UniCredit: Кредитната криза ще оказва ефект и в началото на 2008

Влиянието на кредитната криза върху световната икономика все още ще бъде значително през първото тримесечие на 2008 г., се казва в доклад на UniCredit Markets & Investment Banking
3 яну 2008 11:54,
UniCredit: Кредитната криза ще оказва ефект и в началото на 2008
Снимка: СВ
Влиянието на кредитната криза върху световната икономика все още ще бъде значително през първото тримесечие на 2008 г., се казва в доклад на UniCredit Markets & Investment Banking (направлението на УниКредит Груп „Пазари и ивестиционно банкиране”).

Опасения от стагфлация (период на инфлация по време на застой в производството) и рецесия вероятно ще помрачат първите седмици на годината и ще имат негативен ефект върху фондовите пазари.
“Федералният резерв на САЩ ще отговори на този сценарий с допълнително намаляване на основния си курс”, смята Михаел Ротман, директор на Interest and Currency Strategy в UniCredit Markets & Investment Banking, който очаква основен лихвен процент от 4% в края на първото тримесечие на 2008 г. спрямо сегашните 4,25%).
В този период обаче може да се очаква икономиката на САЩ да избегне рецесията, което ще направи ненужни допълнителни намалявания на лихвата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации