Съдът отсече: 8 г. зад решетките за Янко Ваташки-Лудия

Повдигнатото обвинение е за отнемане на 5000 лева от столичанка
16 фев 2017 20:55,
2
Съдът отсече: 8 г. зад решетките за Янко Ваташки-Лудия
Снимка: Flickr.com

Янко Ваташки – Лудия влиза в затвора за 8 години, след като беше признат окончателно за виновен по дело за изнудване. Присъдата на Върховния съд вече е приведена в сила, а Ваташки е в Софийския затвор при първоначален строг режим, съобщиха от спецпрокуратурата.

Ваташки бе задържан на 1 август 2015 г. и обвинен за това, че на 29 юли същата година принудил със заплахи столичанка да изтегли от банковата си сметка и да му предаде 5000 лева.

През януари 2016 г. признаха Виташки за виновен и го осъдиха на 9 години лишаване от свобода. Съдът прие, че деянието е извършено в условията на опасен рецидив.

Четири месеца по-късно Апелативният специализиран наказателен съд потвърди вината му и намали наказанието му с една година.

Освен 8-годишното наказание, съдът наложи на Янко Виташки да плати на пострадалата 5000 лева обезщетение за претърпени неимуществени вреди, както и разходите по делото, предава БТА.

В момента Ваташки е подсъдим в Специализирания наказателен съд и по друго дело за изнудване. Деянието е извършено почти по същото време, като това, за което вече е влязла в сила присъда на Върховния касационен съд, припомнят от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
2
 
! Отговори
НЕбългарин преди 7 години
Този Виташки със сигурност не е българин те не правят такива работи