а положителното и търговско салдо е 300 милиарда годишно. Германската икономика ври и кипи и тези 500 новодошли месечно са и добре дошли. Баба ви Меркел, немците щот не са стадо, пак ще си я изберат. И кво сте се разквичали. Нали в Германия ще ходят! За Германия се загрижили. Айде кротко в ***!
60
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така или иначе Германия плаща милиардите за Бежанци , та който плаща той поръчва музиката иначе тука само хипотези от други Измерения но не и от планетата Земя
59
8
 
8
 
! Отговори
Курти преди 7 години
Сиромаси,приема на бежанци в Германия е за ваше добро,така са раздадени картите ,че друг изход от тази криза няма,по добре Германия да ги приема пред това да минат като стадо бикове над 2 милиона през България.Меркел във момента ви спасява гладните заадници
58
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каквото и да правите колкото и да хейтвате не можете да промените факта че Турция е влиятелна държава и си казва тежката дума командва слаби държави като нашите България Германия Франция и Италия ... Официални ви заявявам че от тази година сме под командването на турците хайде да ви е честито смешковци...
57
1
 
28
 
! Отговори
don преди 7 години
меркел унищожителя на германската нация и държавапроводник на политиката на С.О. рос .Тя е готова за международния съд в Хага да бъде съдена за геноцида на който подложи гражданите на ЕС. Хитлер поне е мелеел за Германия и за нацията си а тази продажница иска да я съсипе.
56
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ааааа не така , каза , че всички са добре дошли !
55
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе накрая няма ли един нормален немец да я гръмне тая плесен?