Войната между Oracle и SAP за придобиването на Retek се разгорещи

Ценовата война между щатската софтуерна компания Oracle Corp. и немската SAP за придобиването на софтуерната компания Retek се разгоря вчера с пълна сила
18 мар 2005 11:49,

Ценовата война между щатската софтуерна компания Oracle Corp. и немската SAP за придобиването на софтуерна компания Retek се разгоря вчера с пълна сила, съобщи Investor.bg.

По-рано през деня от SAP завишиха офертата си за поглъщане на компанията на 11 долара, от предложените по-рано 8.50 долара за акция. Повишението бе с близо 29% спрямо предходната оферта на компанията и тя оценява щатската Retek на 629 млн. долара.

Ответният удар от страна на Oracle не закъсня и след затварянето на щатските пазари от втората по големина софтуерна компания в САЩ завишиха офертата си до 11.25 долара за акция, което оценява по-малкия щатски софтуерен производител на 631.4 млн. долара, платими в кеш.

От Oracle заявиха още, че вече притежават близо 5.5 млн. акции, или 10% от компанията.

Изпълнителният директор на Oracle Лари Елисън заяви по-рано този месец, че закупуването на компанията ще затвърди лидерската позиция на гиганта на софтуерния пазар в САЩ.

Лари Елисън заяви още, че към настоящия момент бизнесът на Oracle в САЩ изпреварва този на германския конкурент SAP и ръководството на компанията му възнамерява да запази това статукво чрез евентуалната покупка на Retek.

След разгорещяването на битката за компанията акциите на Retek се повишиха с близо 11% до ниво от 11.70 долара, което е с близо 5% над предложената от Oracle цена на акция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации