Елизабет II трогната от празненствата, благодари на нацията

Приключиха тържествата за платинения юбилей на британската кралица
6 юни 2022 10:10, Елка Василева
15
Елизабет II трогната от празненствата, благодари на нацията
Снимка: архив, БГНЕС

Британската кралица Елизабет Втора заяви, че е дълбоко трогната от празненствата по случай нейния платинен юбилей като монарх и допълни, че е "твърдо решена да продължава да служи на нацията по най-добрия начин в рамките на нейните възможности".

Още по темата
Кралицата, която пропусна много голяма част от най-различните мероприятия по време на четирите почивни дни, изненада приятно участниците в голямото юбилейно шествие-карнавал, приключило пред Бъкингамския дворец, като се появи на балкона да ги приветства, предаде БНР.

Елизабет Втора бе придружена от принц Чарлз и Камила и принц Уилям и Кейт с трите им деца.

По-късно в писмо до британците 96-годишния монарх благодари на нацията, отбелязвайки, че се надява "това възобновено чувство на задружност да продължи години напред".

В юбилейното шествие-карнавал участваха около 10 000 души, 6 000 от които бяха актьори и звезди от различни сфери, които на практика разказаха на събралото се голямо множество историята на живота на кралицата по най-артистичен, ексцентричен и забавен начин.

В парада бе използвана същата 260-годишна златна каляска, с която Елизабет Втора е била откарана за коронясването ѝ през 1953 година.

Междувременно в неделния заключителен ден милиони из цялото Обединено кралство участваха в така наречените "патриотични" улични партита, пикници и барбекюта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имат пари - фъргат
13
1
 
5
 
! Отговори
MONAD преди 1 година
Как да не им благодари, нали нацията плаща за кралския масраф, и всяка година им струват все повече и повече.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пир по време на чума. Триумф на рухващата империя под тежестта на първосигнално пресищане и разюздена извратеност...
11
1
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 година
Да е жива и здрава, много кадърен монарх. Има добро, приятелско отношение към България освен това.
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПУТИН СЪЩО ЩЕ ПРАЗНУВА ПЛАТИНЕН ЮБИЛЕЙ КАТО ПРЕЗИДЕНТ НА РУСИЯ.
9
5
 
4
 
! Отговори
Чарлз преди 1 година
Ваше, Велечество, мамо... Муахахаха...
8
1
 
1
 
! Отговори
Име преди 1 година
До 1, на теория е така, но на практика не е. Парламентът на Великобритания има две камари, тази на лордовете с кой си мислите,че "играе"?
7
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е едно куку, наречено - кралица. Щом иска да е кралица, да отива в Саудитска Арабия. В модерния и съвременен свят, каквато е Англия, няма място за такива. Въобразява си, че е недосегаема, с кралска синя кръв. С реки от кръв монархистите взеха властта в стара Великобритания. Би трябвало да се срамува, а не да й викат ура и да й ръкопляскат
6
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей много са прости тия Британци! Бабето има 28 милиарда паунда! Междувременно всяка година публикуват колко пари са дадени за нея и изхарчени от данъкоплатците за предходната година. Дали са и 55 милиона паунда за "дейности, обслужване и издръжка на кралското семейство" и още едни 38 милиона паунда за "реновации на кралските имоти включително Бъкингамския дворец". Някой може ли да ми обясни защо почти 100 млн паунда са дадени от гражданите за бабе МИЛИАРДЕРКА, която НИЩО не прави?
5
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
крепостните селяни са силно заинтересовани какво е казала страта вещица
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Парламентът във Великобритания е образец за парламент. След 89-та година и нашият искаха да го превърнат по великобритански модел, но много сложно да го направиш двукамерен. И там какви крясаци наставта, бият се, не е като при нас - само с жестове и закани. Там директно налитат.
3
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обичат си британците кралицата, много са сърцати, успели, богати. А тук провинциалистите милеят за ТКЗС-то, софрата и Бай Тошо. Затова едните ще са винаги първи, а ние- последни.
2
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'твърдо решена да продължава да служи на нацията по най-добрия начин в рамките на нейните възможности' ---- как служиш, ти само цоцаш от данъците, м а бабооооо
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По време на битката срещу английската монархия, в Бъкингамския дворец за обезглавили дядото на Елизабет Втора, нейната баба, чичовци и разни там прабратовчеди. По силата на демократичен ферман подписан от камарите на Парламента, й се отнема цялата власт върху управлението на държавата и гласът на суверена става единствено Парламента на Великобритания. Кралицата фактически няма власт, а само може да прави предложение до Парламента.