4 случая, в които любовта боли

Когато имаме очаквания, а те не се оправдават
17 май 2019 23:00, Михаела Лазарова
13
4 случая, в които любовта боли
Снимка: istock

Защо любовта боли? Не трябва ли тя да носи радост? За съжаление не всичко е рози и романтика. Понякога болката в една връзка няма нищо общо с изневярата. Защо най-красивото нещо на света може да ни причини това усещане, вижте в следващите редове.

Несигурността за бъдещето

Една от причините, поради която любовта боли е несигурността. Когато попаднем в нова връзка, всичко ни се вижда прекрасно, донякъде сигурно. Щастливи сме и не искаме този комфорт да си отиде. За съжаление в любовта никога няма гаранции. Запитайте се дали има неща, които ви карат да се съмнявате за общото бъдеще с партньора ви или притесненията ви са неоснователни.

Защото, ако страхът ви е неоснователен и се дължи на предишни разочарования, на чути истории за чужди несполучливи връзки, може би е добре да се научите да управлявате вашите негативни мисли и страхове, които могат да навредят на щастието ви в любовта.

Химическа бъркотия

Друга причина, поради която любовта е толкова болезнена, е поради химията на нашето тяло. Когато се влюбваме в телата ни се отделят биохимикали, които ни правят щастливи. Допамин, серотонин, окситоцин и ендорфини. От тях се чувстваме прекрасно, дори по някакъв начин пристрастени.

Тъй като нашите тела ги синтезират само в определени моменти, например когато се влюбваме, след секс, жадуваме за тях и когато липсват. Така например, всички сте усещали онази болка, когато трябва да се разделите за няколко часа или дни с любимия човек. Липсва ни синтезът на химикалите, който се случва, когато той е до нас.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
1
 
! Отговори
абсолютно преди 4 години
Потвърждавам, ти слушаш Назарет, а на нея й правиш серенада с Enjoy the silence на Депеш мод. Белким зацепи, че теб жените те свалят първи, принцип.
6
3
 
1
 
! Отговори
Тео преди 4 години
Женски простотии, или по-точно липса на решимост. Ама предния, ама предната ама, ама - хващаш се на хорото и това е - или става или не! Ако да - хубаво, ако не - пак хубаво, да не си губите времето! Има и пети случая - да слушаш Назарет с едноименната песен ;).
5
1
 
3
 
! Отговори
Любо преди 4 години
Е как кой? Тоя дето знае, че любовта боли по петия начин.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Случва се че някои "приемателни станции" не правят разлика от молив за тефтерче и бейзболна бухалка. Такива ми ти работи!
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой експерт имаш предвид? Защото в този процес те са два. "Приемателна станция" и "Предавателна" станция.
2
1
 
8
 
! Отговори
Любо преди 4 години
Чудесно е като прочетеш коментари на експерти с опит
1
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Петият случай е когато те любят в задния двор.