Руски изтребител прехвана US В-52 над Балтийско море

Бомбардировачът летял близо до руското въздушно пространство
6 юни 2017 15:37, Елка Василева
150
Руски изтребител прехвана US В-52 над Балтийско море
Снимка: архив, Reuters

Руското министерство на отбраната съобщи, че негов изтребител е прехванал американски стратегически бомбардировач, летял близо до руското въздушно пространство, предаде Асошиейтед прес.

Изтребител Су-27 е бил изпратен тази сутрин в район над Балтийско море, след като руските радари засекли прелитащ покрай границата на въздушното пространство на Русия летящ обект.

Още по темата

Според министерството руският самолет го идентифицирал като американски стратегически бомбардировач В-52 и го съпроводил, докато се отдалечил.

Такива случаи близо до границите на руското въздушно пространство е имало и преди. През септември руски изтребител прелетя само на 3 м от разузнавателен самолет на военноморските сили на САЩ над Черно море. Тогава САЩ окачествиха като опасен начина, по който е било извършено прехващането.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
1
 
0
 
! Отговори
Фронто преди 6 години
В52 още ли е на въоръжение? На страха очите са големи.
99
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствения начин един кораб да оцелее, е да бъде във въртешно за държавата море изцяло заобграден от суша и противоракетни комплекси, но дори и тогава изобщо не е сигурно. Корабите са свръх уязвими, независимо какви системи за защита имат. Ефективни са единствено срещу държави като България, Афганистан и всякаква друга *** без минимална ефективност на армията.
98
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като България се е сдобила с цар русофоб, който е започнал да раздава русофобски постове и русофобски пенсии, цялата българска псевдоинтелигенция, като вазов, стават русофоби. От най отявлени русофили изведнъж се превръщат във върли русофоби заради едните пенсии и постове. Също като нашите активни борци - от величаещи БКП и СССР се превърнаха в най - върлите русофоби. Винаги сме си имали *** в нашите, Българските редици ;)Как да ни уважават другите държави...
97
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прихванали си онова във потурите, смех на буци. Реалността е по-различна от пропагандните клипчета в тубата. Съпоставете ВМС на САЩ и Русия, какви кораби имат едните и другите (и не ми дрънкайте за подводници, плс, щото руските повечето гният и ръждясват), колко самальота съвременни имат?! Хора, мили, ми Америка има над 2000 бойни дрона, а в самолети превъзходството е колосално! Да, в пехота и танкове руснаците са добре, ама това стига за отбрана, за друго не върши работа. Много са зле, ама мног
96
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според министерството руският самолет го идентифицирал като американски стратегически бомбардировач В-52 и го съпроводил, докато последният се отдалечил към дъното на морето.
95
4
 
1
 
! Отговори
пак тези руснаци преди 6 години
Иван Вазов е съжалявал че в пристъп на слабост е написал Под Игото
94
3
 
7
 
! Отговори
пияна гарга преди 6 години
Минал само на 3 метра защото не го е видял и едва не се блъснал.
93
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МакеИ за Македония има ядрени ракети. Ядрени ракети да искаш - доволен ще останеш.
92
8
 
4
 
! Отговори
Майор Грудев-Сливен преди 6 години
Союз нерушимый республик свободных</p><p>Сплотила навеки Великая Русь.</p><p>Да здравствует созданный волей народов</p><p>Единый, могучий Советский Союз!</p><p>Славься, Отечество наше свободное,</p><p>Дружбы народов надежный оплот!</p><p>Знамя советское, знамя народное</p><p>Пусть от победы, к победе ведет!(:(:(:
91
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
onzi den gledam xvar4at iztrebiteli edin sled drug nad balkana vikam 4e nie imame 2 4ak togava zagrqx 4e ne sa na6i
90
3
 
9
 
! Отговори
Маке преди 6 години
То и Македонията ще е у НАТО скоро.
89
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Черна гора не е проблем. Русия няма предприема нищо сега след влизането и в НАТО. Черна гора от месеци вече е програмирана в като цел на ядрените балистични ракети, отдавна се знаеше, че ще се присъедини към НАТО, няма да чакат руснаците формалното присъединяване.
88
6
 
7
 
! Отговори
:))) преди 6 години
Памперси, памперси, а?
87
12
 
33
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 6 години
Обикалят великите американци около Русия като кучета около месарница.Не мога да разбера *** - уж Русия бедна и изостанала, защо САЩ богата и развита обикаля около бедна и смотана Русия.Ще изядат и те големия бахур като немците и преди това Напольончо и ще се успокоят.
86
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аууу...колко страшни и велики са ушанките. Прихванали самолет е и кво???
85
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съвсем скоро ще има свален самолет на великите космически сили. Само да видим дали ще е от някое айше или от начинаещ американски курсант.
84
1
 
12
 
! Отговори
УжасТ преди 6 години
Черна Гора в НАТО! УжасТ!
83
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Френското джудже - най-силното джудже. Цял атлант!
82
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Русия - най-военолобивата страна в света управлявана от хипофизно джудже с мания за величие.Русия - срамът на съвременната цивилизация."А Франция се управлява от импотентно, бездетно, арабофилско хипофизно джудже с мания за бабички, неустановена сексуалност и Наполеонов комплекс. Още по-голям срам. Галактически срам!
81
15
 
10
 
! Отговори
Лава на Русия преди 6 години
Русия - най-големият враг на България.Русия - най-военолобивата страна в света управлявана от хипофизно джудже с мания за величие.Русия - срамът на съвременната цивилизация.