BG келнер скандализира САЩ: Мелба – може, с две лъжички за гейове – не!

Собственикът на заведението веднага уволнил нашенеца
24 авг 2017 10:30,
149
BG келнер скандализира САЩ: Мелба – може, с две лъжички за гейове – не!
Снимка: flickr

Българин, сервитьор в шикозен ресторант във Вашингтон, известен като един от най-романтичните в САЩ, отказал на гей двойка да ѝ сервира една мелба с две лъжички, пише "Дейли мейл".

Според клиентите, които се оплакали от постъпката му, келнерът обосновал отказа си с твърдението, че това не подхожда на атмосферата на заведението.

55-годишният Рон Кейдж и партньорът му Хенри Маккинън, на 58 г., приятелски си говорили с българина през цялото време до момента, когато дошло времето за десерта.

Тогава сервитьорът се заинатил и казал, че ще им донесе две отделни мелби, защото "не е редно двама джентълмени да ядат от една и съща купа".

Двойката останала шокирана: "Бяхме без думи. Не знаехме как да реагираме".

Джеймс Маклауд, мениджър на ресторанта, казал по-късно пред изданието, че келнерът българин е уволнен.

Той обяснил, че служителят му говорел четири езика, но английският не му бил роден, затова вероятно не е успял да се изрази добре. Така или иначе постъпката му била недопустима и бил отстранен от работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отпадна евроатлантическа , продажна пасмина сте и това си е!
92
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На келнера като цяло не му е работа да дава оценки или да капризничи по отношение на клиентите! Какво правят клиентите извън заведението не го касае. В случая тези двамата не са правили нищо скандално и е следвало да бъдат обслужени, защото това е професията на келнера, а не да изразява лично отношение.
91
26
 
9
 
! Отговори
КироДебелия преди 6 години
Слаба ракия сте в БГ..радвате се, че някакъв българашко отказал да сервира на некви гейове..Толкова му е акъла...вместо да вземе 20 кинта тип, той чобанина взел, че се направил на Тръмп( когото подържа, най-вероятно)... гледал съм много като него в Шикаго. Опитват да се надскочат, но не става...Мен ме боли дебелата синьо-лилава вена по принцип...Аз си карам камиончето и се наслаждавам на живота. Децата ми може и развален български да говорят, но ще са свободни хора в свободния свят-не роби в БГ
90
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ffffсамо балканците и черните носят дрехи така,нали ги видях в ЛА. якета и дънки със стърчащи етикети.никой не ги взема насериозно такива.
89
9
 
11
 
! Отговори
Тъпак преди 6 години
Що се меси в работите на хората? Оставяй ги да си мешат плюнките, какво ти пука
88
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 92Ай стига с тия изтъркани фрази българина мразел всички....излез на запад живей няколко години и тогава дрънкай глупости....ще сенагледаш на расисти мъзеливи мръсни необразовани и на бол бол
87
4
 
14
 
! Отговори
Ffff преди 6 години
До 94 Клиента бил прав.....прав до някъде....няма абсолютни неща....айде да не ти казвам как се купуват обувки на запад....искаш да отидеш на парти с обувки струващи 1000 паунда....купуваш си ги носиш ги и след два дена ги връщаш с касовата бележка и казваш че не са ти удобни....айде да те питам ако си собственика на фирмата колко ще си щастлив и39536 ще повтаряш фраза клиента е прав.
86
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заведенията са за непушачи, защото така държавата се бори с тютюнопушенето, което е причина за редица болести. Нищо общо с превземките на ..
85
4
 
6
 
! Отговори
Питам преди 6 години
До :)) 85 Разсъждаваш много логично , на защо у нас заведенията са само за непушачи? Това не е ли дискриминация?
84
4
 
57
 
! Отговори
МНОГО ДОБРЕ преди 6 години
"не е редно двама джентълмени да ядат от една и съща купа" - много добре го е казал, учтиво и на ниво! Жалкото е, че на българи с 4 езика им се налага да сервират на разни ге...
83
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз не разбрах как точно ще му попречи това, че двама пенсионери ядат обща мелба. В България поне съм се нагледал на всякакви сиромашки изпълнения. Отделно са ми разправяли как едно време цялата фамилия се е редувала да яде с една лъжица от общата вечеря
82
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Когато излезе от панелната си пещера и тръгне по широкия свят обаче трябва да стане толерантен към всичко."Интересно защо все го натякват това на нормалните хора, а за другите са си културни особености с които всички трябва да се съобразяват. Педофили, канибали... са подсъдими само ако не са от специфичен етнос с такива традиции.
81
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 92Мрази и теб
80
3
 
15
 
! Отговори
до 94 Ганьо в Щатите преди 6 години
Еййй, бързаш да политизираш проблема по навик от постоянно сороско платено драскане тука. А да не казвам каква ти е ориентацията, че ще разберат и другите.
79
24
 
12
 
! Отговори
Ганьо в Щатите преди 6 години
Къстъмър сървис или клиента винаги е прав. Защо не е станал сервитьорче в Крим? Там нема такиа.
78
14
 
45
 
! Отговори
дон Кихот преди 6 години
постъпката му ме кара да се гордея че съм българин
77
30
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В другите държави не е ,като в *** да се изпитва омраза към всичко и всички.Българинът си е хейтър по рождение,той мрази всичко различно -други раси,националности,вероизповедания,сексуална ориентация;мрази единият си съсед,че има нова кола,а другият,че е в по-голям апартамент и т.н.Денят му започва с омраза,защото не вижда по-далеч от носа си,ракията от село и бурканите с туршия.Когато излезе от панелната си пещера и тръгне по широкия свят обаче трябва да стане толерантен към всичко.
76
6
 
45
 
! Отговори
Сп??нс преди 6 години
Сега българинът да ги съди,че заради тяхната сексуална ориентация е загубил работата си.
75
4
 
42
 
! Отговори
далавера преди 6 години
Всъщност, като се замислим, в днешно време си е голяма далавера да си гей! Пример- кандидатстваш за скъпоплатена работа, за която да кажем имаш нужното образование! Откажат ли да те назначат, при условие, че си хетеро, не можеш да кажеш нищо, ама ако си гей- веднага можеш да кажеш, че не искат да те назначат, понеже си гей, тоест че те дискриминират заради нетрадиционната ти ориентация!
74
17
 
12
 
! Отговори
..\m/.. преди 6 години
Прости хора, ненужно дребнави, комплексирани.Не съм гей, защото харесвам жени, не заради социални предразсъдъци, за които 5 пари не давам. Не харесвам гей паради и всякакъв вид парадиране с каквито и да са фетиши, щото всеки си има такива и ако всички тръгнат да излизат на улицата да "търсят правата" ще стане грозно и шумно!Обаче да си толкова смотан, че да се направиш на някакви, къде искат да си ядат мелбата с две лъжички, е супер зле. *** BG келнер.