Гърците дължат 94 млрд. евро на данъчните си служби

Длъжници са 4 312 287 души
4 яну 2017 12:37, Елка Василева
7
Гърците дължат 94 млрд. евро на данъчните си служби
Снимка: архив, Reuters

Задълженията на гърците към данъчните през ноември са надхвърлили 94 млрд. евро, а длъжниците вече наброяват 4 312 287, сочат данни, цитирани от гръцкото издание Нюз.ин.

Само през ноември просрочените задължения са скочили с 890 млн. евро, като анализатори предупреждават, че ако дълговете не започнат да спадат, със сигурност през първото тримесечие на тази година те ще нахвърлят 100 млрд. евро, а до края на годината ще възлязат на 60 на сто от брутния вътрешен продукт на страната.

Финансовите власти в страната се опасяват, че дълговете към държавата растат въпреки налаганите санкции като конфискации на недвижимо имущество и доходи на длъжници.

Данните показват още, че за 11-те месеца на миналата година средно са били извършвани на ден по 500 конфискации на имоти, влогове и доходи на длъжници към държавата.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
4
 
! Отговори
Белагуев преди 7 години
Гърците не са глупави,много добре знаят че ЕВРОТО е пара без покритие.
6
1
 
9
 
! Отговори
bulgaro преди 7 години
Eto...vijte gi...kradlivite gurci....
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
4, въй въй, а кой беше ти бе цървуланко, че да определяш кой какъв е? На гърчолята им наляха 300 милиарда да им поддържат стандарта, а нашия народ мизерства! Как няма да оскотее и обезверее? Боко казва "когато меркел говори аз слушам", но файда никаква! Пак сме най-бедни! Да ви имам приятелите "подаващи ръка". Такива като теб са проблема - послушни оФце и м...ърши!
4
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Четейки първите два коментари заключвам, че българина е изгубил дори и най-простите качества за вярна преценка за дадени неща.Той се е оскотил и деформирал напълно...поддавайки се единствено на най-първичните си инстинкти, да яде, пие ракия, пуши, слуша чалга...и това, което му е най-любимо...да МРАЗИ.ТОй мрази всички...и най-вече тези, които му подават ръка.
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1Личи си колко са ти познанията за света...
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да плаща Меркел, аз вече нямам нищо против, след тая простотия с бежанците.
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
споко, меркел ще плати сметката. На мен ми е интересно как най-верния васал на Меркел, (нашето слънце) така и не можа да гепи някой-друг милиард за България за верния си служинаж.... Както виждаме немците са широкоскроени и раздават милиарди на гърци на бежанци на спагетаджии. Общо взето който не си е поискал той не е взел