Какви цели да си поставите за новата година?

Вижте предложения
5 яну 2021 23:00, Ивета Иванова
2
Какви цели да си поставите за новата година?
Снимка: Pexels

В началото на всяка нова година много хора се опитват да направят различни обещания пред себе си и да вземат решения, които да следват през 12-те месеца. Например - диета, повече спортуване, по-ранно лягане, по-малко време в социалните мрежи, заемане с ново хоби, учене на нов език и т.н. Но, когато мине еуфоията от празниците и ежедневието ни завладее, обикновено се отказваме от тези цели. От "Pop Sugar" съветват да си поставите по-малки цели, които са лесноизпълними и ще ви направят по-здрави. Ето кои са те.

Пийте много вода
 
Човешкото тяло не може да функционира без вода. Да стоите хидратирани значи да се грижите за здравето си. А дехидратацията ви прави уморени и непродуктивни. Количеството вода, което трябва да пиете на ден, зависи от много неща - ръст, тегло, начин на живот, физическа активност и т.н. Но не забравяйте да оставяте чаша с вода на бюрото и да пиете често, както и да пиете много вода преди, по време и след тренировки.
 
Яжте зеленчуци
 
Не е нужно да спазвате супер строга диета. Просто увеличете приема на салати и съответно на зеленчуци. Така ще намалите калориите, ще имате повече енергия и ще поемате по-полезна храна. Диетите, богати на зеленчуци, намаляват риска от развитие на рак и сърдечни болести. Зеленчуците засищат и така по-лесно ще устоите на изкушения, като снаксове и сладко.
 
Четете една книга на месец
 
Четенето е много здравословно и е начин да се измъкнете от реалността и да забравите проблемите за малко. Така вие учите много нови неща - за различни култури, страни, личности, запознавате се с писатели, които са класици. Доказано е, че четенето намалява тревожността. По-добре е преди сън да четете книга, отколкото да стоите на телефона или компютъра - така ще спите по-добре. Опитайте да четете по една книга на месец.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
0
 
! Отговори
Цели преди 3 години
Да оцелеем при управлението на мафията.