Най-голямата група туристи в Турция са руснаците, следват българите

Ръст от 33% на посещенията отчита страната въпреки земетресенията
10
Най-голямата група туристи в Турция са руснаците, следват българите
Снимка: БГНЕС

318 хиляди българи са посетили Турция през първите два месеца на годината, сочат данни на министерството на културата и туризма на Турция, цитирани от държавната телевизия ТРТ-Хабер.

Българите са втората по численост група на чуждестранните туристи, посетили южната ни съседка през януари и февруари въпреки унищожителните земетресения в Югоизточна Турция.

Броят на туристите от България през първите два месеца на 2023 г. се е увеличил с 33,19 на сто на годишна база, сочат данните на турското министерство на културата и туризма.

През февруари в Турция са пристигнали 150 873 български туристи.

По данни на министерството на културата и туризма през януари и февруари в Турция са пристигнали 3,9 милиона чуждестранни туристи, което представлява увеличение с 37,31 процента спрямо същия период на миналата година.

Най-голям е броят на туристите от Русия, които са се увеличили със 106 процента – 507 хиляди руснаци са посетили страната. На второ място са българите, на трето са германските туристи, следвани от посетителите от Иран и Грузия. /БТА, Нора Чолакова/

 


10
Още по темата: туристиТурцияруснаци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
6
 
! Отговори
Магелан преди 2 месеца
Въпрос на време е болшевиките ,руските мужици и алкахолики да не могат и до Турция да ходят?Само да падне от Власт на следващите избори Бургията Ердоган който има лична договорка с другия диктатор Хитлеропутин.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
К'ви бг туристи?! Туристи са хора,които имат пари и всяка година си позволяват да почиват в някоя дьржава и при това харчат пари.А нашите отиват до Едирне,най много до Истанбул на альш вериш,да спестяват пари! Колко бьлгари отиват на почивка по турската Ривиера? Единици.
4
2
 
5
 
! Отговори
Aliosman преди 2 месеца
Аллах да брани и води Турция, да брани и води всички български мюсюлмани и да ги улеснява с поста през месец Рамазан. В неделя ще има ифтар пред Банята , зад джамията Кадъ Сейфуллах.
3
5
 
9
 
! Отговори
Мен преди 2 месеца
Много ще се радвам руснаците да изчезнат от европейските курорти и да си ходят само в сочи и анадола.
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Те на второ място беха украинците, аме нещо спреха да одат, не ги знам що.
1
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Колко безкрайно сервилен, безпринципен и откровено наивен трябва да си,за да си българин и да си даваш парите на вражеска страна като турция?