Кремиковци подсигурен за 3 месеца, след това чакаме сделка

Металургичният гигант обещава да изплаща задълженията си към БДЖ, НЕК и Булгаргаз
19 фев 2008 17:32,
9
Кремиковци подсигурен за 3 месеца, след това чакаме сделка
Снимка: Булфото

Предприети са нужните мерки за нормално осигуряване със суровини на Кремиковци, които да подсигурят в рамките на следващите 90 дни производството на 100-110 хил. тона стомана и положителни финансови резултати. Това се казва в съобщение на компанията до правителството.

„След първоначалните затруднения с БДЖ, ние се споразумяхме за схема на плащания на задълженията и организиране транспорт на суровините, материалите и готовата продукция. В тази връзка Кремиковци е осигурило нужните му суровини, които следва да бъдат транспортирани“, се казва още в документа.

От комбината допълват, че мажоритарния собственик Прамод Митал е заявил намерението си да привлече стратегически партньори в срок до три месеца така, че интересите на всички заинтересовани от дейността на дружеството да бъдат защитени.

Кремиковци апелира към правителството за осигуряване на нормална производствена и търговска дейност в периода на следващите 90 дни.

В този период ще се изплащат всички текущи услуги към БДЖ, НЕК и Булгаргаз, а след този период ще продължи изплащането на старите задължения, уверяват от металургичния комбинат.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Много сте зле!
7
0
 
0
 
! Отговори
Извинявам се за въпр преди 16 години
...като имам 4 апартамента де...
6
0
 
0
 
! Отговори
Към 2-ри номер преди 16 години
...като 4 апартамента в 4 различна града, и съм живял повече години във всеки от тях от колкото където съм роден...какъв съм - по лична карта или по акт за раждане ще ме определиш?Не е важно къде сме родени, а какво правим за мястото където живеем!! Може да съм за малко тук и там, но оставям положителни емоции в хората, и не посягам към а пазя природата.Mercenary
5
0
 
0
 
! Отговори
гражданин преди 16 години
Аз съм роден във Втора градска болница? А ти от кое пернишко село си ,бе цървулкьо?
4
0
 
0
 
! Отговори
Светльо преди 16 години
Пак го обръщате на София срещу провинцията.
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
to niyma jivi sofianci,vsi4ki sa ot provinciata
2
0
 
0
 
! Отговори
Иваго преди 16 години
а бе, селянин, кой те е карал да дишаш отровния смог, беж на село - там го няма - и освен това този смог е основно от строшената ти таратайка, а не от комините на Кремиковци
1
0
 
0
 
! Отговори
гражданин преди 16 години
Докога това соцнедоразумение ще бъде държано на изкуствено дишане? Докога, с парите на данъкоплатците ще се въртят безброй далавери? Докога ние софиянци ще дишаме отровния смог от комините на това псевдопредприятие?

Спонсорирани публикации