Само 6% от бизнеса смята обществените поръчки за честни

Според проучване преобладаващи са положителните оценки за данъчната среда у нас
26 фев 2008 16:20,
13
Само 6% от бизнеса смята обществените поръчки за честни
Снимка: AMY

Само 6% от бизнеса в България смята процедурите по провеждане на обществени поръчки за прозрачни и честни, сочи проучване на Центъра за икономическо развитие (ЦИР), представено по време на Форума на бизнес лидерите.

Правната среда е добра по мнението на 18% от запитаните бизнесмени, а 36% пък смятат, че присъединяването ни към ЕС и съответно хармонизирането на нашето законодателство с европейското, е довело до известни подобрения в условията за бизнес у нас.

Според проучването преобладаващи са положителните оценки за данъчната среда у нас, и по-конкретно, главно 10% плосък данък, 10% корпоративен данък, възможността общините да определят местните данъци.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Как да няма честен бизнес . Не само ,че има честен бизнес но той е дори повече от тъмния бизнес.. Едва 10% са мошенници. Кое е нечесното да теглиш кредит и да отвориш магазин? Или да кухиш къща на старо да е ремонтираш и да я продадеш на англичанин. Или да правиш хляб и да го продаваш или да сееш зърно или да гледаш грозде и т.н. Едно ще ти кажа от такива като теб бъка държавата . Само лежат и се оплакват това не може така ,онова не става така и накрая ограничения ти мозък стига до заключението ,че всички са маскари.. Но запомни ,че тия които обиждаш бутат държавата ,за да не спре.
11
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
6% смятали ,че са честни ли? Ми то тия 6% от бизнеса в България са сигурно тези които печелят обществените поръчки от приятели министри и депутати ... и сега няма да кажат не са честни.. Много ясно.
10
1
 
2
 
! Отговори
slan4eva преди 16 години
KFC, McDonald's са вериги който имат цел - да направят колкото се може повече хора ДЕБЕЛИ и отам болни за да печили друга индустрия Това не е бизнес а погубване на хомосапиенса!!!!
9
1
 
2
 
! Отговори
Абсурдът преди 16 години
Едва ли има нормален, трезвомислещ гражданин, който да вярва в тея шитни. За всички е ясно, че тея поръчки или конкурси или там както и да се нарекат се провеждат след като са предварително "спечелени". Самият конкурс/поръчка е просто формалност и документация.
8
1
 
2
 
! Отговори
бизнесуоман преди 16 години
Към тях сигурно спадат фирми от обръчите на Р.Овч.,В.Топл.,Ах.Доган,Ив.Кост.,Серг.Стан.,Сим.Са кс.....Стига толкова,че процентите може и 100 да станат.Ха Ха Ха смях в залата......
7
1
 
2
 
! Отговори
mean machine преди 16 години
извинявам се пак съм аз :)при последното ми идване тук в БГ останах приятно очарован от една кутиика с мед поднесена ми с чая :) браво на този ЕТ.... еди кои си (запомних името) .... много добра кутиика!!! .... добре си се сетил!!!БРАВО!!!
6
1
 
2
 
! Отговори
mean machine преди 16 години
прозрачен бизнес в БГ няма! и никога не е имало!! съжалявам че го казвам :( ако си способен за търговец , по-добре не се опитваи в БГ, нещата са зле, и това че Бг е в европа неозначава че БГбизнесмена ( мутрата- щото тези са водят бизнесмени) е европеиски тъкъв.... от преки наблюдения в еуропа имиджа ни е зле, ама много зле.....!!!НО все пак има и изключения!! обръщам се към истинските изключения ( който си вкарват печалбата за нововъведениия и подобрения на това което правят) дерзаите и правете нещо за да ви се помнии името !! другото след поколения няма да се помни !! че той караше най готината кола и т.н. това не се помни!помни се името!!!!! KFC, McDonald's, Rolls Rois, Nokia, and etcзаебете обществените поръчки , те са за "свои хора" ...
5
1
 
2
 
! Отговори
mean machine преди 16 години
боже .... какви "перални " съм виждал...... свят ще ви се завие!!!
4
1
 
2
 
! Отговори
mean machine преди 16 години
ТОЧНО ТАКА Е!!!!! всичко е нагласена работа !работил съм в фирми които са участвали в търгове в държавен вестник и знам как стават нещата, но това е на всеки му е известно :) така че ако играете за някой търг 1во платете на "човека"2ро направете няколко фирми (на бабата, дядото) които да са ви конкурентите ( е! разбира се с по- високите цени) и тогава... вие печелите ..... УРААА
3
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Бизнеса...отново достолепния и леко мистифициран образ на Бизнеса, с нековите дълбоки заключения с тежест на постулат...Кой е тоя Бизнес ***, Майче? Познаваш ли го? Носиш ли му цветя? Чудя се по какъв критерии са те турили и тебе да списваш мини статиики пълни с правомисни, смислови и пунктуационни грешки...абе да не е те главил на тая длъжност Бизнеса?
2
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
От къде ги извадиха тия 6%, може би са проучвали в детските градини. Няма нормално мислещ човек на когото да не му е ясна схемата с обществените поръчки. Абсолютна веселба и нежелание от правоимащите да се справят с проблема, просто така им изнася.
1
1
 
2
 
! Отговори
Грую преди 16 години
...да вземат да отидат да видят Реджеб как си пази съселяните, особено шаврантията Етем.

Спонсорирани публикации