Бьорк пее за независимостта на Тибет в... Шанхай

Публиката напусна залата набързо
4 мар 2008 13:32,
13
Бьорк пее за независимостта на Тибет в... Шанхай
Тибет, Тибет...Снимка: wordpress.com

Исландската певица Бьорк си навлече гнева на китайските фенове, след като по време на концерт в Шанхай завърши своето емоционално изпълнение на песента „Обяви независимост“ (Declare independence), викайки „Тибет, Тибет“.

Бьорк използва тази песен, за да изрази своята позиция и по други въпроси на нашето време.

По време на своя концерт в Япония през февруари тази година, тя посвети песента на независимо Косово, а в клипа си към „ Declare independence“ певицата позира със знамената на Гренландия и Фарьорските острови – територии, които се контролират от Дания.

Изявленията на Бьорк не бяха коментирани по държавните медии в Китай, но информация за тях се появи в редица китайски уеб сайтове, които веднага се препълниха с гневни коментари на китайски юзъри.

„Ако наистина е направила това, тогава тази жена ще накара хората да повърнат“, е само един от коментарите в популярния китайски сайт sina.com.

По думите на един от зрителите на концерта- английският учител Стивън Гау, който живее в Шанхай: „Атмосферата беше много странна и напрегната, в сравнение с останалата част на концерта преди това“.

„Хората не я освиркаха, но напуснаха много набързо залата на Shanghai International Gymnastic Center“, разказва още Гау.

58-годишното управление на Китай в Тибет често е критикувано в западните медии и от активистите за човешки права, а много от тибетците все още считат Далай Лама за свой легитимен държавен глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
пуггук преди 16 години
дано #5 да е казал истината и да няма нищо такова за което тука разни се пенятщото да наречеш някой *** глобалист когато иска независимост е ...колкото до цървулите не виждам къф е проблема това са обувки с ненадминати качества в условията в които са ползвани като издръжливост и комфорт.
11
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
goliama 4ast ot jenite se razdeliat na : , prosti i prosto .E, na tazi kadyna e ot tretite
10
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
az ne sum sigurna, che tq e naqsno koi znae kolko s vuprosite na tibet i kosovo. za tibet ne iskam da komentiram, vupreki che poziciqta mi e blizka do neinata, poradi prostata prichina, che ne sum se zapoznala obstoino s vuprosa, no za kosovo sum tvurdo protiv i tq da mi kazva, che trqbva da e nezavisimo, a ne sum sigurna dali znae kude se namira.
9
0
 
2
 
! Отговори
... преди 16 години
Много оргинален си 2+2! На никой не му пука за комунизма! Бьорг може да е инатерсна и да има странни роли, но е малко странна и не е задължително всеки да одобрява поведението и! Всеки си имам мнение и никой не те засяга лично, за да си позволяваш да нарчаш хората ***! Ти като не си *** не се дръж като ***! Пак ти казвам, че на никой не му пука за комунизма!
8
0
 
2
 
! Отговори
2+2 преди 16 години
освен интересна певица, Бьорк е страхотна актриса, след като най-талантливият жив режисьор и е поверявал главна роля в свой филм. Която тя изпълни чудесно. Китай е държавата избила най-много свои граждани - повече и от сесесере. Даже. Но цървулите тук па са за цървулската правда - да живей кумонизъма - щото е голем и китайски, и ууу на Бьорк, щото е против големия китайски куманизъм. Който така е драг на другарите с цървулите.
7
0
 
2
 
! Отговори
Мамантос преди 16 години
Или -- *** глобалистка ибрикчийка, или ***, тенденциозни и лъжливи юдо-масони в dnes.bg.E, sorry, *** -- Русия ще ви го...
6
0
 
2
 
! Отговори
Веселяк преди 16 години
Бьорк е изразила своето мнение. Искрено се възхищавам от постъпката и на ангажиран с проблемите на света човек. Харесвам и музиката и личността и. Ако имаше повече като нея света щеше да е различен.
5
0
 
2
 
! Отговори
глупости преди 16 години
по едно стечение на обстоятелствата бях на този концерт онзи ден и нищо подобно нямаше. истината се изчерпва с тва че концертът найстина беше там на 2.3.2008. публиката беше основно чужденци- кви разгневени китайци?!?! пак сте преписали някаква партенка!!!
4
0
 
2
 
! Отговори
.gdarte.com преди 16 години
Абе, преждеизказалите се, вие изобщо знаете ли какво е това Тибет и нещо за историята му, че да давате мнение? Тибет е окупиран от Китай без за това да има каквото и да било основание!!! И на мен Бьорк не ми е симпатична и не харесвам музиката и, но за това, което е направила и свалям шапка! За постъпка канто тази се иска много смелост и твърдо убеждение! Виж, за позицията и по косовския въпрос мнението ми е друго, но......
3
0
 
2
 
! Отговори
vv преди 16 години
nit mozhe da pei, nit ima mozyk v glavata, a i izglezhda otvratitelno s tova ki4ozno obleklo
2
0
 
2
 
! Отговори
* преди 16 години
Бьорк е *** фитка и такава ще си остане. Тя въобще не е разбрала в коя страна пее :)
1
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Силно антипатична личност.