Най-масовият страх е да не останем без телефон

Във Великобритания от номофобия страдат 66% от потребителите на GSM
Обновена: 8 май 2012 15:55 | 8 май 2012 15:51,
22
Най-масовият страх е да не останем без телефон
Срещу номофобията няма застраховани. Снимка: Булфото

Страхът да не останем без телефон е най-често срещаният на планетата. Изследване на британски учени, публикувано във в. „Дейли мейл“, сочи, че 66 на сто от анкетираните на Албиона страдат от номофобия. 

Подобно проучване отпреди 4 години показа, че процентът на зависимите е 53.

Според специалистите първият тревожен сигнал, че страдате от модерната болест, е чувството за безпокойство, когато останете без GSM. Сред останалите признаци са, че маниакално проверявате всяка минута пропуснатите си обаждания, не сте способни да изключите апарата си.

Срамният списък допълват още констатациите, че всяка минута държите телефона си под око, а когато влизате в банята, вземате мобилния апарат с вас.

Младите британци на възраст между 18 и 24 години били най-пристрастени към телефоните си. Статистиката сочи, че 77 на сто от анкетираните не могат да останат без телефон и за 5 минути.

В Обединеното кралство проверявали средно по 34 пъти на ден GSM-а си, а 75 процента от човечеството, използващо телефон, го носят и не се разделят с него и в банята. За мнозина това била модерната забавачка и заместник на вестника.

Тази фобия все още не е обявена за медицинско състояние и не е ясно по какъв начин може да се предотврати.

Специалистите смятат, че един от вариантите е постепенното ограничаване на използването на мобилни устройства. Важно е да се осъзнава, че денят ни не зависи от тях, допълват те. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Теле фон ДьоТен преди 11 години
Мен вече ме е страх от номофобията!
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хората в България поне имат далеч по-първични страхове, като например дали ще има какво да сложат на детето си за ядене на следващият ден. Без телефон може да се живее - има други неща, без които не може...
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз не обичам да говоря по телефон, но плащам такса само за да могат да ми се обаждат, когато е необходимо.
17
1
 
5
 
! Отговори
писна ми преди 11 години
с усмивка си спомням отминалите дни, когато нищо не звънеше в чантата. Няма кой да ми задава задължителни въпрос "Къде си". Еми ако искам и на майната си ще съм. Ходиш си където искаш,наслаждаваш се на времето и на природата. Най- важното- ранобудниците не ти звънят рано през уикенда да искат нещо или шефовете не те притесняват извън работно време. Чакам деня, в който няма да ми трябва мобилен телефон и няма да съм обвързана с договори към пиявици. Дано...дано..
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тва го имам и аз, но не знам що, като се има предвид телефона ми къв клас е, не знам що ми пука за него, може би заради предните изгубени, откраднати, повредени или може би защото бракмата ми излезе златна,, въпреки външния си вид и характеристики, горедолу колкото 1 iPhone, беше към оператор на примоция. при първа възможност ще го сменя с нещо не на примоция
15
2
 
7
 
! Отговори
пора преди 11 години
Това изследване за кои *** тлъсти прасета е правено?
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Платена статия пълна с глупости.
13
0
 
18
 
! Отговори
учен от бан преди 11 години
Най- масовият страх е да не остана без заплата
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво значи страх? Все едно да кажеш че понеже хората си пазят документите да не ги изгубят, и имали "психоза от изгубване на документи". Ех тия *** беее, смучи от тия пръсти тия глупости, смучи...
11
1
 
31
 
! Отговори
Цветелина преди 11 години
Носила съм с мен телефона си в банята, само когато бях лудо влюбена. Все си живеех с мисълта, че ще пропусна обаждане и край на света!Лудница. После порастваш и осъзнаваш истината в приказката на баба ти: Който те търси и у вас ще дойде да те намери.
10
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На сегашното време е по болезнено да си изгубиш телефона отколкото девственоста
9
1
 
23
 
! Отговори
хаха преди 11 години
А едно време като не е имало и стационарни телефони даже, какъв кеф. Пускаш гълъба с бележка и си лежиш у сеното с жената
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С телефон лошо ама без тел. по-лошо ще е според мен. Често телефонът спестява доста време, разходи и главоболие. Може да спаси дори човешки живот.
7
3
 
31
 
! Отговори
до 9 преди 11 години
Това с хилядите безплатните минути е много дразнещо. Има телефонни терористи, които си умират да звънят и да говорят глупости само и само да си ги изговорят. От женски пол са обикновенно.
6
4
 
33
 
! Отговори
Doctor Horror преди 11 години
Аз имам 100 безплатни минути и накрая на месеца ми остават излишни. на жена ми пък не и стигат 2000 безплатни. някой път я съжалявам като я слушам какви безсмислени *** разговори води с приятелките си.
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия британски "учени" не се спряха. Но така ще да е. Луд умора няма, само се поти.
4
1
 
9
 
! Отговори
с. преди 11 години
Уф,моя звъни постоянно!Иначе ме боли за тая джаджа!
3
0
 
13
 
! Отговори
Еди Кой Си преди 11 години
Леле това ще е най-хубавото нещо, което може да се случи.
2
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е верно за съжаление, мобилните ни докараха доста стрес, а колко хубаво беше преди - излизаш навън и никой не може да те открие. Сега звънят докато ядеш, с.реш, е.еш, разхождаш се...
1
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига с тези британски учени, може да е така в белите държави, тук ни е страх да не останем без ядене, ток, заплата, работа...