UniCredit: Кредитната криза ще оказва ефект и в началото на 2008

Влиянието на кредитната криза върху световната икономика все още ще бъде значително през първото тримесечие на 2008 г., се казва в доклад на UniCredit Markets & Investment Banking
3 яну 2008 11:54,
UniCredit: Кредитната криза ще оказва ефект и в началото на 2008
Снимка: СВ
Влиянието на кредитната криза върху световната икономика все още ще бъде значително през първото тримесечие на 2008 г., се казва в доклад на UniCredit Markets & Investment Banking (направлението на УниКредит Груп „Пазари и ивестиционно банкиране”).

Опасения от стагфлация (период на инфлация по време на застой в производството) и рецесия вероятно ще помрачат първите седмици на годината и ще имат негативен ефект върху фондовите пазари.
“Федералният резерв на САЩ ще отговори на този сценарий с допълнително намаляване на основния си курс”, смята Михаел Ротман, директор на Interest and Currency Strategy в UniCredit Markets & Investment Banking, който очаква основен лихвен процент от 4% в края на първото тримесечие на 2008 г. спрямо сегашните 4,25%).
В този период обаче може да се очаква икономиката на САЩ да избегне рецесията, което ще направи ненужни допълнителни намалявания на лихвата.
 


Спонсорирано съдържание