Среща Ким – Си: Пхенян и Пекин засилват сътрудничеството

Севернокорейският лидер разказа за срещата си с Тръмп
21 юни 2018 07:44,
12
Среща Ким – Си: Пхенян и Пекин засилват сътрудничеството
Снимка: Reuters

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун и президентът на Китай Си Цзинпин обсъдиха мерки за засилване на стратегическото и тактическото сътрудничество между двете страни. Двамата проведоха втора среща вчера, съобщи севернокорейската държавна агенция КЦТА, цитирана от Ройтерс и БТА.

Разговорите между Ким и Си са се състояли по време на посещението на лидера на КНДР в Пекин. На срещата Ким Чен-ун информира китайския президент за съдържанието на срещата си с президента на САЩ Доналд Тръмп от миналата седмица.

Ким и Си са обменили "сериозни мнения" за "настоящата нова ситуация", съобщи КЦТА.

Във вторник севернокорейските медии съобщиха, че Ким и Си са постигнали договореност за денуклеаризацията на Корейския полуостров, след като са обсъдили резултатите от срещата на върха между КНДР и САЩ в Сингапур.

Преди срещата си със Си Цзинпин Ким Чен-ун е посетил селскостопански институт на Китайската академия за селскостопански науки, където е наблюдавал отглеждането на зеленчуци. Той е посетил и център за контрол на пътния трафик в Пекин.

Вчера следобед Ким е отпътувал за Пхенян.

Ким Чен-ун обеща да превърне икономиката на Северна Корея в приоритет, след като обяви постигането на целта за разработване на ядрени оръжия.

През последните месеци севернокорейските медии редовно изтъкваха напредъка в селското стопанство и промишлеността на страната. В Сингапур Ким похвали "чистата, красива и развита" нация и заяви, че е научил много от тази процъфтяваща страна, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
2
 
! Отговори
до 8 преди 5 години
Няма значение че китайците работя като роби,живеят като работи и взимат по 300 лева,важното е че Китай е велика сила.Такае и в Русия,така е и вСАЩ.Всичко извън Европа е диващина,комунизам,капитализам и кви ли не дивотии.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Боко никъде не го посрещат с почетен караул.Дори не го поканиха при подписването на договора за името на Македония.Пък уж още е европредседател.Дрън - дрън.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КИМ СТАНА СВЕТОВЕН ПОЛИТИК.КАТО ИМ ПОКАЗА РАКЕТИТЕ И ВСИЧКИ КЛЕКНАХА.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе според мен за други неща са си говорили, предвид търговската война на САЩ и Китай :)Си, ще натисне спирачките на Ким, не знам Тръмп какво си мисли, но тия двата процеса са като скачени съдове - могат да вървят само заедно.
7
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
5, ЗА КАКЪВ ПРЕХОД ГОВОРИШ В КИТАЙ- ТАМ Е КОМУНИЗЪМ, НИЩО НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО, МАЛКО ФАКТИ- УСЕДНАЛОСТ, С ДРУГИ ДУМИ НЕ МОЖЕШ ДА ЖИВЕЕШ И РАБОТИШ АКО НЕ СИ ЖИТЕЛ НА ДАДЕНО НАСЕЛЕНО МЯСТО, МИЛИОНЕРИТЕ СА КОМУНИСТИТЕ, КАКТО И ТУК, А МИН ЗАПЛАТА Е ТОЛКОВА КОЛКОТО РУСКАТА ОКОЛО 280 ЛВ- СПРАВКА СВЕТОВНА БАНКА И ГУГЪЛ ПРЕВОДАЧ.
6
4
 
4
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
Ким Прас Ун защо пътува с Еър Чайна, няма ли си собствен самолет??
5
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Китайците доста добре се справят с прехода от комунизъм към капитализъм за разлика от руснаците. Тоя знае от къде да учи
4
0
 
5
 
! Отговори
До 2 преди 5 години
Абе... това (акъла) или го имаш или го нямаш. Даскалото само помага.
3
5
 
0
 
! Отговори
Манчо преди 5 години
Да живеят всички комунистически партии във всички държави без Китай !
2
2
 
12
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Тоя Ким се оказа май най-големия и най-умния играч от цялата им фамилия :) Мисля, че това се дължи на факта, че е завършил образованието си в Швейцария. Надигра Тръмпът като спря една така и незавършена ядрена програма и предполагам се е договорил за отмяна на някой санкции, както и за хранителни помощи. Абе покер играч от класа, евала. Сега кой знае какво ще поиска и от китайците :)
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Три дни чакам тази статия. По-добре късно...